Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebari de incepator

bamwels

Postări Recomandate

doresc sa fac primul meu montaj dar am niste intrebari legate de componentele care vor fi adaugate pe placa de textolit1: am o rezistenta R1 care are valoarea de 1M5. asta inseamna 1.5 k ohm?2: am 2 potentiometre ca sunt de tipul: reverse log taper potentiometer si log (audio) taper potentiometer. sunt diferite fata de cele normale?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bamwels

4

• remus68

3

• The Stressmaker

1

• baltazar181

1

Top autori în acest subiect

Vizitator griion

salut.rezistenta e de 1,5 megaohmi adica de 1500 kohmi.potentiometrele sunt logaritmice dar le poti folosi ca pe cele liniare ,depinde in ce montaj,bafta :da

Link spre comentariu

am 2 potentiometre ca sunt de tipul: reverse log taper potentiometer si log (audio) taper potentiometer. sunt diferite fata de cele normale?

reverse log taper potentiometer - are caracteristica antilogaritmica (inversul celei logaritmice); potentiometrele antilogaritmice au notatia C100K sau 100KC (daca este de 100K). log (audio) taper potentiometer - are caracteristica logaritmica; potentiometrele logaritmice au notatia A100K sau 100KB (daca sint de 100K).Posteaza schema care doresti sa o abordezi.
Link spre comentariu

R7 regleaza GAIN (amplificarea) - gradul de distorsiune.R10 regleaza nivelul de iesire (volumul).Nu trebuie sa-ti faci probleme in ceea ce priveste caracteristica potentiometrului. Poti sa montezi si cu caracteristica liniara - montajul va functiona perfect identic.Singura diferenta este in modul de reglare - efectul acelui potentiometru nu va fi dozat uniform pe toata cursa: la unul din capete (ultimul sau primul sfert de cursa) va trebui manevrat mai fin. De exemplu, la R10 (de volum) in prima jumatate a cursei se va regla cam pina la 80% din volum cu toate ca potentiometrul a facut numai 50% din cursa.Succes!

Link spre comentariu

Este un comutator cu trei sectiuni. Comutator de picior se gaseste cam greu, dar se gasesc foarte usor cele actionate de o tija, de tipul celui din atasament.Eventual poti folosi unul prin translatie, cu 4 rinduri de contacte.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări