Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectul meu-ESR_CAPACIMETRU

nel65

Postări Recomandate

Bunaseara. Ma poate ajuta cineva dintre dumneavoastra cu un pcb facut ? evident contra cost. Nu dispun de materialele necesare, si n-am mai facut de ani buni asa ceva. Sincer ma depaseste. Stima.

Link spre comentariu

La varianta cu silkscreen, exista si fisierul de soldermask?Abia am primit un kit de pcb cu solutie de stanare impreuna cu lac verde si vreau sa experimentez realizarea unui cablaj de ESR cap coada, ca unul industrial.

Link spre comentariu

Am reusit si eu,cu ajutorul dvs.,sa construiesc acest ESR-Capacimetru care functioneaza de cateva luni impecabil.Inca nu i-am facut carcasa si de aceea va rog sa mai postati inca odata mastile,deoarece au disparut.

niste masti de esr capacimetru

Am sa vin cu niste poze la finalul lucrarii.Va multumesc pentru sprijinul acordat.Cu stima,Florin.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La multi ani pe 2013.M-am apucat si eu de esr-ul asta. Inca nu vrea sa mearga. Dupa ce am citit cam tot de aici, am doua intrebari:1. BC807 este pnp deci nu poate fi echivalent cu BC337/338 (npn), cum s-a scris in pagina 7. Deci cu ce poate fi inlocuit ? Momentan am facut probe cu BCY79.2. Oricum ai intoarce TL431 anodul tot pe mijloc ramane, astfel incat e corect pus oricum. (si la mine tot 5v am si pe catod si pe anod). De ce nu stabilizeaza la 2,5v ?Sursa am facut-o cu transformator si 7805/7905.Toti digitii stau aprinsi. Am verificat temeinic trasee si piesele. PIC-ul a fost scris de altcineva, eu inca nu am programator. Oscilatorul din pic lucreaza bine.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare referitor la acest ESR-metru. Nu conteaza cumva polaritatea testerelor la masuratori ? Din ce am vazut in schema, metoda de masurare este prin aplicarea de impulsuri pe o perioada precisa de timp si cu un curent constant si masurarea tensiunii pe condensator. Cunoscand faptul ca electroliticii polarizati sunt sensibili la polaritatea aplicata cred ca ar trebui masurati aplicand polaritatea corecta la borne si nu oricum. Ati observat diferente intre masuratori la acelasi condensator cu testerele puse in pozitii diferite ? La un ESR-metru pe acelasi principiu autorul recomanda clar polaritatea testerelor de masura. http://x-roast.home.ro/esr-pr3/ESR-PR3_ ... ic_v12.pdf

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare referitor la acest ESR-metru. ... La un ESR-metru pe acelasi principiu autorul recomanda clar polaritatea testerelor de masura. http://x-roast.home.ro/esr-pr3/ESR-PR3_ ... ic_v12.pdf

Daca ai ESR-metru poti sa faci singur experimente de masurare. Daca nu ai, poti sa cumperi unul facut de nel65 ca e gata asamblat, calibrat si testat si oricum e mai ieftin decat daca te pui tu sa-l faci. Te asigur ca merita toti banii.

Eu am un astfel de aparat de 1 an si nu am vazut nicio diferenta la polaritate. Tensiunea aplicata la terminale este mult prea mica astfel incat sa aiba importanta.

Link spre comentariu

Am ESR-metru de mult timp dar nu cu PIC si afisaj digital. Nu intentionez sa cumpar acel aparat pe care l-am postat doar ca exemplu.Constructorul mentiona respectarea clara a polaritatii, din postarile tale anterioare spuneai ca nu conteaza si am fost curios daca e asa dat fiind principiul de masurare.ESR-metrul meu analogic masoara prin aplicarea unei tensiuni alternativa cu frecventa de 100kHz pe condensatorul testat, nu mai conteaza polaritatea. Asta era singura nedumerire, nimic altceva.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am facut si eu esr-ul asta cu pic16f876a. Nu vrea sa mearga. Afiseaza pe doua linii primii 6 digiti plini. Cum am mai pus, am realizat sursa cu traf si surse 7805 7905. Picul a fost scris de altcineva. Am verificat tot. Nu sunt scurturi si nici intreruperi. Piesele verificate inainte de lipire. Socluri pe toate ci. Au mai ramas doua semne de intrebare: 1. Pic-ul scris incorect, sau 2. Display incompatibil.Sa nu fie compatibil display-ul asta ?

DM1620.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări