vasy59 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 M-am decis sa cumpar un osciloscop NOU si nu prea inteleg cu megahertii care e problema ,am vazut ca cu cat creste megahertii cu atat e mai scump.O intrebare as avea;-Ce pot sa facu cu unul de 10Mhz,dar cu unul de 20Mhz sau tot asa in continuare 50Mhz,60Mhz, 150Mhz .Pentru depanare R-tv care i-mi este de folos? CE modele mi-ati recomanda si de unde sa le iau Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
bchendran Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Daca nu intelegeti cu megahertii care e problema, probabil ca nu aveti nevoie de unul foarte sofisticat. Daca doriti un osciloscop nou, va recomand sa cautati pe ebay sau pe site-urile de profil din China. Un exemplu: http://www.dealextreme.com/p/rigol-ds1052e-5-6-tft-lcd-50mhz-2-channel-digital-color-storage-oscilloscope-30573 Va rog sa luati in considerare ca pe langa pretul de pe site mai sunt probabil ceva cheltuieli, legate de transport si mai ales de vama. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 M-am decis sa cumpar un osciloscop NOU si nu prea inteleg cu megahertii care e problema ,am vazut ca cu cat creste megahertii cu atat e mai scump.O intrebare as avea;-Ce pot sa facu cu unul de 10Mhz,dar cu unul de 20Mhz sau tot asa in continuare 50Mhz,60Mhz, 150Mhz .Pentru depanare R-tv care i-mi este de folos? CE modele mi-ati recomanda si de unde sa le iau Multumesc pentru ajutor.Eu am 3 bucati unul de 20MHz unul de 25MHz digital si unul de 10MHz.Pentru reparatii radio TV suficient . Link spre comentariu
florincccc Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 E bun osciloscopul recomandat dar dupa parerea mea ar trebui sa cumpere cel mai ieftin osciloscop analogic cu banda de 5-10MHz (mai degraba 10) si de preferat cu doua canale pe care dupa un an il poate vinde aproape fara pierdere financiara. Abia dupa ce isi da seama in ce masura il ajuta sa treaca la urmatorul pas in cunostinta de cauza.Sunt convins ca dupa un an tot la rigolul ala o sa ajunga :)Ce sa nu ia : osciloscoape pe USB, strict interzis incepatorilor, n-au izolare galvanica fata de PC si artificiile pot fi foarte costisitoare. Link spre comentariu
nooob64 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 RIGOL DS1052E este o pocnitoare ... nu merita banii , are zgomot mare , FPGA si bloc ADC overclockat , poti sa cauti informatii despre el pe http://www.eevblog.com/forum/ ... la inceput toata lumea a zis ca e super , pina l-au testat mai amanuntit si sa dovedit ca e o pocnitoare , sa nu mai vorbesc de calitatea anumitor piese ... Incearca GW INSTEK ,HAMEG analogic , in general toate astea ieftine (sub 2000 lei ) si cu frecvente mari sunt cam acelasi lucru doar ca difera carcasa , nu merita , mai bine cumperi unul scump (raport performanta/pret mic ,dar calitate mare) . Osciloscopul musai sa aibe garantie , sa nu te trezesti cum am patit eu ca dupa 3 luni sa crape ... noroc cu garantia. Link spre comentariu
expert Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 rigol ds1052 este un osciloscop foarte bun, cel putin in categoria lui de pret! e adevarat ca nu trebuie sa avem pretentii de hameg sau tektronik dar, repet isi merita toti banii! Link spre comentariu
vasy59 Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 Am vazut pe germanoelectronics.ro VOLTCRAFT AO-610 de 10Mhz ce parere aveti? pentru depanare R-TV ar fi suficient? Link spre comentariu
florincccc Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Interesant cum se poate vinde marfa chinezeasca sub nume nemtesc la un pret aproape dublu :)Ce ai ales tu acolo la 670 lei se gaseste cu 370 lei in alte magazine romanesti. Link spre comentariu
expert Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 daca mai socotesti vama tva si transport ai sa vezi ca iese diferenta! nu mai luati ca referinta pretul dat de chinez, pina pe masa dvs mai puneti banuti! Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 daca mai socotesti vama tva si transport ai sa vezi ca iese diferenta! nu mai luati ca referinta pretul dat de chinez, pina pe masa dvs mai puneti banuti!Va spun din experienta proprie am adus di honkong ceva scule in valoare de 140 de auro si am platit 230 de euro asta in care cel din honkong mi-a trimis coletul cu o valoare foarte mica si am platit vama diar 50 de lei in loc de vreo 200 .Un osciloscop ca acela este undeva la 370 de lei la oradea Link spre comentariu
vasy59 Postat Martie 14, 2011 Autor Partajează Postat Martie 14, 2011 Da-mi te rog la ce magazine din romania gasesc osciloscoape de vanzare? Link spre comentariu
bogdan546 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 daca mai socotesti vama tva si transport ai sa vezi ca iese diferenta! nu mai luati ca referinta pretul dat de chinez, pina pe masa dvs mai puneti banuti!Si eu am o recomandare :Nu mai luati in seama asemenea afirmatii !Eu personal am cumparat din china diverse produse si pot spune ca sigur sunt mai ieftine decat in Romania cu toate taxele La osciloscoapele digitale se plateste doar tva ,dar daca este trimis sub forma de "cadou' nu platesti nimic in taraDe exemplu cu tot cu tva este 1520 un osciloscop Rigol Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 RIGOL DS1052E este o pocnitoare ... nu merita banii , are zgomot mare , FPGA si bloc ADC overclockat , poti sa cauti informatii despre el pe http://www.eevblog.com/forum/ ... la inceput toata lumea a zis ca e super , pina l-au testat mai amanuntit si sa dovedit ca e o pocnitoare , sa nu mai vorbesc de calitatea anumitor piese ......Osciloscopul musai sa aibe garantie , sa nu te trezesti cum am patit eu ca dupa 3 luni sa crape ... noroc cu garantia.Asta se intampla numai celor care habar nu au de masurile care se iau in cazul efectuarii masuratorilor la sursele in comutatie!!!!La banii lui, RIGOL este foarte bun! Link spre comentariu
expert Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 daca mai socotesti vama tva si transport ai sa vezi ca iese diferenta! nu mai luati ca referinta pretul dat de chinez, pina pe masa dvs mai puneti banuti!Si eu am o recomandare :Nu mai luati in seama asemenea afirmatii !Eu personal am cumparat din china diverse produse si pot spune ca sigur sunt mai ieftine decat in Romania cu toate taxele La osciloscoapele digitale se plateste doar tva ,dar daca este trimis sub forma de "cadou' nu platesti nimic in taraDe exemplu cu tot cu tva este 1520 un osciloscop Rigolfara a intra in polemica cu nimeni , pot spune si dovedi urmatoarele: cunosc personal chinezul care le-a trimis in RO, toate au fost trimise "cadou", valoare 25 dolari, toate pachetele au fost deschise la vama, au fost clasate drept subevaluate si ca urmare sa trecut la recalcularea sumelor datorate statului; am si hartii cu care pot argumenta ce zic; 1-2% din pachete sunt trecute "cu vederea" contra unor mici atentii de care am aflat in sfarsit cu totii de pe la televiziuni! nu va faceti iluzii ca daca reusiti sa fentati sistemul vamal nu trebuie sa dati o atentie , ceva etc!PS: preturile din china sunt intr-adevar atractive, mai mici decat pe la noi, tocmai datorita taxelor vamale, cand afirmi ca:sigur sunt mai ieftine decat in Romania cu toate taxele care este pretul de referinta din romania? magazinele online?, marii distribuitori de componente? pai cum ati vrea sa ofere garantie? nu trebuie sa puna si ei ceva acolo, un adaos?? Link spre comentariu
dumitru_a Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 O rugaminte (pentru ca cei noi in bransa dornici sa invete) ce masuri de protectie trebuiesc luate in folosirea osciloscoapelor digitale pentru a evita defectarea lor , adresez aceasta intrebare celor care folosesc aceste scule in activitatea de reparare , nu este niciodata prea tarziu sa inveti ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum