alex mm Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Daca considerati ca am facut bine cablajul , postez in format pdf. fisierele .....Numai bine Alex. Link spre comentariu
flores72 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 SalutAm si eu o intrebare :știe cineva care sunt performanțele acestui etaj final?Sincer mie mi se pare un fel de Electromures 2x75w la care sa adăugat protecția pentru finali,plus un generator de curent, așa și asta il face sa scoata 100w?Daca da atunci care sunt celelante performante ale lui?mulțumesc! Link spre comentariu
piglett Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 SalutAm si eu o intrebare :știe cineva care sunt performanțele acestui etaj final?Sincer mie mi se pare un fel de Electromures 2x75w la care sa adăugat protecția pentru finali,plus un generator de curent, așa și asta il face sa scoata 100w?Daca da atunci care sunt celelante performante ale lui?mulțumesc!la tensiunea aia de alimentare, +/-44V, bate inspre 100W in 8 ohmi, muzicali. RMS e pe la 70-80W. in 4 ohmi nu tin finalii, trebuie dublati. cat despre restul specificatiilor, nu-ti bate capul sa le afli! iti va ramane un gust amar in gura. Link spre comentariu
flores72 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 MulțumescAșa cum ma așteptam, nu merita! Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 specificatii: -putereade iesire in 8ohmi este de 100W-banda frecventelor aplicate pentru o distorsiune de amplitudine +/-2dB este cuprinsa intre 20Hz si 25kHz-sensibilitatea (tensiunea de intrare) pentru a putea debita 100W in 8ohmi este de 775mV-impedanta de intrare este de 15 kiloohmi-coeficientul de distorsiuni neliniare este de 0,35 %-amplificarea in tensiune este de 31dB-diafonia intre canale pentru orice frecventa din banda este mai mare de 30dB-raportul semnal/zgomot este de 80dB-tensiunea de alimentare a sursei necesara pentru puterea de 100W in 8 ohmi este de +/- 44V-curentul de mers in gol pe un canal este de aproximativ 110 mA-curentul maxim (I max) ptr. 100W/ 8ohmi este de 5 A-curentul mediu (I med) este de 1,6A si niste mici calcule: - Uef = radacina patrata(radical) din P x Z ,unde Uef este tensiunea eficace (tensiunea de iesire) ,P este puterea de iesire , Z este impedanta de iesire.. de aici rezulta ca Uef=radical din 100 X 8 , deci Uef=28,2V- Umax = radical 2 x Uef =1,4142 x 28,2 =39,762V ,Umax este tensiunea maxima a unei semialternante , Uef este tensiunea eficace aflata din calculul de mai sus...-Ea = Umax + Ure + Uce + Ud , unde Umax este tensiunea de varf a semnalului de la bornele sarcinii, Ure este caderea de tensiune de la bornele rezistorului din emitor , Ud este tensiunea necesara pentru a atinge regimul de saturatie , iar Ea este tensiunea de alimentare.. Inlocuind aceste marimi in relatia lui Ea cu valorile uzuale Ure=0,5V , Uce=1V , Ud=2V rezulta urmatoarele: Ea= 39,762 + 0,5 + 1 + 2 Ea=43,262V , deci sursa de alimentare necesara va avea +/-44V-Ief = radical din Pie/Zie ,unde Ief este curentul eficace care va strabate sarcina, Pie este puterea de iesire , iar Zie este impedanta de iesire. Ief = radical din 100/8 , Ief = 3,54 A- Imax = radical din 2 x Ief , Ief= 1,4142 x 3,54 , Ief=4,9914 A ,adica aproximativ 5A- Imed = Imax / pi (3,14) , unde Imed este curentul mediu . Imed= 5/3,14 , Imed= 1,6 A Link spre comentariu
rasputin Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Colegu Cosmyn, folosiţi schema postată de dvs., folosiţi pdf-urile oferite de colegul alex mm, spuneţi un "mulţam frumos" pentru aceste pdf-uri şi purcedeţi la treabă. Atît timp cît nu urmăriţi să faceţi concurenţă pieţei constructorilor de amplificatoare, atît timp cît construiţi din plăcere, si mai sînteţi şi la începutul acestei frumoase pasiuni, construiţi schema aleasă, se merită.Restul sînt doar vorbe, contează doar că aţi prins un acel "ceva" pentru schema în cauză. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 eu am facut mai demult acest amplificator doar ca am omis protectiile.. mergea fte bine cu 2N3055 si era fara zgomot de fond, calitatea sunetului era fte buna.. merita facut Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 eu am facut mai demult acest amplificator doar ca am omis protectiile.. mergea fte bine cu 2N3055 si era fara zgomot de fond, calitatea sunetului era fte buna.. merita facut adaug si o idee de cablaj putin modificat pentru doua perechi de finali...rezistentele din bazele finalilor pot fi inlocuite cu jumperi ,nu figureaza in schema originala.. condensatorul de intrare este MKP.. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 rezistentele din bazele finalilor pot fi inlocuite cu jumperi ,nu figureaza in schema originalaLa utilizarea finalilor in paralel este utila prezenta acelor rezistente; nu recomand inlocuirea lor cu strapuri. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Varianta cu tranzistori finali in capsula TO3 Link spre comentariu
Cosmyn Postat Martie 18, 2011 Autor Partajează Postat Martie 18, 2011 multumesc tuturor si multumesc foarte mult lui RASPUTIN pentru intelegerea lui si pentru incurajarea lui ms anticipat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum