Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor construire programator pt atmega

Vizitator morosanu22

Postări Recomandate

Vizitator morosanu22

Buna ziua! as dori si eu o schema de programator simpla si buna (apelez la voi pentru a obtine o schema buna ,care sa functioneze ok , sunt multe pe forum dar nu stiu pe care sa o iau) . As dori sa programes in general: atmega 8, 16, 32, 128. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

2

• JQ

1

• nickrvl

1

• nico_2010

1

Top autori în acest subiect

Salut!

Te sfatuiesc ca, pentru inceput, sa iti construiesti varianta simpla de programator de mai jos:

http://www.olimex.com/dev/images/avr-pg1b-sch.gif

(varianta ce functioneaza cu PONY PROG - soft insa total nerecomandat)

sau si mai bine:

http://www.olimex.com/dev/images/avr-pg2b-sch.gif

(are avantajul de a fi compatibil cu AVR Studio si BASCOM)

Ulterior, dupa dobandirea cunostintelor necesare si cu investitii minime, sa realizezi un programator USBASp.

Link spre comentariu
Vizitator mateiuli

Programatorul cel mai simplu folosind portul paralel de la pc conectat la 4 pini de la microcontroller + rezistori de ce nu e asa folosit daca e asa simplu? Intreb pentru ca vreau sa intru in lumea atmel si momentan asta e singura solutie de programare la care pot apela. :)

Link spre comentariu

Programatorul cel mai simplu folosind portul paralel de la pc conectat la 4 pini de la microcontroller + rezistori de ce nu e asa folosit daca e asa simplu? Intreb pentru ca vreau sa intru in lumea atmel si momentan asta e singura solutie de programare la care pot apela. :)

l-am folosit eu cand eram in asteptarea unui programator mai serios. am intampinat (rar) probleme cu el cand avr-ul avea clock >8mhz parca in sensul ca desi am dat o anumita valoare sa-mi scrie la fusebits, s-a scris o alta valoare pe care nu am putut s-o determin. ulterior am repgoramat in mod HVPP acel avr si astlfe l-am recuperat. pentru inceput e bun... mai ales daca te limitezi la 1-4 mhz la clock. nu stiu ce legatura ar avea clock-ul avr-ului in confruntarea cu SPI-ul dar cert e ca pe undeva s-a compromis trenul de date. nu spun ca era devina programatorul pe cat calitatea executarii lui. poate clock-ul >8mhz era doar o coincidenta de circumstante.
Link spre comentariu

In legatura cu programatorul "simplu" doar cu rezistente si de ce nu foloseste "lumea"... cu asa ceva am inceput si eu, a mers si merge bine si acum chiar pina la 20Mhz pentru un attiny dar nu a vrut sa dezactiveze la acel attiny divizarea cu opt, deci asta ia fost limita, mai departe am facut un nou programator cu un circuit integrat care de asemenea merge bine si acum programind cu el in "toate felurile" insa l-am schimbat si pe acesta pentru ca erau pe LPT si am vrut unul pe USB si asa am ajuns sa iau unul de aici de pe net. Sfatul meu, i-ati unul gata facut, poate chiar de aici, nu e scump si scapi de toate alte eventuale probleme. Vorbesc de programatoare ISP, de asemenea, daca i-ti permiti i-ati unul Paralel.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări