Vizitator pcl86 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 am o problema de ceva timp....incerc cu disperare sa detectez un cablu electric dinacela cu camasuiala din tabla si cu 3 sau 4 fire de aluminiu cred ca de 6mm si nu pot da de el pt ca e ingropat la circa 1 mentru?vreo solutie ceva vreun aparat de detectat traseul acestui cablu exista? Link spre comentariu
catalina Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 am o problema de ceva timp....incerc cu disperare sa detectez un cablu electric dinacela cu camasuiala din tabla si cu 3 sau 4 fire de aluminiu cred ca de 6mm si nu pot da de el pt ca e ingropat la circa 1 mentru?vreo solutie ceva vreun aparat de detectat traseul acestui cablu exista?eu zic sa te lasi pagubas.din detaliile date rezulta ca acel cablu nu ati apartine, asa ca stai cuminte caci furtul de cabluri electrice se pedepseste.sau mai rau, daca e alimentat si tu al tai te baga omuletii la sabotaj.e o recomandare, tu faci cum vrei.Catalin Link spre comentariu
rasputin Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Legat de problema dvs., colegu pcl86, ajutor puteţi primi de la filiala ENEL din Buzău, sau de la o firmă mai răsărită, şi care firmă, are în dotare un laborator de "Defectoscopie cable". La nivel de amator, fără aparatul în cauză, slabe şanse. Dacă aveţi în sînge microbul meşteritului, atunci, un detector de metale plus un generator de semnal, cu o frcvenţă apropiată sau egală cu a detectorului, cred că poate rezolva onorabil problema, sau cel puţin vă asiguraţi să aveţi ceva de meşterit. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 eu zic sa te lasi pagubas.din detaliile date rezulta ca acel cablu nu ati apartine, asa ca stai cuminte caci furtul de cabluri electrice se pedepseste.sau mai rau, daca e alimentat si tu al tai te baga omuletii la sabotaj.e o recomandare, tu faci cum vrei.Catalinsalut esti sigur ca acel cablu nu ii apartine ? da poate omul are o constructie separata de casa si nu a tras el cablu pe sub pamant , nu comentati fara a fi in cunostintza de cauza refreitor la subiect daca acel cablu e ingropat la 1 m e destul de greu cu detectorul , sau doar cu un detector destul de performant , mai bine treci la harlet si tarnacop ,rezolvi problema ,sau anulezi cablul si faci alt traseu . Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 -Defectoscopia stiu ca iti indica la ce distanta fata de punctul de masurare (ex. tranformator) ai cablul defect. Nu cred ca poti afla si traseul cablului.-PCL86, daca un astfel de cablu iti trece prin curte, ia legatura cu Electrica, fa o cerere la ei si poate iti comunica ei ce doresti.Dupa mine, cablul ar trebui sa se duca in linie dreapta, deci daca ai idee unde intra in pamant si unde iese, ai putea sa-i stabilesti traseul. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 O posibila metoda este asemanatoare cu goniometria (sau vanatoarea de vulpi). Bagi semnal audio de joasa frecventa la un capat si celalalt capat il legi la conductorul de nul al casei (in ideea de a departa cat mai mult priza de pamant de cablul de cautat, priza fiind de obicei in postul de transformare) printr-un transformator iar celalalt capat il legi tot la nul sau, in lipsa, la un tarus infipt in pamant. Construiesti o bobina asemanatoare cu a detectoarelor de metale iar capetele le legi la un walkman (casetofon sau orice amplificator sensibil, pe baterii) in locul capetelor audio. Cu cat mai tare se aude, cu atat te apropii mai mult de cablu. Daca ii adaugi un aparat de masura cu ac atunci ai si indicatia vizuala a semnalului maxim. Infigi "stegulete" unde se aude semnalul maxim si atunci stii ca pe o raza de aproximativ 1m in jurul "steguletului" exista acel cablu. Din ce stiu bobina ar trebui sa o folosesti in pozitie verticala daca cablul este orizontal si in linie dreapta. Eu merg pe principiul ca, daca ai acces la ambele capete ale cablului si poti injecta semnal audio in el, necesitatea de a gasi acel cablu este legitima. Link spre comentariu
rasputin Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 -Defectoscopia stiu ca iti indica la ce distanta fata de punctul de masurare (ex. tranformator) ai cablul defect. Nu cred ca poti afla si traseul cablului....Da, este posibilă detectarea traseului unui cablu, precum şi locul defectului. Precizările colegului The Stressmaker sînt bune. Principial aparatele dedicate localizării, constau în injectarea unui semnal pe cablu ( manta la cele armate), şi urmărirea lui după metoda minimului şi maximului de semnal, ce a povestit colegul The Stressmaker. Link spre comentariu
catalina Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 eu zic sa te lasi pagubas.din detaliile date rezulta ca acel cablu nu ati apartine, asa ca stai cuminte caci furtul de cabluri electrice se pedepseste.sau mai rau, daca e alimentat si tu al tai te baga omuletii la sabotaj.e o recomandare, tu faci cum vrei.Catalinsalut esti sigur ca acel cablu nu ii apartine ? da poate omul are o constructie separata de casa si nu a tras el cablu pe sub pamant , nu comentati fara a fi in cunostintza de cauza refreitor la subiect daca acel cablu e ingropat la 1 m e destul de greu cu detectorul , sau doar cu un detector destul de performant , mai bine treci la harlet si tarnacop ,rezolvi problema ,sau anulezi cablul si faci alt traseu . vfp_mihai ca de obicei te bagi in seama fara ca sa stii pe ce lume traiesti.citeste atent sa vezi ce sectiune zice ca are cablul ala.asa ceva nu se foloseste pentru aplicatii civile ci numai pentru aplicatii industriale.e foarte posibil sa fie un cablu de inalta tensiune de asta i-am zis sa nu al taie.ala nu are cum sa fie cablul lui.daca ar fi cablul lui ar sti macar de unde pleaca si unde ajunge. Link spre comentariu
catalina Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 O posibila metoda este asemanatoare cu goniometria (sau vanatoarea de vulpi). Bagi semnal audio de joasa frecventa la un capat si celalalt capat il legi la conductorul de nul al casei (in ideea de a departa cat mai mult priza de pamant de cablul de cautat, priza fiind de obicei in postul de transformare) printr-un transformator iar celalalt capat il legi tot la nul sau, in lipsa, la un tarus infipt in pamant. Construiesti o bobina asemanatoare cu a detectoarelor de metale iar capetele le legi la un walkman (casetofon sau orice amplificator sensibil, pe baterii) in locul capetelor audio. Cu cat mai tare se aude, cu atat te apropii mai mult de cablu. Daca ii adaugi un aparat de masura cu ac atunci ai si indicatia vizuala a semnalului maxim. Infigi "stegulete" unde se aude semnalul maxim si atunci stii ca pe o raza de aproximativ 1m in jurul "steguletului" exista acel cablu. Din ce stiu bobina ar trebui sa o folosesti in pozitie verticala daca cablul este orizontal si in linie dreapta. Eu merg pe principiul ca, daca ai acces la ambele capete ale cablului si poti injecta semnal audio in el, necesitatea de a gasi acel cablu este legitima.ai luat in calcul ca acel cablu are camasa metalica? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Se foloseste detectia campului magnetic rezultat prin injectarea semnalului folosind ca punct de unire al capatului cablului, o priza de pamant cat mai departata de acest cablu, evitand injectarea de semnal in manta. Intamplator aceasta metoda dateaza de pe vremea primului razboi mondial si se folosea inclusiv la transmisiuni de voce prin pamant (cartea este scrisa in 1923).La problema in care cunosti de unde pleaca si unde ajunge mai exista o necunoscuta : traseul pe care il are. Nu ai vrea sa afli ca acolo unde vrei sa construiesti ceva trece un cablu electric, activ, sub fundatie. Sa dau un exemplu scurt si concis. Undeva la tara, casa construita acum 50 ani, magazia sau hambarul sau fantana cu hidrofor, alimentate prin cablu subteran si se afla la o departare de 150 - 200 metri. Intre ele vrei sa construiesti o casa noua si vrei sa eviti acel cablu. Cum faci ca sa-l gasesti? Sapi un sant de 200 metri? Solutia este sa-l gasesti folosind o metoda cat mai simpla si cat mai eficienta. La un calcul simplu se pare ca e vorba cam de 100 metri de cablu. Link spre comentariu
rasputin Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 ....Intamplator aceasta metoda dateaza de pe vremea primului razboi mondial si se folosea inclusiv la transmisiuni de voce prin pamant (cartea este scrisa in 1923).....Despre ce carte este vorba ? Poate, bătînd cîmpii şi cîmpiile internetului, am norocul şi dau de ea . Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Cartea se numeste " Radiotelefonia " si este scrisa de V. Dimitriu, informatia aceasta fiind pe cotorul cartii iar in interior scrie " T.F.F. Radiotelegrafia si Radiotelefonia " de maior N. Tiberiu-Petrescu. Undeva la pagina 215 titlul spune " Telegrafia prin pamant " si in principiu se baza pe detectia diferentei de potential intre 2 puncte departate de pe sol, la telefonia cu priza de pamant sau detectia inductiva a unei linii telefonice, bifilare, inamice. La aceasta a doua propietate ma refeream, detectia inductiva a buclei creeate de acel cablu, folosind nulul retelei ca si cealalta jumatate a buclei. Un link care se apropie de ideea acestei sectiuni este aici (Eng): http://www.btinternet.com/~allan.isaacs/trench.html . Link spre comentariu
rasputin Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Mulţam frumos.Rămîne să-mi încerc norocul. Link spre comentariu
Vizitator pcl86 Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 se poate inchide topicul am rezolvat problema si apropo tinere care ai zis ca fur cablu sa sti ca este pe terenul meu si este numai o bucata nu este alimentat de nicaierea daca esti asa 'corect cu legea',din pacate pt tine nu e vorba de furt de fiare vechi ca tiganii Link spre comentariu
Postări Recomandate