EDDIY Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 salutare..o mica nevoie de ajutor as avea si eu in gasirea unei scheme/manual service pentru un amplif ferguson 3939(made in U.K. undeva la mijlocul anilor '80) problema o constituie partea de putere ,mai exact o pereche de 2n3055 si mj2955 pe fiecare canal,puterea fiinde de 5oW/canal ,la o alimentare de +-24vcc.. am de schimbat cateva rezistente ,vreo 2 tranzistori(asta ce se vede cu ochiu' liber,n-am stat sa masor nimic) ,finalii(toti) si 2 driveri( BD sau BDX nush cum,ca nu am pcb-urile l-andemana),de cat sa-l repar am preferat sa-l defrisez si sa folosesc carcasa,am facut un amplif cu 2xtda7294(stereo), a iesit ceva frumos,o sa-l postez odata,dar am pastrat toate placile in speranta ca o sa-l fac intr-o zi..asa 'urechioscopic' suna mai bine tda-urile astea decat el inainte de 'tunning'.stiu ca o shema asemanatoare folosea NAD intr-un amplificator de referinta tot din aceeasi perioada,nu mai retin modelul..deci hai sa nu ma intind,pe net nu e nimic despre 'scula ' asta,decat o poza pe un site strain de service..ma gandesc acum si la pretul pieselor,am vazut ca un MJ e in jur de 9 lei,2n-urile le recuperez sa zicem..,+ alte alea necesare,oare s-o mai merita sa-l fac?sau etajul cu 7294 e net superior si chiar se aude mai bine ( si mai tare) ,nu doar mi se pare? Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Pentru tine este clar , TDA 7294 este perfect . De altfel , chiar tu ai specificat deja Link spre comentariu
EDDIY Postat Martie 12, 2011 Autor Partajează Postat Martie 12, 2011 d-l victor,nu inteleg ce vrei sa spui cu 'pentru tine este clar',ce este asa clar,ca nu-nteleg eu am avut marea impertinenta in a cere ajutor in gasirea unei scheme,nu mi-am propus sa fiu luat la misto,ci eventual sa primesc un raspuns..la urma urmei ce are 7294 si de ce este asa bun pentru mine?nu-s nici 'manelar' nici vreun pusti care-si prinde urechile in tranzistori,de aia am si pastrat toate placile,pentru ca ulterior s-o repar si sa le pun inapoi cand voi avea timp de asta,kiturile cu 7294 le aveam si le-am folofit provizoriu,mi-a fost mai usor din lipsa de timp decat sa repar ampliful asa pe orbeste,plus ca nu il am de nou,si mai fusesera facute niste inginerii pe acolo..,stiu cat de barfit este integratul asta,personal nici pe mine nu ma surprinde cu calitatile lui,e ceva ieftin care urla ,dar spre surprinderea mea ,se auzea mai bine decat vechiul etaj cu 2n3055+mj2955...acum..la urma urmei e un forum..nu o competitie de cunostinte..trebuie sa ii acceptati si pe cei care sunt dedicati lui '7294 multa stima ...si poate totusi,din orice rationament vreti dvs,imi puteti da un raspuns obiectiv?se merita sa mai repar vechiul amplif,cu un cost care sa zicem ca ar fi in zona unui 50 -60 RON,s-ar dovedi superior fata de tda-urile astea? Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 salutare..o mica nevoie de ajutor as avea si eu in gasirea unei scheme/manual service pentru un amplif ferguson 3939(made in U.K. undeva la mijlocul anilor '80) problema o constituie partea de putere ,mai exact o pereche de 2n3055 si mj2955 pe fiecare canal,puterea fiinde de 5oW/canal ,la o alimentare de +-24vcc.. am de schimbat cateva rezistente ,vreo 2 tranzistori(asta ce se vede cu ochiu' liber,n-am stat sa masor nimic) ,finalii(toti) si 2 driveri( BD sau BDX nush cum,ca nu am pcb-urile l-andemana),de cat sa-l repar am preferat sa-l defrisez si sa folosesc carcasa,am facut un amplif cu 2xtda7294(stereo), a iesit ceva frumos,o sa-l postez odata,dar am pastrat toate placile in speranta ca o sa-l fac intr-o zi..asa 'urechioscopic' suna mai bine tda-urile astea decat el inainte de 'tunning'.stiu ca o shema asemanatoare folosea NAD intr-un amplificator de referinta tot din aceeasi perioada,nu mai retin modelul..deci hai sa nu ma intind,pe net nu e nimic despre 'scula ' asta,decat o poza pe un site strain de service..ma gandesc acum si la pretul pieselor,am vazut ca un MJ e in jur de 9 lei,2n-urile le recuperez sa zicem..,+ alte alea necesare,oare s-o mai merita sa-l fac?sau etajul cu 7294 e net superior si chiar se aude mai bine ( si mai tare) ,nu doar mi se pare?Pai este exprimarea ta , exact asa lasi sa se inteleaga...........Referitor la schema de Ferguson 3939 , din pacate nu am cum sa te ajut , se pare ca o nu are nimeni , ori este o raritate , ori a fost fabricata sub un alt nume , si rebotezata la cererea unui comerciant , aceasta operatie se numeste astazi " rebranduire " . Daca analizam poza , pare a fi asamblat de Philips sau licenta dupa Philips......vezi poate ai noroc si se potriveste schema etajului final din atasament.....Cu siguranta se justifica sa restaurezi placile originale , sigur sunt superioare oricarui TDA Mult succes ! Link spre comentariu
EDDIY Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 multumesc pentru raspuns cat si pentru schema ,ampliful intr-adevar,este cel din poza,repet inca odata,nu l-am avut in starea lui originala,suferise ceva interventii,poate din aceasta cauza sau altele(piese devalorizate probabil) nu se auzea la capacitatea lui maxima si am facut o astfel de comparatie cu TDA,acum mai mult ca niciodata sunt nerabdator sa vad ce poate,cat despre rebranduire tot ce se poate,se prea practica,m-am si uitat de altfel si pe PCB-uri nu scrie nimic decat data fabricatiei('83),stiu ca o schema asemanatoare folosea NAD 3020 parca,oricum o sa iau raspunsul ca pe o incurajare sa ma apuc de treaba ...respect! Link spre comentariu
EDDIY Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 ..inca o intrebare: stie cineva cu ce as putea inlocui bd417/418 in afara de 2N6553/6556? nu gasesc pe nicaieri nici unul din astia.. Link spre comentariu
piglett Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 ..inca o intrebare: stie cineva cu ce as putea inlocui bd417/418 in afara de 2N6553/6556? nu gasesc pe nicaieri nici unul din astia..MJE 15034, 15035 Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Se aseamana cumva schema atasata de mine cu ceea ce ai nevoie ? Link spre comentariu
EDDIY Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 multumuri!pentrut d-l victor ,din pacate nu :cry: ,e diferita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum