cristian2009 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Am o sursa de tensiune care variaza in intervalul 3-3,5 volti. Cu aceasta tensiune doresc sa alimentez un vu-metru analog sau cu leduri. Problema este ca diferenta de tensiune este insuficienta pt ca acul vumetrului sa se deplaseze de la un capat la altul al scalei.Daca reglez vu-metrul sa indice corect nivelul minim, atunci nivelul maxim ajunge la jumatatea scalei.Daca reglez vu-metrul astfel incat sa indice corect nivelul maxim, nivelul minim incepe de la mijlocul scalei.Deci diferenta de tensiune este prea mica pt ca acul indicator sa traverseze scala de la un cap la altul oricum l-as regla.Cum as putea sa transform diferenta 0~0,5 volti in 0~0,9 volti sau mai mult ? Link spre comentariu
Mindware Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Nu stiu...un amplificator,ceva?Tu ce zici?Nu, acum pe bune, foloseste un mini amplificator cu un operational sau..mai simplu..cu un amarat de BC.Google stie enorm de multe.Pe langa asta, poti sa ne prezinti exact de unde iti ies acei 3-3.5 volti?Poate exista o metoda mai simpla Numai bine! :bere: Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 La 3 V indicatia aparatului trebuie sa fie "zero", iar 3,5 V inseamna cap de scala ?O extensie simpla de scala cu dioda zener (sortata) ! Link spre comentariu
cristian2009 Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 Exact, ai inteles perfect. Dar cum fac extensia cu dioda zener ? Link spre comentariu
cristian2009 Postat Martie 12, 2011 Autor Partajează Postat Martie 12, 2011 Multumesc pentru indicatie. Cred ca am gasit raspunsul, ramane sa gasesc un zener de 3 volti. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Poti sa-l inlocuiesti cu 4-5 diode inseriate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum