Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectul meu-ESR_CAPACIMETRU

nel65

Postări Recomandate

Seara buna tuturor,mai este acest subiect online? ma intereseaza sa fac acest Esr metru, am nevoie daca mai dispune cineva de pdf ul cablajului+ aranjarea pieselor,eventual il deranjez pe Nel 65,multumesc.

Link spre comentariu
La 16.11.2020 la 20:27, diff a spus:

Seara buna tuturor,mai este acest subiect online? ma intereseaza sa fac acest Esr metru, am nevoie daca mai dispune cineva de pdf ul cablajului+ aranjarea pieselor,eventual il deranjez pe Nel 65,multumesc.

Vezi in link-ul atasat, dar este cu PIC 16F877

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Urmeaza Miron 63 full smd,voi folosi numai componente de precizie si selectate,acesta din urma fiind folosit strict la depanare iar cel postat va fi unul de 'bench' folosit cand si cand....Multumesc Nel65 pentru amabilitatea de care ati dat dovada si GeoMar,stima.

20201125_175052.jpg

20201125_175021.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Gata si acest Esr analizor,foarte ok lucreaza si forte stabil,variatia maxima este de 1miliohm(uneori) fara convertorul dc-dc de pe -5v, in rest este pe departe cel mai bun esr-metru facut de mine , componente cu tolerante de 0,1%. si in rest texas instruments circuite integrate etc..

20201205_160805.jpg

20201205_160909.jpg

20201205_164128.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

De mult vroiam sa fac si eu acest proiect si intr-un final am reusit.  Toate componentele THT mai putin c-urile de 100nF, stabilizatorul de 5 V si Nfet-ul. Am adaugat un timer pentru iluminarea afisajului in idee de a reduce consumul bateriei. Cablajul a iesit destul de compact , doar 85 x100 mm.

20210122-171927.jpg
20210122-173815.jpg
20210122-173924.jpg

schema_GoESR.pdf

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Buna,

Am construit acest ESR pe un cablaj de la colegul Djvas. Masoara rezistentele si ESR-urile destul de precis, insa capacitatea o afiseaza 0.00 microF. Cu alte cuvinte n-o masoara. 
S-a mai intalnit cineva cu defectul acesta? Aveti vreo sugestie?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Azi am avut timp si i-am gasit defectul. Cum zic americanii stupid mistake! Am lipit un terminal al R19 in vias in loc de gaura alocata. Sunt alaturate cele doua. Terminalul nu mai era legat la masa ci la iesirea 1 a comparatorului 393. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări