Luca Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Am cumparat o pereche de boxe Canton Fonum PC 60, in stare tehnica/optica impecabila. Vreau ceva pareri de la voi. 1: ce parere aveti in comparatie cu boxele RFT de 50 VA 2: chiar o avea 80 VA ? magnetu difuzorului de bass este de 7 CM inaltime si 1,3 CM inaltime 3: ar trebui schimbati condensatori din filtru ? 4: face 400 ron cat am dat pe ele cu tot cu transport ? Link spre comentariu
zal Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Mic rău magnetul la diful de joase, în rest aceleaşi difuri nemţeşti ca la Braun, Grundig, Saba...Schimbă sărăciile alea de condensatori, sînt veriga cea mai slabă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Sa le stapanesti sanatos, dar: LASA-LE ASA!!!!!!!!!!!!!!! Ce sa ai sa le mutilezi? Lasa povestile de pe aici si respecta produsul ala, asa cum e el... Fii cuminte si nu le da mai mult decat un max 50w, curati. Pur si simplu nu exista logica in mai mult de atat. Daca nu poti sta cuminte, sa asculti un Pink Floyd, in 2 x 35w, da-le mai departe... Nu te atingi in viata ta de astfel de lucruri, decat cu muzica buna, cu ochii sau cu carpa de praf. P.S. Nu exista nici o legatura intre puterea electrica suportata de un difuzor si dimensiunea magnetului. Intre putere si conformatia ansamblului magnetic, poate... intre putere acustica si dimensiunea magnetului, iarasi poate, dar doar cam atat. Link spre comentariu
Luca Postat Martie 10, 2011 Autor Partajează Postat Martie 10, 2011 mam jucat putin cu o statie technics de 2 x 60 w in 4 Ohmi . 40 hz - 20 Khz / Am dat in le un bass greu tare.. si misepare ca sa cam incalzit putin bobina difuzorului de bass. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 I rest my case! Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 P.S. Nu exista nici o legatura intre puterea electrica suportata de un difuzor si dimensiunea magnetului. Intre putere si conformatia ansamblului magnetic, poate... intre putere acustica si dimensiunea magnetului, iarasi poate, dar doar cam atat.Totusi dimensiunea magnetului influenteaza dimensiunea bobinei prin urmare influenteaza puterea electrica suportata. Mai influenteaza si dimensiunea plateurilor etc care vor determina cat de bine va disipa caldura. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Frate...stii povestea cu filozofii care se chinuie sa scoata ceva din apa dupa ce a fost aruncat de un..................LucaIonut:Daca vrei sa faci galagie vinde boxele unui om care le va aprecia, mai strangi bani si ori cauti niste boxe mai de galagie ori bagi la circula, lipesti lemne, pui in ele 2 capace de 12", un tweeter un filtru de doamne ajuta si or fi numai bune pt spart urechile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 P.S. Nu exista nici o legatura intre puterea electrica suportata de un difuzor si dimensiunea magnetului. Intre putere si conformatia ansamblului magnetic, poate... intre putere acustica si dimensiunea magnetului, iarasi poate, dar doar cam atat.Totusi dimensiunea magnetului influenteaza dimensiunea bobinei prin urmare influenteaza puterea electrica suportata. Mai influenteaza si dimensiunea plateurilor etc care vor determina cat de bine va disipa caldura. Am o boxa in pod la tata, cu un difuzor rusesc de 12", care are un magnet cat capacul de la veceu... si sa-i fie lui pe lumea cealalta, daca n-avea doar 12w... la 50, a sarit sarma de pe el, fara drept de apel... Am scris foarte CLAR: Ca poate exista o relatie intre puterea electrica suportata si CONFORMATIA (CONFORMÁŢIE, conformaţii, s.f. Structură fizică generală a corpului sau a părţilor lui, a unei suprafeţe de teren etc.; constituţie. – Din fr. conformation, lat. conformatio. Sursa: DEX '98 | Trimisă de , 23 May 2004 CONFORMÁŢIE s. 1. v. configuraţie. 2. v. relief. 3. constituţie, factură, fizic, natură, structură, (înv.) temperament. (De o ~ delicată ori robustă.) Sursa: Sinonime | Trimisă de , 4 Aug 2004) ansamblului magnetic. Inca nu m-am fosilizat la creieri si stiu ce vorbesc. Stiu foarte bine ce-i aia putere electrica, ce-i aia disipare si mai stiu ca la un dif de 8", poti sa-i faci magnetul de 10m diametru, bobina n-o sa fie nici de-a dracu mai mare de 1", poate doar daca-i B&W Nautilus. Omul oricum a facut muci boxele alea... asa ca, e futil. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 daca ai chef poti sa faci dif de 8" cu bobina de 8", dar nu vad la ce ti-ar folosi, ai crea mai multe probleme decat ai rezolva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Evident ca-i adevarat... Eu faceam referire strict la produsul omului... dar na, trebuie intinsa pelteaua. Mai bine stateam in banca mea, ca oricum nu i-a folosit la nimic. Link spre comentariu
LUCI Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 In cazul de fata nu prea conteaza,vb de niste incinte de calitate care mai mult ca sigur respecta specificatile.In acelasi timp nu sunt niste incinte facute pentru bubuiala,sunt incinte pentru ascultata muzica decent. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Eu am simtit nevoia sa-i corectez conceptia: putere=dimensiune magnet.Da, daca stam sa cautam relatii intre cele doua, cu siguranta gasim. Dar nu poate fi generalizat, in nici un caz.Parerea mea despre lucrurile vechi, este a mea si mi-o sustin. Mai ales ca sunt un fioros mic mic colectionar de electronice mai vechi, nu m-as atinge sa le modific sau sa le supun torturilor, in nici un fel... Ascult pe strada muzica la un Minidisc impecabil, care are 11 ani. Fac crize cand vad pe el si cea mai mica zgarietura. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Omule a fost o completare nu te-a scos nimeni la tabla, stai linistit. Nu am conceptia putere = dimensiune magnet. Daca citesti ce am scris dupa ce esti mai relaxat ai sa vezi ca nu am spus decat ce s-a completat in posturile de mai sus.In sensul ca da poti avea un dif cu magnet inel cu diametrul exterior de 20 cm si care sa nu suporte mai mult de 10W dar nu vei avea dif cu magnet inelar de 10cm exterior care sa suporte 300W. Magnet ceramic cel putin. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Nu am conceptia putere = dimensiune magnet.Pai nu... ma refeream la autorul postului...Inteleg relatia dintre cele doua, doar ca, parerea mea e ca nu putem generaliza...Fraza lui initiala a fost asta: "chiar o avea 80 VA ? magnetu difuzorului de bass este de 7 CM inaltime si 1,3 CM inaltime"Mi-a parut putin incorecta logica lui... si nu e vorba de el, e vorba de confuzii des intalnite. E vorba de a intelege global, notiuni cu foarte multe ramificatii... in definitiv d-asta suntem aici, sa invatam sa gandim, sa vorbim si sa executam corect. Link spre comentariu
zal Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Pînă la urmă, care-i verdictul? Să ştie omul ce face cu ele... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum