cristian1961 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Buna ziua, am si eu o intrebare, am gasit acest site rusesc cu scheme de invertoate de sudura, http://cxeminvert.ucoz.ru/ .Multe din schemele astea au niste fisiere ciudate atasate. Am deschis unul cu un editor text si incep cu cam toate cu literele BM . CE poate sa fie, ma gindeam sa fie vreun cablaj intr-un program pe care nu il cunosc ? .De exemplu modelul asta СХЕМА РЕСАНТА САИ-160GP , are asa ceva atasat. Dar ca el sunt multe. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Am uitat fisierele alea au atribut hidden , deci se poate sa nu le vedeti daca nu aveti setat atributul pentru a vizualiza fisiere de tipul asta. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 25, 2015 Partajează Postat Octombrie 25, 2015 Pentru începători , care nu se pricep la soft-uri și nici la electronică :http://diy-fever.com/software/diylc/Foarte simplu și eficient .Prin metoda toner-transfer va puteți realiza orice proiect , dar fără pretenții . Link spre comentariu
mcip85 Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Va rog sa imi spuneti si mie: la programul Sprint Layout, care este dimensiunea maxima a cablajului ce poate fi facut? Am o schema si vreau sa fac un cablaj cu alte dimensiuni pentru a incapea intr-o carcasa. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 http://www.elforum.info/topic/83399-schema-in-sprint-layout/page-4 Link spre comentariu
Vizitator dragos408 Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 Eu lucrez ca PCB designer la o multinationala si folosesc Zuken CR-5000. Am mai lucrat cu PADS de la Mentor Graphics in facultate. Licentele sunt insa foarte scumpe. Si eu sunt in cautarea unei alternative pentru acasa, insa nu am gasit nimic care sa ma atraga pana acum. Link spre comentariu
mars01 Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 Variantele gratis sunt putine. Acum depinde de ce inseamna alternative pentru acasa ... Daca pentru lucrul de acasa atunci probabil se poate folosi softul de la servici. Daca pentru un mic business personal atunci se poate lucra cu variantele Trial ale programelor consacrate (eventual folosind un trial-stopper). In timp se poate cumpara o licenta cu pret mai accesibil de ex pt Eagle sau Proteus. Daca pentru hobby atunci nu vad de ce nu ar fi folosit EagleCAD (free cu limitari) sau KiCAD (free complet). Eu personal sunt incantat de Altium Designer (acum pentru ca la inceput mi-a fost greu). Dar aceasta si pentru ca il folosesc la servici. Desi la inceput nu am avut de ales am ajuns sa ii vad avantajele mai ales dupa ce am incercat sa vad cum este si torMENTOR-ul. Link spre comentariu
Vizitator dragos408 Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 (editat) Pentru mici proiecte in timpul liber (hobby). Am incercat Eagle dar nu mi-a placut interfata. Ce-i drept, nu prea exista soft pentru asa ceva cu interfata prietenoasa, te obisnuiesti cu timpul. Editat August 2, 2016 de dragos408 Link spre comentariu
mars01 Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Este adevarat, interfata este destul de ... "gaunoasa". Pentru mine schimbarea in bine a aparut in momentul in care mi-am creat shortcut-uri care sunt intuitive (pentru mine). Din acel moment nu ma mai intereseaza sa dau click-uri prin bara de comenzi decat pentru comenzi rar folosite. De ex, in modul PCB, apas F2 si incept sa routez, apas F3 si fac RipUp, apas F4 fac rename, apas F5 si refac ratnest-ul si tot asa .. Deja s-au format deprinderi instinctuale incat nici numai trebuie sa ma gandesc prea mult ce sa fac, cand apare nevoia (intentia) de a face ripup apas deja in mod automat pe tasta F3. Incearca si o sa vezi ca experienta se schimba radical in bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum