luk81 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Cu pony prog se poate scrie softul la un pic16f873a? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 eu am incercat odata sa scriu un pic si am reusit .vrind sa mai scriu inca unul a dat chix .asa ca nu te sfatuiesc. descarca win pic si vezi ca sint pe net "jdemii" de programatoare ce merg cu softul asta . FRATILOR !!! eu am facut "bomba" de aici http://kripton2035.free.fr/LCR%20meters ... rmicr.html si am folosit pt prima data metoda pnp (fier de calcat+.....) .pot zice ca am ramas masca !!! . mai am un pic de bibilit la el si e gata .pot zice ca e destul de aproape de adevar, asa ca il recomand cu incredere. Link spre comentariu
luk81 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Mersi, am reusit sa scriu pic-ul. Se aprinde display-ul in acelasi fel si cu pic si fara acesta, adica se aprinde in totalitate primul rand de caractere. A mai patit cineva? Stiti cum se manifesta esr-capacimetrul fara pic? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 ai incercat sa reglezi contrastul din semireg ala de 5 k?sau e montajul fara semireglabil? Link spre comentariu
luk81 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Am uitat sa specific, am folosit 33pf in loc de 22pf, 4n7/2000v in loc de 4n3. Este schema lui nel65, cea cu pic16f873a. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 eu parca am fost scris altceva !!! pina la cond mai e !! mai intii trebuie sa il vezi ca scrie ceva pe afisaj si dupa aia poti sa mai intrebi !!! Link spre comentariu
luk81 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Nu este varianta cu semireglabilul pt contrast, scuze, am vazut mesajul dupa ce postasem Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 fa un artificiu, scoate rez de pe afisaj si in locul lor pune un semireg de5---10k. se intimpla uneori sa fie diferente de tensiune pt a face contrastul la display.( ex: eu cind am facut montajul meu am folosit la probe un afisaj si pe carcasa un altul. conectat totul si asta de pe carcasa se vedea mai slab) deci...... hai spor la probe !!! Link spre comentariu
luk81 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Mersi, dar nu e din contrast. Stii cumva cum se manifesta fara pic? Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 ai incercat macar?? sau tot insisti ca "tre sa mearga domle" !!! fara pic ar trebui sa nu faca nimic doar poti regla contrastul si atat. Link spre comentariu
luk81 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Sigur ca am incercat, nu sunt mama omida sa stiu pana nu incerc. Intreb pt ca imi face acelasi lucru si fara pic, adica se aprinde prima linie si ma gandesc la varianta nescrierii corecte a pic-ului, cu toate ca programul nu da eroare. Nu am mai lucrat cu pic pana acum, am lucrat cu memorii obisnuite 24Cxx, 93Cxx, dar cred ca principiul e acelasi. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 ia descrie pas cu pas ce ai incercat tu !!! Link spre comentariu
luk81 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Am montat potentiometru 5k in locul rez de 1k, se modifica contrastul, dar nu-mi ramane nimic scris. Am tensiune de 5v si -5v. O sa renunt si la cupla display-ului. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 se alim. picul? de nu esti sigur pe cupla dai direct cu fire. daca nu e scris tot nu vezi nimic. cam nasoala treaba pe la tine. ai adaptor pt pic ce merge folosit cu pony? ce programator folosesti? e posibil sa nu fi reusit sa prog picul! astept info. bafta!! Link spre comentariu
vcdec Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 @luk81 - puteti pune poze cu montajul sa vedem si noi LCD-ul... si restul conexiunilor?PIC-ul nu era deja programat de mine? Am mai scris pt vreo 5 useri... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum