Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda germaniu ???

bebe2010

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

5

• bebe2010

5

• yo8rqp

3

• gauss

2

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Ca sa va dati seama daca este cu germaniu sau siliciu trebuie sa faceti doar o simpla masuratoare cu instrumentul (pe dioda la cel digital si pe X1ohm la cel analogic). Luati o dioda cu siliciu, exemplu 1N4148, masurati-o si comparati masuratoarea cu dioda pe care doriti sa o identificati (daca este cu germaniu valoarea masurata va fi cam jumatate din valoarea aferenta diodei 1N4148 ). Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator parpala

buna dimineata bebe;de ce nu ai postat intrebarea la forumul Generalitati / sectiunea incepatori ?ce are intrebarea ta in legatura cu radioamatorismul ?

Link spre comentariu

1. pentru ca nu am stiut 2.imi place sa cred ca diodele cu germaniu au ceva in comun cu radioamatorism-ul

Foarte bun raspuns,de bun simt!Intradevar ,au mare legatura cu radioamatorismul!(modulatoare echilibrate,mixere,detectie MA,sonde de RF,etc).Unde ati fi vrut sa posteze?Daca ai nevoie de ajutor,apeleaza cu incredere,radioamatorii sunt saritori si spontani.Referitor la problema in cauza,cred ca este vorba de o simpla dioda cu siliciu 1N4148.Ele difera prin constructie,gabarit.Cel mai edificator este testul cu ohmetrul,prezentat anterior de un user.Mult succes,si daca ai nevoie de ceva,noi suntem aici.Cu respect.
Link spre comentariu
Vizitator parpala

.Unde ati fi vrut sa posteze? Intra-adevar unde ?La sectiunea pe care am mentionat-o(Sectiunea incepatorilor) sau mai bine la Componente electronice, documentatie si scheme. Referitor la raspuns, din ce-mi aduc aminte diodele cu germaniu din seria EFD aveau inele colorate fiind din sticla, transparente(se vad anodul si catodul).La fel si alte serii , gen AA si OA.Dioda 1N4148 (la mine) are un corp gaben si un inel negru spre catod iar pe doua rinduri sint trecute 1N4 si pe cel urmator 148. Numai bine.Inteleg legatura diodei cu radioamatorismul , dar asa orice intrebare de electronica poate fi legata de acesta , iar topicul este poluat (PMR in minunatul oras IASI, wirelles, Intagrat necunoscut, Receptor GPS cu interfata pentru microcontroller,Home broadcast...)

Link spre comentariu

.Unde ati fi vrut sa posteze? Intra-adevar unde ?La sectiunea pe care am mentionat-o(Sectiunea incepatorilor) sau mai bine la Componente electronice, documentatie si scheme. Referitor la raspuns, din ce-mi aduc aminte diodele cu germaniu din seria EFD aveau inele colorate fiind din sticla, transparente(se vad anodul si catodul).La fel si alte serii , gen AA si OA.Dioda 1N4148 (la mine) are un corp gaben si un inel negru spre catod iar pe doua rinduri sint trecute 1N4 si pe cel urmator 148. Numai bine.Inteleg legatura diodei cu radioamatorismul , dar asa orice intrebare de electronica poate fi legata de acesta , iar topicul este poluat (PMR in minunatul oras IASI, wirelles, Intagrat necunoscut, Receptor GPS cu interfata pentru microcontroller,Home broadcast...)

Va multumesc ca nu ati trecut in aceasta lista topicurile create de mine.Eu spun ca ,in aceasta conjunctura total nefavorabila radioamatorismului YO,orice solicitare,orice "muscare in undita" trebuie luata in serios.Si o explicatie eleganta face mult pt tanarul aspirant...Si altii,acu 20 de ani,au fost toleranti cu mine,asa sunt si eu acum cu cei care vin.Imi cer scuze,daca am lezat pe cineva...Pana la urma,omul a pus o intrebare,nu?
Link spre comentariu

Probabil cel ce a intrebat a postat oarecum involuntar...bazindu-se pe asa-zisul hamspirit , ce ar trebui sa functioneze intre membrii acestei pasiuni comune ... cu scuze daca spusele mele au lezat in vreun fel pe cineva , nu aceasta a fost intentia...

Link spre comentariu
Toni Marginean

Cel ce a intrebat s-a adresat celor ce-i puteau da un raspuns. Acest forum, al electronistilor, poate da un raspuns in domeniu in mod profesional oriunde este pusa intrebarea. P.S.: orice radioamator poate deveni un bun depanator, orice depanator poate deveni un bun radioamator, depinde de implicare.Pe marginea acestui subiect se poate dezvolta oricat de mult, ramane ca fiecare sa ramana cu ceva util (acesta este cred scopul acestui forum).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări