Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce soft imi recomandati

norm

Postări Recomandate

Eu folosesc orcad386+. este vechi de cind lumea dar are multe facilitati la rutare ,16 straturi, plane de masa, masca de lipire  etc. a fost un program profesional la vremea lui .pacat ca nu a fost dezvoltat . s-a trecut apoi la alte orcaduri mult mai mari si complicate. exista un grup pe yahoo OldDosOrcad. acolo este tot ce vrei .inclusiv o versiune cu installer de win . fiind totusi o versiune de dos mai trebuie sa alegi unele lucruri drivere librarii etc . dar nu este foarte complicat. scoape fisiere pentru imprimanta fotoploter greber tot ce trebuie .

merge pe win98 si xp. pe win 7 nu am incercat ca nu am.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

4

• cristian1961

3

• nico_2010

2

• norm

2

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Eu folosesc din 2007 programul Sprint Layout 6.0  ( la inceput versiunea 4.0 ,dupa care 5.0 si ultima 6.0 )  si doua din realizarile mele ....... 

Pentru simplu fapt ca si eu folosesc Sprint Layout, apreciez lucrarile tale.

Felicitari pentru realizari, jos palaria.   :aplauze  :aplauze  :aplauze

Editat de GeoMar
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

....

p.s. cel mai bun e totusi "Sprint Layout" 

:n1

Corect, pentru ce avem noi nevoie, "electronistii amatori", Sprint Layout este cel mai bun.  

Link spre comentariu

Eu folosesc diptrace-ul si mi se pare destul de bun. Multi prieteni care se ocupa cu proiectare am vazut ca folosesc KiCad, care de asemenea l-am folosit si eu putin si mi se pare ok. Banuiesc ca toate sunt ok, conteaza doar cu ce te obisnuiesti.Ce imi place la diptrace e interfata care arata modern, sau asa mi se pare mie :)).

Singura " problema " ( pentru cine e o problema ) e lipsa librariilor " infinite ", insa e destul de usor sa iti faci componentele, iar cu footprinturile pentru pcb sta foarte bine ( nu am gasit ceva de care sa am nevoie si sa nu aiba ).

Editat de Iliescu Mihai
Link spre comentariu

M-am abtinut in a raspunde la afirmatia "programul X este cel mai bun..." dar acum subscriu, nu exista asa ceva adica "cel mai bun", sint programe si programe pe care fiecare le foloste dupa nevoi si pricepere, am trecut si prin Eagle, Dip Trace, KiCad, am inclusiv SprintLayot insa m-am oprit la Proteus, nu spun ca e cel mai bun insa intra in aceasi categorie a celor mai simple am ramas la acesta deoarece celelalte nu ma multumesc pe deplin, acesta nu face cablaje aspectuoase precum SprinLayot nici pe departe insa are multe plusuri, poate concepe o schema electronica din care poate genera si PCB-ul cea ce pentru mine e esential, are si simulator chiar daca e minimal si e rapid in sensul ca poti concepe capsule extrem de repede poti scrie o schema repede si de asemenea destul de repede si PCB-ul cea ce mie i-mi convine deoarece are functionalitate si cistig timp. Si are si vizualizare 3D unde poti integra "forme" create personal. Si cu toate acestea nici unele din cele enumerate nu se pot compara cu cele profesionale........

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da Express Pcb cati folositi ?

Eu am folosit dar cand am inceput sa fac placile la fabricant am trecut la Diptrace.

ExpressPCB este simplu, dar nu ofera prea multe optiuni, de exemplu nu stiu cum se poate face solder mask sau cum se poate o placa de alta forma decat triunghi sau dreptunghi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări