Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IC-701

yo4avd

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo4avd

2

• Flor

1

• Rx-Tx

1

Top autori în acest subiect

Chiar daca nu e statia mea si eu ma gandesc ca e pacat sa il toci marunt.Spui ca are defect PLL-ul. De unde sti asta? Ce (nu)face? Ai alimentare?Ai cautat schema pe net? Pe baza ei si masurand situatia reala scrie-ne ca de ex in E lui Q12 ai 13,45 in loc de 78.9V si poate eu sau altii te putem ajuta..

Link spre comentariu

Are un defect de PLL.Semnalul nu ajunge la mixere,dar ajunge la scala digitala care merge perfect.Este vorba si de un integrat specializat acolo.In 38 de ani de radioamatorism mi-au trecut si mie prin miini o groaza de scule.Aici nu este vorba de o tensiune lipsa sau modificata la un colector sau emitor.Lucrurile sint mult mai complexe.Prin bunavointa unor radioamatori,printr-e care si Nanopico,am schemele complete.Scula a fost si pe la yo4wz(Zoli) care este tatal ICOM-urilor,deci defectul este mai greu de remediat.W3JY a rezolvat o problema asemanatoare desfiintind conectorul de la PLL si inlocuindu-l cu o pamblica de fire litate.Asta mi-a mai ramas si mie de facut.Nanopico,multumesc de intentie,saritor ca intotdeauna,dar nu merita deranjul.Pe saptamina viitoare,voi lua o hotarire.

Link spre comentariu

IC-701 este celebru si prin "pierderea" contactului electric la trecerile de pe o fata pe cealaltaa cablajului (gauri metalizate, nituri, etc.) - un adevarat cosmar. In rest este o scula respectabilapentru varsta ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări