Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectul meu-ESR_CAPACIMETRU

nel65

Postări Recomandate

Concluzia : imi iau ICD2 ! Nu programasem pic-ul bine.Functioneaza ESR-metrul . l-am reglat imediat cu 2 rez. de precizie . Am mai inlocuit niste rezistente din montaj pe care le montasem fara sa le masor/selectez.Masuratorile imi par ok, conform cu starea si tipul condensatorilor . Multumesc mult Cristi (VCDEC) pentru jutor.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Aici ai varianta in engleza:

http://kripton2035.free.fr/digital%20es ... ssian.html

Vezi ca sunt 2 versiuni de cablaj.

Prima e cu rezistente SMD. La varianta asta nu ai cablajul de masa. Trebuie sa-l faci din fire.

A doua versiune e cu rezistente THT. Din cate am vazut, acest cablaj este complet, contine si traseul de masa ( 0 V ).

Daca govoresti ruseste, ai si link-ul rusesc. Sau poti sa-l bagi in google translate. Sa traduci din rusa in engleza !!! Daca traduci din rusa in romana, nu o sa intelegi ABSOLUT nimic.

Din cate stiu eu nu mai este voie sa se posteze scheme si softuri. Probleme cu drepturile de autor.

Link spre comentariu

E un aparat foarte util. Nu e foarte greu de realizat si nici foarte scump. Daca il privesti in ansamblu, poate sa te descurajeze. Dar te asigur ca este mult mai usor de realizat decat pare. Daca nu te incumeti, vezi ca sunt useri care il au la vanzare la preturi rezonabile.

Link spre comentariu

Am inceput sa fac acest esr-metru cu cablaul postat de dumneavoastra , puteti sa-mi spuneti ce cod are carcasa arata foarte bine si de unde ati cumparat , va multumec inca o data !

Link spre comentariu

Daca vrei sa masori condensatori in circuit, foloseste varianta ruseasca; schema + cablaj puse la dispozitie mai sus de nel65. Daca nu, poti sa folosesti varianta ungureasca.In ceea ce priveste stabilitatea, la varianta ruseasca, depinde de testerele folosite, TL431, provenienta PIC-ului etc. Adica daca folosesti piese de provenienta dubioasa, ai toate sansele sa nu functioneze foarte bine. Chiar si asa, nu ai nevoie de precizie. O fluctuatie de 0.02 ohmi este nesemnificativa. Cand vei masura condensatori, vei observa ca un condensator defect are ESR-ul mai mare de cel putin 2 ori decat un condensator bun. Vei gasi condensatori "functionali" si cu capacitate apropiata de cea inscrisa pe el dar cu ESR de 5-10 ori mai mare decat cea normala.Pe scurt: nu ai nevoie de stabilitate la ESR-metru.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pun mai jos o alta varianta de cablaj pentru acest esr_capacimetru si pentru care am folosit controlerul PIC16F877A in loc de 876A .Este utila celor care au prea multe picuri de acest fel .Functioneaza la fel ca si variantele cu 873A si 876A .Dimensiunile placutei sunt aceleasi ca si la variantele vechi,in schimb am inclus si conectorul ICSP iar reglajele sunt aceleasi.In arhiva aveti hex-ul pentru 877Aschema

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări