Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Viitoare incinte satelit

radu8982

Postări Recomandate

Vreau sa stiu daca ce am desenat sar auzi bine,daca acopera tot spectrul audio.Am dat peste un design de sub bandpass si mam gandit sal incorporez intrun proiect de sateliti. Ca difuzoare am sa folosesc: bass EW-1003, medii 16,5cm SAL, nalte COMP-34S saudibeisi F20 .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

8

• mircea888

3

• CBI

2

• sckump

1

Top autori în acest subiect

Un proiect din asta facut dupa ureche are toate sansele sa sune mai prost decat bass-reflex, trebuiesc calculate bine incintele band-pass 6. EW-1003 merge in regim de satelit pe doua cai, nu ai avea nevoie de difuzor de medii, deci poti face direct un satelit bass-reflex pe 2 cai. Astfel si filtrul necesar este simplificat. Cea mai buna varianta de satelit ar fi ew1003+comp25/34, nu recomand sa combini difuzoare de casa cu difuzoare de sonorizari.Oricum EW-1003 nu este un difuzor de pus intr-un band-pass 6, ala e difuzor de mid-bass.Oricum nu mi se pare buna ideea de a face un satelit cu incinta band-pass pe bass, asta se vrea mai mult a full-range.

Link spre comentariu

Daca as calcula incinta si as folosi un difuzor de bass de exemplu b1041 sar auzi bine :nas: .Cu calculatu am un program leap dar nu stiu sal folosesc la incinte bandpass.

Link spre comentariu

nu e prea buna alegerea difurilorbasul e de sonorizare, are un spl de 95 si e recomandat de la 60hz in sus(nu o sa dea bas jos) iar diful sal e un midwofer de casa cu spl 86(adica prea mic si caruia in proiectul tau ii va trebui si o cutie in spate)eu nu ti-as recomanda sa te apuci de acest 'proiect',o sa iasa o cutie cu difuzoarea de facut sunete

Link spre comentariu

Daca as calcula incinta si as folosi un difuzor de bass de exemplu b1041 sar auzi bine :nas: .Cu calculatu am un program leap dar nu stiu sal folosesc la incinte bandpass.

Pana la urma vrei sa faci satelit sau full-range ?Nu stiu ce difuzor este b1041, cumva de la Dibesi? Nu cred ca o sa iasa bine un BP6 cu difuzoare chinezesti pentru ca nu ai parametri la ele si majoritatea suna dubios, au SPL foarte mic, etc Daca vrei ceva full-range atunci fa o boxe bass-reflex pe 3 cai, nu are nimeni cum sa-ti spuna cum o sa sune pentru ca nu stii nimic despre difuzoarele astea Dibesi. Asadar, daca vrei sa folosesti difuzoarele alea nu ramane decat sa incerci si sa experimentezi.Eventual daca spui exact ce doresti sa obtii si ce buget ai poate reusim sa-ti recomandam altceva.
Link spre comentariu

Salul este cel de la miva... etansat ermetic, basul de 60hz in sus nu ar fi asa rau cat timp ar avea un kick,am si modificat un pic incinta spunetimi daca o sa redeze basul mai bine cand o sa am bani o sa le incerc pe amandoua.

Am postat si intre timp a aparut un post nou. Eu as vrea ca incintele sa fie fulrange

Link spre comentariu

Nu iti poate spune nimeni cum o sa sune, nu stii nimic despre difuzoarele alea.La o incinta conteaza extraordinar de mult dimensiunile ei cat si a porturilor. In cazul tau volumul celor doua camere cat si dimensiunile porturilor sunt foarte importante, deci e mai dificil ca la bass-reflex. Incintele BP6 trebuiesc calculate foarte bine si nici nu poti sa folosesti orice difuzor la asa ceva.Tu nu ai nicio cota pe desenele alea, nu poti sa faci asa si sa speri ca merge...Daca vrei sa experimentezi o incinta facuta fara calcule atunci fa o incinta inchisa sau bass-reflex, ai sanse de reusita mult mai mari decat la BP6 sau BP4.

Link spre comentariu

Ai dreptate cu dimensiunile,conteaza foarte mult, am avut o incinta bandpass 6 si iam taiat vreo 3-4 cm(avea vreo 20cm) dintrun port ,pana sa tai vibrau pereti la casa dupa bubuitaore.

Link spre comentariu

Din ce ai desenat pe acolo, vad ca vrei sa pui la un loc (aceeasi incapere de aer) difuzorul de bass cu cel de medii, ceea ce Nu e deloc indicat, ca o sa-i cam falfaie membrana celui de medii de la presiunile ce se formeaza in incinta de la bass, apoi difuzorul de medii are nevoie si el de un anumit volum de aer (mult mai mic decat la bass si separat de acesta, si nicidecum band pass de ordinul 6 pentru medii :speriat , poate cel mult un bass reflex sau cutie inchisa), ca sa functioneze corect.

Link spre comentariu

Astept pareri.Vrau sa stiu cat de bine sar auzi basul :da ,am mai facut si o simularecu difuzorul alpha10 in incinta bassreflex la volum aproximativ cu cel al incintei bandpass

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări