bamwels Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 doresc sa fac primul meu montaj dar am niste intrebari legate de componentele care vor fi adaugate pe placa de textolit1: am o rezistenta R1 care are valoarea de 1M5. asta inseamna 1.5 k ohm?2: am 2 potentiometre ca sunt de tipul: reverse log taper potentiometer si log (audio) taper potentiometer. sunt diferite fata de cele normale? Link spre comentariu
Vizitator griion Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 salut.rezistenta e de 1,5 megaohmi adica de 1500 kohmi.potentiometrele sunt logaritmice dar le poti folosi ca pe cele liniare ,depinde in ce montaj,bafta Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 La cele doua potentiometre logaritmice pe care le ai, te ajuta primul grafic de aici (Eng): http://www.geofex.com/article_folders/p ... tscret.htm . Cel notat cu audio in paranteza ("log (audio) taper potentiometer") este cel folosit in mod normal in montaje audio, fiind "optimizat" pe caracteristica urechii. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 am 2 potentiometre ca sunt de tipul: reverse log taper potentiometer si log (audio) taper potentiometer. sunt diferite fata de cele normale?reverse log taper potentiometer - are caracteristica antilogaritmica (inversul celei logaritmice); potentiometrele antilogaritmice au notatia C100K sau 100KC (daca este de 100K). log (audio) taper potentiometer - are caracteristica logaritmica; potentiometrele logaritmice au notatia A100K sau 100KB (daca sint de 100K).Posteaza schema care doresti sa o abordezi. Link spre comentariu
bamwels Postat Martie 10, 2011 Autor Partajează Postat Martie 10, 2011 http://www.generalguitargadgets.com/pdf ... a841b3e85a Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 R7 regleaza GAIN (amplificarea) - gradul de distorsiune.R10 regleaza nivelul de iesire (volumul).Nu trebuie sa-ti faci probleme in ceea ce priveste caracteristica potentiometrului. Poti sa montezi si cu caracteristica liniara - montajul va functiona perfect identic.Singura diferenta este in modul de reglare - efectul acelui potentiometru nu va fi dozat uniform pe toata cursa: la unul din capete (ultimul sau primul sfert de cursa) va trebui manevrat mai fin. De exemplu, la R10 (de volum) in prima jumatate a cursei se va regla cam pina la 80% din volum cu toate ca potentiometrul a facut numai 50% din cursa.Succes! Link spre comentariu
bamwels Postat Martie 10, 2011 Autor Partajează Postat Martie 10, 2011 am inteles.multumescmai am o intrebare. sti cumva de unde pot cumpara un switch 3pdt? Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Este un comutator cu trei sectiuni. Comutator de picior se gaseste cam greu, dar se gasesc foarte usor cele actionate de o tija, de tipul celui din atasament.Eventual poti folosi unul prin translatie, cu 4 rinduri de contacte. Link spre comentariu
baltazar181 Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Daca are cineva nevoie de switch 3pdt am eu 2 bucati noi noute la 25 ron bucata si un dpdt foarte putin folosit la 15 ron Link spre comentariu
bamwels Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 Ce legatura are cu topicul asta? Link spre comentariu
Jacobs Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 intai invata teorie .macar baza electronicii. rezistoare condensatoare bobine etc si dupaia sa faci monteje Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum