Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode HV HC

cheluakame

Postări Recomandate

Salut, stie cineva unde as putea gasi niste diode de 2 Amperi si 10 000 volti?

Pe net am gasit doar diode de voltaj mare si amperaj mic sau viceversa.

Cea defecta are inscris doar 2CL 2A 10KV si este fabricata in china. Dar nu am gasit nimic despre ea ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cheluakame

4

• mihaih

1

• remus68

1

• Tudor Badescu

1

Poate ca o solutie e sa inseriezi diode de tensiune mai mica si cu amperajul necesar.Si sa poata lucra la frecventa din aplicatie.Am aplicat din plin metoda pentru a inlocui tubul PY 88 din vechile televizoare cu lampi.

Link spre comentariu

Am sa incerc maine sa fac o poza si sa postez. M-am gandit si eu la varianta serie/paralel dar ma gandesc ca atunci cand s-a intrerupt una, pot sa renunt la tot ansamblul.Ca idee, dioda respectiva face parte dintr-un ansamblu de 4 diode, conectate intre ele pentru a forma o punte redresoare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am reusit sa fac poze diodelor, si am gasit un mod de a o inlocui pe cea defecta.Am cumparat 11 diode 1N5408 parca (1000volti si 3 amperi) si le-am inseriat. Apoi intr-o teava de plastic am bagat niste silastic si apoi am introdus ansamblul de diode (pentru a fi sigur ca nu se va produce arc electric daca o sa treaca voltaj mare prin ele).Sper ca sunt clare pozele, pentru ca a trebuit sa le redimensionez de cateva ori pana am atins limita pixeli si kb

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

care-i diferenta de rezistenta pe direct, intre una originala si cea construita de tine? de curiozitate

Tinand cont ca am folosit un aparat de masura standard as zice ca 0, acul indicator se misca foarte putin in ambele cazuri, cam 0.5 mm, asa ca nu pot spune exact.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări