mariobe Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 intel celeron 2.60(2.57) m-a mancat undeva sa fac niste modificari astfel: am pus o placa noua video care a necesitat o noua sursa;calculatorul merge altfel pe jocuri nu am ce spune,problema e urmatoarea- racirea procesorului era facuta de unicul cooler care racea in acelasi timp si sursaacum cu noua sursa a trebuit sa distrug vechiul sistem de ventilatie,am incropit eu ceva care functioneaza intr-un fel dar nu mai stiu care era temperatura veche normala la care lucra inainteam gasit ceva temperaturi maxime la procesoarele intel dar eu nu vreau sa ajung pana la elei-mi poate spune careva cat ar trebui sa arate termometrul procului cand navighez pe net de ex,fara sa se omoare prea mult? Link spre comentariu
zoro Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Mariobe, cel mai sigur este sa procedezi astfel : verifici pe saitul producatorului cat e temperatura maxima admisa pe tipul tau de procesor, apoi rulezi un test ( OCCT/PRIME) si vezi ce temperaturi iti da. In functie de rezultat, decizi daca e cazul sa cumperi un cooler pt procesor. Link spre comentariu
kodor2001 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Temperatura "normala" e in stransa legatura cu incarcarea procesorului. Astfel, la un net, o muzica, un solitaire (incarcare redusa) acea temperatura n-ar trebui sa urce mai mult de 45-50 grade. In schimb, la o arhivare, o codare de film, un joc mai "teapan" temperatura n-ar trebui sa treaca de 60-65 grade. Deja cand se trece de 60 (indiferent de gradul de incarcare al procesorului) ar trebui sa se ia in calcul un alt sistem de racire.Exista mai multe softuri care masoara si afiseaza temperaturile din calculator (hdd, proc, incinta, etc...depinde ce si cati senzori are placa de baza), printre care si Motherboard Monitor (pe asta l-am si folosit si la care mai am kit-ul de instalare). Link spre comentariu
mariobe Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 Mariobe, cel mai sigur este sa procedezi astfel : verifici pe saitul producatorului cat e temperatura maxima admisa pe tipul tau de procesor, apoi rulezi un test ( OCCT/PRIME) si vezi ce temperaturi iti da. In functie de rezultat, decizi daca e cazul sa cumperi un cooler pt procesor.nu am citit rubrica help,in doua minute de test temp s-a ridicat la 59 grade,am apasat pe on si arata un ceas care scade de la o ora la zero,am gresit ceva?pt monotorizarea temperaturii folosesc everestul Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Fata de AMD , Intel lucreaza la temperaturi mai mici.La o simpla navigare pe net T = 35-45grd.Daca ai facut ceva "nazdravanii" , atunci fa bine si seteaza temperatura de shut down din BIOS pe la 70 grd. preventiv.Sa nu uitam ca temperatura creste exponential chiar si dupa oprire prin inertie termica.Asa ca...mare atentie.Spune exact ce " nazdravanii " ai facut ca sa poti fi ajutat.Eventual ,poze. Link spre comentariu
mariobe Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 hmm nu prea am vrut sa ma fac de ras dar in finedeci sursa trage aer printr-un capat si evacueaza lateral asa ca am asezat-o sa traga aerul de pe procesor si sa-l scoata in afara carcasei,cu un tub home made am orientat un alt jet de aer care vine din exteriorul carcasei sa bata catre procesor si am mai adaugat un culler care impinge deasemenea aerul din exteriorul carcasei aer catre blaca de baza,placa video si ce mai e pe acolomomentan temperatura i-mi sta intre 36-40 gradeinca ceva ,sa schimb temperatura din bios e un pic cam dificil,stiu sa umblu pe acolo prin bios dar nu asa de avansatPS:cum modific titlul ca am plasat o litera razleata Link spre comentariu
zoro Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Din ce-mi dau seama, nu e o problema de pasta termo intarita, pt ca tu nu ai defel cooler/pasta pe procesor, acesta fiind expus direct jetului de aer din tubul respectiv, plus ca mai trage ventul sursei aer din directia procesorului.Nu stiu care e temperatura maxima admisa pentru procesorul tau, dar iti recomad totusi sa iei un cooler pt procesor, sa scapi de o grija. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum