Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum leg difuzoarele unei boxe

Vizitator mariualin

Postări Recomandate

Vizitator mariualin

buna ziua ,am si eu o intrebare ,am doua incinte de boxe superior la care am adaugat uneia doua difuzoare de 8 ohmi 60 watti un twteer si am mai aplicat inca un difuzor intr-o parte de 4/8 ohmi si cam 70 100 watii , si am o statie de 35 watti 8 ohmi :freaza: intrebarea este cum leg difuzoarele in serie sau paralel in asa fel in cat sa nu se arda statia :cry: si daca ma puteti ajuta cu un raspuns sau de preferat o schitza multumesc anticipat :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sckump

2

Top autori în acest subiect

Un filtru minimal poate fi si un filtru de ordinul 1, cu o panta de 6 dB/octava, deci un condensator serie pentru inalte (de o anumita valoare, functie de difuzoare, de ce frecventa de taiere vrem sa obtinem etc.) si eventual o bobina serie pe joase.

Link spre comentariu

Problema e insa ca nu ai macar niste grafice de raspuns in frecventa ale difuzoarelor, SPL (Sound Pressure Level), de impedanta sau alte date tehnice (parametri Thiele-Small), si fara ei nu prea ai cum sa faci un filtru adecvat, poate doar asa mai mult la nimereala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări