Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6J1P etaj de atac tub final

Vizitator

Postări Recomandate

Asa intra in limitare corecta un sinus ,acest mod de intrare in limitare(simetric) a unui etaj in clasaA 6j1p-ev fiind extrem de bun(amplitudinea Vvv egalind Ea ,20% mai mica aceasta amplitudine-sinusul va fi aproape perfect).Tot ce spune Traian B raportat la acest sinus devenind fals(o astfel de limitare sinus pentru un etaj in clasaA cu un singur tub o sa vedeti extrem de rar).Sa puna Traian B un PSF cum doreste cu 6J1P astfel incit sa obtina o limitare similara a sinusului ,daca poate ?!. In fotograma Y osciloscop 20V/div.Pe semialternanta pozitiva se vede cum Ia nu mai are unde sa scada ,iar pe semialternanta negativa se vede cum tubul atinge conductia maxima in raport cu sarcina data ,acest mod de intrare limitare fiind deosebit.De regula cam tot ce am prezentat a fost insotit de dovezi palpabile (sau situatiile prezentate sint reproductibile , oricine doreste le poate reproduce...).Nu vad pina in acest moment o prezentare in AF data de Traian B reproductibila.De ce oare ?,sau unde sa ma uit ?!(poate nu stiu-unde sa caut).Pune domnule Traian B si dumneata ceva practic/schitat/etc legat de AF.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

5

• sonic11

5

• Mikrosha

4

• iulidan2

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa pot tine puterea disipata g2 intro zona admisa (a se vedea Rg2 valoare mica-prima pagina),g2 fiind aprope "direct" cuplata la Ea.Vg2>Va0 ,sau Vg2 in regim dinamic aprope tot timpul mai mare decit Va-dinamic.PSF din prima pagina fiind usor neobisnuit pentru un etaj in clasaA(in special datorita regimului g2 ales).Mai jos semnal sinus in proces de limitare extrema 6j1p(pina si procesul de limitare se desfasoara simetric,o fi insemnind ceva ?).In clasaA un sigur tub acest proces de limitare spune mult ,cind se doreste o excursie maxima in tensiune la iesire.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Stimate domnule ValderamaExcelenta lectie de electronica ( cel putin pentru mie) constituie acest topic. :aplauze Pentru a intelege si mai bine cele demonstrate de dvs mai sus va rog sa postati inca odata schema de aplicatie cu 6j1p. Multumesc!

Link spre comentariu

Stimate domnule ValderamaExcelenta lectie de electronica ( cel putin pentru mie) constituie acest topic. :aplauze Pentru a intelege si mai bine cele demonstrate de dvs mai sus va rog sa postati inca odata schema de aplicatie cu 6j1p. Multumesc!

Bunahttp://www.lumeatuburilor.go.ro/Aici e o schema de preamplificator cu 6J1P.Respecte si spor
Link spre comentariu
Cred ca totusi schema la care se face referire e cea din atasamentul de mai jos...
La un studiu atent se vede ca nu sunt identice(schemele).Schema dumnului "valderama" este foarte interesanta.Dupa ce am descoperit forumul,credeam ca am studiat toata sectiunea "tuburi".Se pare ca m-am inselat.Chiar eram in cautarea unui preamplif cu 6J1P si aceasta schema mi-a scapat. :jytuiyu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări