Vizitator mariualin Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 buna ziua ,am si eu o intrebare ,am doua incinte de boxe superior la care am adaugat uneia doua difuzoare de 8 ohmi 60 watti un twteer si am mai aplicat inca un difuzor intr-o parte de 4/8 ohmi si cam 70 100 watii , si am o statie de 35 watti 8 ohmi intrebarea este cum leg difuzoarele in serie sau paralel in asa fel in cat sa nu se arda statia :cry: si daca ma puteti ajuta cu un raspuns sau de preferat o schitza multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Iti trebuie filtre. Un filtru minimal, are 2 condensatoare si 2 bobine... filtrul ala se calculeaza si el, functie de impedantele difuzoarelor si de frecventele de taiere, etc. EXEMPLU: http://freecircuitdiagram.com/2009/01/0 ... line-tool/ Link spre comentariu
sckump Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Un filtru minimal poate fi si un filtru de ordinul 1, cu o panta de 6 dB/octava, deci un condensator serie pentru inalte (de o anumita valoare, functie de difuzoare, de ce frecventa de taiere vrem sa obtinem etc.) si eventual o bobina serie pe joase. Link spre comentariu
Vizitator mariualin Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 multumesc frumos pentru raspuns !!!!! Link spre comentariu
sckump Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Problema e insa ca nu ai macar niste grafice de raspuns in frecventa ale difuzoarelor, SPL (Sound Pressure Level), de impedanta sau alte date tehnice (parametri Thiele-Small), si fara ei nu prea ai cum sa faci un filtru adecvat, poate doar asa mai mult la nimereala. Link spre comentariu
Vizitator mariualin Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 specificatiile sunt urmatoarele : Link spre comentariu
Vizitator mariualin Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 2 difuzoare 8,ohmi 60 w , unu de 4,ohmi 50 w , tweetwr 300w 4,ohmi sau 150w 8,ohmi Link spre comentariu
Vizitator mariualin Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 sunt doar difuzoarele unei boxe daca imi puteti spune ce imi trebui pentru ele si cum se numesc si unde le pot gasi si cum leg firele ms Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum