TESSLA Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Pentru macinat zaharul ce va ajunge vata, trebuie un motor de turatie mare, gen rasnita de cafea.Problema se pune astfel: motorul de rasnita nu are cuplu suficient cand zaharul este topit. Pentru asa ceva am vazut folosit (la niste "intreprinzatori" din oraselul copiilor) un motor de flex.Domle, in videoclipul ala zaharul nu e macinat. El se topeste din cauza ca incalzeste nenea ala cu bricheta. Un motor iarasi care zic eu ca s-ar preta, este cel de la un aspirator din ala romanesc, model vechi. Link spre comentariu
strombi Postat Martie 12, 2011 Autor Partajează Postat Martie 12, 2011 Daca il fac cu motor de flex ala o sa faca tare urat. Link spre comentariu
strombi Postat Martie 12, 2011 Autor Partajează Postat Martie 12, 2011 Chiar acum cateva minute am gasit un aspirator model vechi marca lui e "vifor" dar cam flambeaza carbuni il desfac maine sa vad ce motor pot lua din el Link spre comentariu
Laci Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Daca vrei numai pentru acasa, atunci iti ajunge un motor mai mic, eu asi folosi chiar o bormasina normala(daca ai una deja) cuplezi cu mandrina cand ai terminat il iei jos si gata, are si cuplu, are si rotatie, daca are si regulator de turatie si mai bine.Motorul de aspirator are turatie mult prea mare(fara reductor), Link spre comentariu
strombi Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 Da am vazut chiar acum cateva mininute l-am oprit si flambeaza putin carbuni foarte foarte putin si se cam incinge motororul in rest are turatie serioasa sa rezolv treaba cu carbuni si incinsu si pe asta il fac,cred ca ii pun un reductor. Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Apai daca tot ii pui reductor ce rost mai are domle sa te complici? De ce nu folosesti bormasina, cum a zis colegul, ca aia are deja reductorul. Si sant unele modele care merg pana la 3000 rot/min...la mandrina! Asta daca ai o bormasina, binenteles. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Motorul de aspirator nu e facut sa mearga in gol (la turatie maxima). El deobicei e infranat la aspirare. Daca merge in gol,se cam distruge Link spre comentariu
strombi Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 Nu am o bormasina electrica am doar pe acumulatori si nu are turatie deloc,si nu prea ma intereseaza de motoru ala de la aspirator ca si asa nu foloseam aspiratorul.As mai avea un motor de masina de spalat astea sunt deocamdata motoarele pe care le am :cry: Link spre comentariu
Laci Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Acum cateva zile am vazut un batranel care vindea vata de zahar, avea un motor de 12V pus pe bateria de masina, fara reductor prins direct de ax. deci merge orice motor mai mic de 40-50W chiar si de 12V. Link spre comentariu
strombi Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Sa fie sanatos si sa vanda in continuare eu fac din aspirator l-am facut pe ala mai imi trebuie doar fulia de unde pui zaharu si in rest e complet,i-am facut si sistem de racire cu aer si l-am bagat intr-un corp de pal. Daca am cu ce sa fac poze o sa pun si poze. Link spre comentariu
strombi Postat Martie 17, 2011 Autor Partajează Postat Martie 17, 2011 :cry: Am fost "complotat"cineva mi-a lovit axu de la motor si mia descentrat rotoru si acum imi atinge de stator cum fac sa il centrez la loc? Sau am mai gasit un motor de rasnita de cafea f buna motoru dar de dimensiuni mici :(( Link spre comentariu
str8klaw Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 D-le strombi puteti folosi cu succes un motoras de ventilatie de la orice masina care se duce la rabla.Eu am asa ceva si merge f bine Link spre comentariu
strombi Postat Aprilie 3, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Am motor,dar va rog imi puteti arata si mie dvs din ce ati facut,aia unde se pune zahar.Eu am idee cum sa o fac da nu am strung.Daca se poate as vrea sa vad cum aveti dvs aia unde se pune zahar. Link spre comentariu
Vizitator aniel Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 pune su tu niste foto cu capul de la masina,eu vreu sa pun ca are regulator de viteza pe buton.am mai incercat cu un stocator de fructe si un castron de inox i-an dat gauri cu o sula... Link spre comentariu
strombi Postat Aprilie 13, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Nu am inca nici eu capu.Nu gasesc un strungar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum