Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator de frecventa

Vizitator shadowth

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rx-Tx

6

• yo9hrb

5

• yo9how

4

• hpavictor

2

Top autori în acest subiect

Nu prea inteleg ce vrei sa faci. Daca ai o frecventa de 3khz si vrei sa o multiplici pana la.... sa zicem .... 300 MHz, nu prea vad cum (teoretic se poate, dar practic nu prea).Daca vrei sa modulezi o frecventa de 300 MHz cu una de 3kHz, ansamblul se numeste emitator. Trebuie sa iti iei o autorizatie, apoi sa te hotarasti ce tip de modulatie vrei sa folosesti (MA, MF, SSB). La ce iti trebuie?

Link spre comentariu
Vizitator shadowth

folosesc o antena introdusa in intrarea pentru microfon cu placa de sunet pentru a receptiona semnale si un software, "Spectrum Lab v2.7" pentru a inregistra aceste semnale (dar inca n-am descoperit cum functioneaza acest software); receptionez semnale incepand cu 100Hz; din cate am inteles se pot transmite imagini video pe aceste frecvente si pentru a vedea ce anume se transmite m-am gandit ca merge sa se amplifice aceste frecvente pana in banda in care un televizor poate receptiona, pentru a obtine acea informatie audio sau/si video.sunt nou in domeniul undelor electromagnetice.

Link spre comentariu
:ras: :ras: :ras: :ras: tu vrei sa emiti cu placa de sunet ? cel mult poti modula in spectrul cu ultrasunete sa comunici cu balenele sau cu submarinele :bataieacum trecand la lucruri serioase, iti inteleg necunoasterea. Tu te referi la un transverter probabil..sau ai vazut ceva versiuni mai simple ale sdr ului care foloseste placa de sunet. Daca ai placa de sunet care poate face captura pana la 192khz ai putea ...receptiona radio romania actualitati pe 152 khz ( daca mai emite in UL) si asta cu un soft SDR
Link spre comentariu
Vizitator shadowth

placa de sunet a calculatorului a fost doar un exemplu, eu vreau sa aflu cum se poate construi un amplificator (schema,parti componente, etc.) pentru a aduce acele frecvente extrem de joase pana la frecventele foarte inalte pentru tv.; adica antena, amplificatorul si tv-ul.

Link spre comentariu

Cauta si vezi ce inseamna amplfificarea unui semnal si ce inseamna conversia in frecventa.Am impresia ca tu confunzi cele doua notiuni... Cauta aici pe forum cartea "Manualul radioamatorului incepator" de Radu Ianculescu.Ps: tu vrei sa convertesti un semnal din 100khz ( sa zicem...) intr-un semnal cu o frecventa care sa poata fi receptionata de un tv?!!!

Link spre comentariu
Vizitator shadowth

Cauta si vezi ce inseamna amplfificarea unui semnal si ce inseamna conversia in frecventa.Am impresia ca tu confunzi cele doua notiuni... Cauta aici pe forum cartea "Manualul radioamatorului incepator" de Radu Ianculescu.Ps: tu vrei sa convertesti un semnal din 100khz ( sa zicem...) intr-un semnal cu o frecventa care sa poata fi receptionata de un tv?!!!

da
Link spre comentariu

da
Ce modest esti.....Poate ne dezvalui si noua , pana la urma , care este scopul " ascultarii " cu placa de sunet ......dar cinstit !
Link spre comentariu

Ceea ce vrei tu, asa cum ti-a spus unul din colegi mai sus, in teorie este posibil.... dar este o metoda nepractica si ... hai sa spunem ca este ca si cum te-ai scarpina cu mana dreapta la urechea stanga :rade: Spune ce frecvente te intereseaza sau ce interval de frecvente si gasim o solutie mult mai simpla si mai usor de abordat. Tine cont, tu ai spus asta, esti incepator in acest domeniu... si nu totul este asa simplu cum pare, dar nici foarte complicat. Spune exact ce vrei, de exemplu " vreau sa receptionez de la 500kzh la 1Mhz"; cineva ti-a recomandat un receptor SDR, posibil sa fie solutia daca vrei sa introduci si calculaorul in ecuatie, dar intai asteptam raspunsul tau.

Link spre comentariu

Imi place de tine ca te arunci in frecvente, nu gluma... mai ales ultima parte, aia cu 3GHZ. :rade: Cea mai buna solutie pentru tine este un scaner, astea mai ieftine nu incep chiar de la 100kzh si nu urca pana la 3Gzh.Daca ne-ai putea spune ce asculti in frecventele astea extreme.... :nas:

Link spre comentariu

Deci ca sa emita si sa receptioneze imagini utilizand o statie de radioamatori, trebuie ca la receptie sa utilizeze softurile amintite mai inainte, iar la emisie, trebuie ca imaginea sa fie deja codata in semnal audio, accesibil de catre placa de sunet.Cum se trimit imagini, utilizand spectrul audio ? Din poze reiese ca trebuie sa trimeata trenuri de frecvente audio modulate in amplitudine.Eu chiar am de gand sa fac niste experimente cu imagini realizate utilizand placa de sunet.

in radioamatorism se utilizeaza SSTV pt asa ceva
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări