csl1131 Postat Decembrie 12, 2005 Partajează Postat Decembrie 12, 2005 si astea au cumva si vreun kit de evaluare..sau eva..ca sunt curios cum arata si ce stiu sa faca...eu folosesc protel ca are varianta demo 30 zile..asa ca e un timp free... :snakeman: Link spre comentariu
andiy Postat Ianuarie 15, 2006 Partajează Postat Ianuarie 15, 2006 De Electronics Workbench ce parere aveti? Mi se pare destul de puternic (vb dpdv al unui amator, care foloseste cad+ul când are timp ) :smt001 Link spre comentariu
aghora17 Postat Ianuarie 15, 2006 Partajează Postat Ianuarie 15, 2006 unele au si variante demo, cauta pe siturile oficiale si o sa te lamuresti. La http://www.mentor.com gasesti pads demo. Link spre comentariu
george81 Postat Ianuarie 18, 2006 Partajează Postat Ianuarie 18, 2006 Ceau, Pentru csl1131 ce versiune de Protel ai? (folosesti) Eu am crack pentru Protel 99 SE (cu asta lucrez), poate ai nevoie... Alte soft-uri: PROTEUS este mai usor de lucrat cu el in comparatie cu Prote-lul, nu mai vb. de PADS by Mentor OrCad-ul - nu v-as sfatui sa lucrati cu el daca nu aveti ceva experienta in domeniu n.b. Ideea ca cel mai bun CAD e cel cu care te-ai obisnuit... Dar pt cei care nu s-au obisnuit inca cu ceva va recomand un soft pentru inceput, un soft super simplu care l-am descoperit din gresala. Este vorba de "WinQcad" care are o varianta demo (free) si care e in stare sa faca multe, (cat de cat, la cat e de mare) http://www.winqcad.com/download.html Numai Bine, George Link spre comentariu
csl1131 Postat Ianuarie 18, 2006 Partajează Postat Ianuarie 18, 2006 Ceau,Pentru csl1131 ce versiune de Protel ai? (folosesti)Eu am crack pentru Protel 99 SE (cu asta lucrez), poateai nevoie...protel 2004 SP2 are si o versiune demo de 30 zile, adica e functionala COMPLET timp de 30 zile, dupa care trebuie sa il cumperi...am ales protel, pt ca pot sa fac circuite si cablaje cu el,face si simulari(aici nu stiu sa il folosesc, si asa ca folosesc ORC**) fara sa se poate lua cineva de mica ca as folosii programe piratate...crack gasesti poate pe net...aici no comment.. la cablaje eu zic ca e destul de bun.. adica ceva care sa aiba si demo si sa aiba ataea obtiuni nu am gasit...p.s. simulariile cine cu ce le face.. si daca se poate un prg sau ceva care sa aiba si multe librarii de piese..de ex am vazut ca la ORC** 10.000 avea niste librarii incluse destule, versiunile ulterioare nu aveau asa de multe incluse... Link spre comentariu
psanyi Postat Ianuarie 18, 2006 Partajează Postat Ianuarie 18, 2006 Orcad imi place cel mai mult. Are posibilitati enorme de simulare si documentatie (online) super.Dezavantajul este ca e foarte scump, dar pentru cel care face bani merita...Proteus mi se pare o jucarie ( dar e foarte bun pentru un incepator) Link spre comentariu
Bala Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 Am lucrat cu Protel,Orcad si Eagle pentru cablaj.Si am ajuns la concluzia ca NU este diferenta intre ele.Desigur este o diferenta ca si aspect, comenzi etc insa se ajunge la acelasi lucru...Daca ai un program gen Orcad care stie autoplace sau autoroute .. sunt absolut sigur ca nimeni care tine la ceea ce face nu va lasa cablajul asa si va relua proiectarea cablajului fiindca nu au mai nici o logica ... si tot mintea si mana omului va ajuta la gasirea unei solutii.Ca si pret calitate cred ca se detaseaza EAGLE insa este de departe la capitolul interfata cel mai prost. Vezi:dai copy apasand cut si asa mai departe :rolleyes: Orcad este foarte bun la simulari si nu ma refer numai la simple simulari cum stiu multe simulatoare ci la simulari la diverse temperaturi. Mie imi este foarte folositor la servici acest lucru...Intre -40 de grade si 85 este o f mare diferenta ca si functionare si nu poti vedea de la inceput totul...Cat despre protel...e varza. Cel putin 99 SE e plin dar nu oricum ci plin de buguri ! Iar 2004 e parca prea mare si nu vad logica de ce este asa mare... De altfel si la orcad versiunile 10+ sunt aberant de mari...Orcad 9.2 stie multe lucruri utile cu vreo 400Mb parca iar ORCAD 10.2 full are aproape vreo 2 giga sau pe aproape...Dupa ce m-am obisnuit bine cu eagle acum chiar totul fac in el iar simularile in orcad si acasa si la servici.Alte simulatoare care merita incercate sunt: caspoc pentru simularea convertoarelor de putere in comutatie (nu are erori de convergenta) si Proteus pentru circuite electrice + soft mai ales pt PIC-uri (insa are multe buguri). Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Ianuarie 19, 2006 Partajează Postat Ianuarie 19, 2006 Daca ai un program gen Orcad care stie autoplace sau autoroute ..Niciodata nu i-am dat de cap functiei AUTOPLACE, cu autoroute m-am mai jucat si e eficient uneori in suprafete mici cand te grabesti, dar cum e cu autoplace ? Link spre comentariu
Bala Postat Ianuarie 21, 2006 Partajează Postat Ianuarie 21, 2006 Cu autoplace ti le pune pe placa ca sa ai traseele minime si apoi daca ii dai si un autoroute poate fi considerat gata. Insa modul in care face acest lucru e complet gresit sau ma rog...inacceptabil.De exemplu daca ai conectoare sunt 99% sanse sa ti le puna in mijlocul placii intr-un loc inaccesibil.Si mai sunt o gramada...condensatoarele de decuplare le pune aiurea etc.Este intr-adevar de ajutor sa pui cateva componente cheie pe placa si sa le dai lock sa dai un autoplace dupa care mai modifici pozitia lor...la care iti convine dai un lock si mai dai autoplace si sa zicem ca te ajuta dandu-ti unele idei dar TREBUIE interventia omului.Autoroute este destul de faina functia dar la cablaje mai complexe trebuie sa intervi sa mai modifici pe ici pe colo. Link spre comentariu
aghora17 Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 pads stie autoplace, dar nu prea te poti baza. ia in calcul doar niste lungimi minime de trasee.mai puteti intra la zuken.com au acolo ceva free Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Martie 16, 2006 Partajează Postat Martie 16, 2006 Vreau si eu un program pentru desing cablaje pls. Daca exista ceva freeware sau shareware va rog postati adresa sau daca aveti ceva pe calc si vreti sa impartiti cu mine si mai bine Multumiri anticipate.@ghidi89Eagle pare ciudat si dificil de utilizat, dar daca ai rabdare si citesti documentatia aferenta plus sfaturile de pe acest forum (vezi si thread-ul meu cu "Generare Gerbere in Eagle" dar si altele - le gasesti dand search cu "Eagle", "Gerber", "PCB" etc) o sa constati ca e foarte bun. Eu am incercat Protel, ExpressPCB, Ultiboard si am ajuns la concluzia ca cel mai potrivit este Eagle.Varianta freeware de la Cadsoft are versiuni atat pentru win32 cat si pentru Linux, te limiteaza la dimensiuni de 80x100 mm pentru placi, dar poti cauta pe warez anumite tool-uri care te pot ajuta sa treci de limitarile astea...Iti mai recomand si Gerber View pentru a vizualiza fisierele Gerber.Eagle este bine documentat, documentatia este inteligibila, trebuie doar sa iei lucrurile pas cu pas, cu rabdare. Din experienta mea (nu am mai lucrat niciodata cu acest soft pana acum 2 luni) se poate ajunge in timp scurt la rezultate profesionale. In plus, pe forum beneficiezi de informatii garla, deja postate, din partea oamenilor cu mult mai multa experienta decat mine. Cauta.ttt Link spre comentariu
Vizitator SyNcRoN_the second Postat Martie 25, 2006 Partajează Postat Martie 25, 2006 sal all . imi poate recomanda si mie cineva un program de facut cablaje dar cu ajutorul carora sa le pot scoate la imprimanta la scara 1: 1, adik exact la marimea la care e desenezi pe placa in sine. cel pe care il am acum le scoate mari. sau poate nu stiu sa-l setez. sa nu ma mai chinui cu paint, sa-i dau strecth, etc. adik dimensiunile pe care le vad pe ecran (indiferent de zoom) sa fie exact cele pe care le vor avea traseele de pe placutza de cablaj reala. pls ! daca stie cineva, sa ma lumineze si pe mine!! Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 25, 2006 Partajează Postat Martie 25, 2006 in ce program ai lucrat tu si nu scoate cablajele la 1:1, ca eu lucrez in Eagle si are optiune de a scoate cablajul si in oglinda ..si tot felul de optiuni, pe langa scara 1:1.... Link spre comentariu
Vizitator SyNcRoN_the second Postat Martie 25, 2006 Partajează Postat Martie 25, 2006 CIRCUIT MAKER -> TRAXMAKER. POATE NU STIU EU SA UMBLU KLUMEA Link spre comentariu
luc Postat Martie 25, 2006 Partajează Postat Martie 25, 2006 mda si daca stie cineva cel mai simplu program de pcb posibil,fara pretentii,ceva care sa pui doar capsulele din librarii si sa faci traseele manual.a incercat cineva merlin pcb?care foloseste corel draw.dar de circuitmaker pro6&traxmaker ce parere aveti?mie mi se pare foarte simplu,doar un lucru nu stiu cum sa fixez dimensiunea pcb-ului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum