pincea Postat Mai 4, 2011 Autor Partajează Postat Mai 4, 2011 in poze se vede cum e prelucrat ...ca rugozitate i bun dar ca modalitate de prelucrare ...cu gaura filetata asta nu inteleg eu cum se monteaza .eu am o ideee dar as vrea sa stiu daca este si o varianta standard de punere a rulmentilor si cuplare a surubului la motor Link spre comentariu
pincea Postat Mai 14, 2011 Autor Partajează Postat Mai 14, 2011 astazi am taiat placiile pentru podul mobil conform desenelor care le-am postat anterior.Le-am taiat la cluj la un domn foarte amabil si cu tone de experienta la o calitate extra am sa pun si pozele cu placiile si alte ansamble.peste 2-3 zile o sa pun si un filmulet(link) cu procesul de taiere Link spre comentariu
Vizitator julien Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 cam la cati bani te duce cnc-ul asta? da-mi si mie un mail te rog pe iulian_1o [at]yahoo[dot]commerci Link spre comentariu
pincea Postat Mai 19, 2011 Autor Partajează Postat Mai 19, 2011 undeva la 35 40 de milioane sper ..mai am multe de luat la el sper sa nu depasesc suma asta Link spre comentariu
pincea Postat Iulie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2011 Buna domnilor!am inceput sa construiesc cnc-u si amuma ma lovesc de bine cunoscutele probleme ale jocurilor si ale vigratiilor.inca nu este fixat totul la locul lui dar am facut niste poze si un filmulet in care se vede care sunt necazurile mele la care sper sa sariti cu niste sfaturi:P. ghidajele le-am aliniat cu ajutorul unui tampon de aluminiu care l-am plimbat intre ghidaje in toate metodele posibile pana cand intra perfect la ambele capte ,bun. sper sa nu fi facut prea ingusta partea cu rulmentii liniari care culiseaza pe ghidaj tinand cont ca intre ghidajele axei y am 1200mm iar ''talpa pe care se sprijina podul mobil are 250mm(2 rulmenti de 10cm cu spatiu de 5 cm intre ei)sper ca am dimensionat cat de cat acceptabil pentru ca asta nu mai pot schimba, aveti atasate pozele sper ca sunt destul de explicative la fel si filmuletul . Link spre comentariu
MrPink Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Daca ai pune 2 suruburi pe axa y, cate unul langa fiecare ghidaj, o sa rezolvi problema cu elasticitatile. Daca nu, o sa te chinuie, 1200 mm intre ghidaje e o distanta mare. Link spre comentariu
pincea Postat Iulie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2011 astea sunt pozele,,is cam dezordonat dar nu prea am unde sa pun toate magariilesa ca tre sa le inghesui toate la un loc pe masa aia sa nu calc pe ele Link spre comentariu
pincea Postat Iulie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2011 da stiu ca aia e cea mai buna solutie dar din motive pur financiare folosesc un singur surub sub masa....piulita o iau de la un nene de aici din mures care mi-o da ieftin prelucratu la surub il fac aproape moca si surubu l-am cumparat deja D25mm pas de 5 mm de la isel care trebe sa ajunga dar numa nu mai ajunge sper sa vina sapt viitoare.Deci la alte solutii ma astept sau macar sa stiu daca sububul poate sa atenueze din jocu ala....in seara asta am prins placa aia de pal pe cornierele de sub masa si nu mai are asa joc...presupun ca ,cand voi pune si legaturiile intre placile laterale(2x teava rectangulara 50x50mm sudata de placi pe care o sa vina si ghidajele pentru axa x se va mai intepeni un pic. Link spre comentariu
pincea Postat Iulie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2011 bani de inca un surub nu mai am...dar ma gandesc la varianta cu lant sau curele.ce ziceti?sa il fac asa acuma si poate cand o sa fac rost de ceva bani sa mai iau inca un surub ceva de genu cumare nenea asta de pe youtube dar mie numa pentru axa y imi trebuiestie cineva de unde as putea sa cumpar lant de bicicleta la metru?as avea nevoie de 6 metri de lant si pinioane.... Link spre comentariu
Margean Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Nu te sfatuiesc sa folosesti lant , se ajunge la precizie mult mai greu decat cu surub. Structura o rigidizezi fixand un profil mult mai lat( sau o placa de Al) pe spatele ei. Asa cum este montat acum acele corniere au o miscare independenta unul fata de celalalt ceea ce permite lateralelor sa flambeze, in schimb daca ai folosi o singura bucata ( ceva mai grosuta) va rigidiza atructura ,este ca si cum ai pune cele doua corniere in X (cu cat placa este mai lata cu ata va fi mai rigida structura). Link spre comentariu
pincea Postat Septembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Bine va regasesc domnilor! a trecut vacanta ,deci incepem iarasi lucrariile la cnc ....:Dv-as ruga sa ma ajutati careva in legatura cu punerea piulitei pe un surub cu bile,am cumparat surubul de ceva vreme si azi am luat si o piulita de la cineva surub D25mm pass 5mm , la piulita am primit 72 de bile care nu stiu sa le bag sa fac piulita sa mearga, va rog frumos sa ma ajutati ca mor de ciuda cand vad ca am aproape tot ce imi trebuie si nu pot sa avansez.pentru curiozitatiile dumneavoastra mentionez ca nu am mai lucrat nimic la masinarie doar i-am dat un strat de grund ca sa ramana curata pe durata vacantei.am sa pun poza cu tipul piulitei si masinaria grunduitaSanatate! Link spre comentariu
pincea Postat Septembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2011 aici aveti atasata piulita Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 aici aveti atasata piulitapune vasilina pe piulita, apoi lipeste bilele si baga o teava la diametrul corespunzator. Iei tot ansamblul format, il pui in capatul surubului (partea de sfarsit fara piulita cu filet), si impingi piulita pana la filetul surubului, si apoi o rasucesti ca sa intre pe filet. Punct. Link spre comentariu
pincea Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 bun multumesc! ce se intampla daca nu am toate bilele? am 72 de bile da nu stiu daca is de ajuns ,nici nu stiu cate ar trebui sa fie.cer fac cand ajung cu pusu bilelor la alea 3 canale de deviere? Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 bun multumesc! ce se intampla daca nu am toate bilele? am 72 de bile da nu stiu daca is de ajuns ,nici nu stiu cate ar trebui sa fie.cer fac cand ajung cu pusu bilelor la alea 3 canale de deviere?Nu stiu ce canale de deviere ai, dar daca pui bilele cum ti-am scris si infiletezi vor intra toate unde trebuie. Ca sa-ti dai seama daca ai toate bilele, in momentul cand le lipesti de vaselina o sa vezi daca sunt prea multe sau prea putine (ca se va umple sau nu spatiul necesar).Nu uita sa slabesti suruburile cu cap inbus (cele din gaurelele mici) ca sa mearga treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum