Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme statie cb

Vizitator arnold_marius

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

1

• hpavictor

1

Top autori în acest subiect

Acest tip de problema se mai poate observa cand condensatorul de intrare se decalibreaza si are valoare prea mare. Trebuie pilit putin sa-i scada capacitatea. Pilirea se face cu multa grija, cu o pila fina pentru fier, bine unsa cu vaselina speciala pentru pila, pana cand fasaitul dispare si se receptioneaza canalul dorit.Succes!

Link spre comentariu

salut. am o problema cu o statie midland alan48. nu emite si nu receptioneaza nimic. doar fasaie. am schimbat mic-ul si antena si tot asa face. ma poti ajuta?

In genere, nu ar trebui sa fii prea suparat pe colegii care au dat raspunsuri un pic "evazive".Sunt oameni saritori dar le este imposibil sa te ajute in modul in care ai descris defectul.Daca nu cunosti nici macar functionarea la nivel de schema bloc, e mai bine sa duci statiaunui depanator profesionist sau cuiva care dispune de cunostintele necesare. Din vremuriimemoriale, depanarea incepe cu inspectia vizuala a montajului si cateva masuratori simpleurmate de verificarea regimului de functionare a partii (lor) responsabile de alimentare.Strict referitor la aceasta statie, eu as incepe cu verificarea traseului de emisie, mi se paremai simplu. O sarcina artificiala, o sonda simpla de RF si un multimetru sunt de ajuns inprima faza. Daca exista si un frecventmetru prin apropiere, cu atat mai bine. Prezenta schemei si/sau cunoasterea conexiunilor diferitelor blocuri functionale sunt indispensabile.Nu cunosc schema statiei, asa ca pe nevazute intreb scurt:- Etajul final (2SC2078, etc.) este alimentat la apasarea PTT?- Cam care este consumul sau? Se incalzeste cumva? E rece bocna?- Dar etajul driver (daca exista) ?- Daca se injecteaza semnalul unui simplu oscilator pe la 27 MHz (se construieste in 5 min.)in baza tranzistorului final / driver apare vreo tensiune pe sarcina artificiala? Cat?- In regim de emisie (PTT apasat) apare purtatoarea in baza tranzistorul din etajul prefinal?La fiecare intrebare se poate raspunde cu DA sau NU. In functie de raspuns apar alte conditiide test, alte intrebari si alte raspunsuri. Si tot asa...In alta ordine de idei, incearca sa respecti cat de cat limba romana si bunii profesori ce s-austraduit sa ne invete. In sensul in care toti cei care au raspuns s-au chinuit sa inceapa opropozitie folosind majuscula.Spor!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări