yo4avd Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Ma bate gindul sa dezmembrez IC-701 daca nu gasesc amator sa-l cumpere.Are un defect de PLL.Se gasesc amatori pentru diferite blocuri? Pretul pentru tot ar fi 650 lei. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 sigur nu se poate repara ? ce defect are mai exact ? E pacat de el sa l toci marunt. Link spre comentariu
Flor Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Chiar daca nu e statia mea si eu ma gandesc ca e pacat sa il toci marunt.Spui ca are defect PLL-ul. De unde sti asta? Ce (nu)face? Ai alimentare?Ai cautat schema pe net? Pe baza ei si masurand situatia reala scrie-ne ca de ex in E lui Q12 ai 13,45 in loc de 78.9V si poate eu sau altii te putem ajuta.. Link spre comentariu
yo4avd Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 Are un defect de PLL.Semnalul nu ajunge la mixere,dar ajunge la scala digitala care merge perfect.Este vorba si de un integrat specializat acolo.In 38 de ani de radioamatorism mi-au trecut si mie prin miini o groaza de scule.Aici nu este vorba de o tensiune lipsa sau modificata la un colector sau emitor.Lucrurile sint mult mai complexe.Prin bunavointa unor radioamatori,printr-e care si Nanopico,am schemele complete.Scula a fost si pe la yo4wz(Zoli) care este tatal ICOM-urilor,deci defectul este mai greu de remediat.W3JY a rezolvat o problema asemanatoare desfiintind conectorul de la PLL si inlocuindu-l cu o pamblica de fire litate.Asta mi-a mai ramas si mie de facut.Nanopico,multumesc de intentie,saritor ca intotdeauna,dar nu merita deranjul.Pe saptamina viitoare,voi lua o hotarire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 IC-701 este celebru si prin "pierderea" contactului electric la trecerile de pe o fata pe cealaltaa cablajului (gauri metalizate, nituri, etc.) - un adevarat cosmar. In rest este o scula respectabilapentru varsta ei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum