XAN77 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Amfacut eu varianta LCF.Functioneaza tote aceste functii.Si mira pentru monitoare cu care am pus poze in acest topic.Mira tv nu am testat-o inca,o am in lucru.Sa inteleg ca poate scoate si mira pentru TV? Modificati dvs softul sau cum. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Amfacut eu varianta LCF.Functioneaza tote aceste functii.Si mira pentru monitoare cu care am pus poze in acest topic.Mira tv nu am testat-o inca,o am in lucru.Sa inteleg ca poate scoate si mira pentru TV? Modificati dvs softul sau cum.Trebuie sa cititi acest topic de la cap la coda si veti intelege.Sunt doar 20 de pagini.Pe scurt:Nel 65 a prezentat noua varianta a rusilor si a avut amabilitatea sa ofere cablajul noului LCF. Acolo veti gasi si o scurtatura spre situl original.Ultima varianta este putin schimbata si masora si cristale de quartz. Link spre comentariu
maus5 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Salut!Am lasat-o balta,ca vad ca nu ajung la nici un rezultat.Daca baietii nu il pot face,o sa iau unul de gata. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Am citit tot topicul, si acesta si cel de 43 pagini de la AMC-uri unde incepand de la pagina 25 se discuta aproape numai despre aceasta versiune de ESR metru. Nu am dedus de nicaieri ca ar scoate si vreo mira tv, ci doar VGA pentru monitoare, dar foarte posibil sa nu fi fost atent. Eu vreau sa ma apuc sa fac varianta cu adaptor LCF pusa de nel65 la pagina 4 a acestui topic. Pe pagina ruseasca nu am vazut aceasta versiune ci o versiune cu LCF dar cu smd-uri unde difera schema, adica comutatoarele 4066, mosfetul, se comanda cu alti pini I/O fata de schema originala fara lcf. De aceea era nedumerit daca sigur functioneaza versiunea de la pagina 4. Am citit aceste topicuri ca si cel de la diy cu esr metrul cu LC unguresc cu 16F690, intrucat vreau sa fac un esr metru daca se poate cat mai complet sa nu tin mai multe astfle de aparate care sa faca ce poate face unul singur, dar care sa fie si bun. Acum astept piesele comandate si o sa ma apuc de treaba.Acum am LC-metrul dupa schema lui John Becker, dar mereu am simtit lipsa unui esr / miliohm metru. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Din VGA +o interfata simpla ,rezulta video out. Din Vga +o intrfata cxa1145p+modulator video rezulta semnal in antena. Atasez schema din situl rusesc.Aceasta ese ultima varianta studiata de mine.Are si masurator de cuartzuri.Nu am apucat sa o fac .La aceat moment am facut varianta frara masutrator de cuarturi,dar cu toate celelalte.Am facut si extensia de masurare a frecventei care merge de la 30 mv. Am in lucru iesirea vga si UHF OUT.vedeti atasamentul si veti inelege mai multe. Voi atasa poze maine. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 pai diferentele astea intre scheme ma nedumeresc, in schema pusa de nel65 la pagina 4 partea de esr e ca schema originala fara lcf, de exemplu generatorul de cc cu 431 se comanda cu RC0, dar in schema pusa mai sus se comanda cu RC7. Deaia am intrebat initial, ca sa stiu daca adaptorul respectiv functioneaza cu schema asa cum le-a pus nel65 la pagina 4. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Schema postata de mine anterior este ultima varianta(pe care regret ca nu am gasit-o cad m-am apucat de lucru)Dar are in plus numai masurator de cuartzuri.Imi pare rau ca nu te pot lamuri ,dar a tecut un an si jumatate de cand am inceput lucrul si nu mai tin minte amanunte.Cert este ca trebuiesc urmate scurtaturile lui nel 65 spre situl rusesc.Tin minte ca am facut modificari pe cablaj,dupa o poza de acolo. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Daca ar fi sa icep din nou ,as face shema postata mai sus.Vedeti daca se potriveste schema urmatoare: schema.pdf Link spre comentariu
XAN77 Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Schema din postul anterior este ceea ce am de gand s-o fac, este schema pusa de nel65 la pagina 4, cu diferenta ca pe pcb este 34063 in locul 7660, ceea ce e foarte bine. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Am facut cablajul postat la pagina 4. Pana la urma a trebuit sa modific pe placa pentru comanda generatorului de curent constant de 10mA in loc de RC0 cu RC7. Am avut mari probleme cu 431, vreu sa subliniez cat de important este. Am schimbat vreo 4 bucati, s-a comportat mereu diferit, nu erau doi 431 la fel. Cu unu parea ok cat de cat dar trebuie sa setez coeficientii la 1,8 si la 1R si la 10R. Abbia cu ultimul 431 a mers ok coeficientii ii am de 0,98/0,98/1,08. Am adaugat ulterior si rezistentele pentru indicarea tensiunii de 9V (intrare la RA3) intrucat hexul prevedea asta. Una din rezistente insa trebuie ajustata, datorita pcb tensiunea de 9 am cules-o de dupa prima dioda inseriata cu intrarea. Observasem o mare instabilitate, noroc ca stiam valoarea reala a ceea ce masuram ca altfel nu stiam ce sa leg. Periodic afisa si 0,000, asa ciclic parca. Dupa ultimul 431 parca a devenit si stabil. Acum e ok, pare un aparat foarte bun, o sa il mai stresez. Firele se vad in poze am pus unele de atx 3v3 de vreo 40cm. Consuma 50-60mA. Eu pe backlight am pus 120R. Nu pare buna idee rezistenta de 560R inseriata cu Vcc-ul PIC-ului, cu aia se comporta ciudat, a trebuit sa pun strap. Nu stiu ce la determinat pe nel65 s-o puna. Cateva poze, inainte de modificarea cu RC7 si RA3: cablaj http://i44.tinypic.com/t0kj8y.jpg montaj http://i39.tinypic.com/ad0s5t.jpg C 100uF http://i39.tinypic.com/n6bczc.jpg R 0,22 http://i41.tinypic.com/24lppqe.jpg dupa modificari http://i39.tinypic.com/30svb6v.jpg Link spre comentariu
nel65 Postat August 16, 2013 Autor Partajează Postat August 16, 2013 Nu pare buna idee rezistenta de 560R inseriata cu Vcc-ul PIC-ului, cu aia se comporta ciudat, a trebuit sa pun strap.asa este ,corect este conform detaliului de mai jos Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Schema postata de mine anterior este ultima varianta(pe care regret ca nu am gasit-o cad m-am apucat de lucru)Dar are in plus numai masurator de cuartzuri.Imi pare rau ca nu te pot lamuri ,dar a tecut un an si jumatate de cand am inceput lucrul si nu mai tin minte amanunte.Cert este ca trebuiesc urmate scurtaturile lui nel 65 spre situl rusesc.Tin minte ca am facut modificari pe cablaj,dupa o poza de acolo.Iata poza: Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 m facut cablajul postat la pagina 4. Pana la urma a trebuit sa modific pe placa pentru comanda generatorului de curent constant de 10mA in loc de RC0 cu RC7. Am avut mari probleme cu 431, vreu sa subliniez cat de important este. Am schimbat vreo 4 bucati, s-a comportat mereu diferit, nu erau doi 431 la fel. Cu unu parea ok cat de cat dar trebuie sa setez coeficientii la 1,8 si la 1R si la 10R. Abbia cu ultimul 431 a mers ok coeficientii ii am de 0,98/0,98/1,08. Am adaugat ulterior si rezistentele pentru indicarea tensiunii de 9V (intrare la RA3) intrucat hexul prevedea asta. Una din rezistente insa trebuie ajustata, datorita pcb tensiunea de 9 am cules-o de dupa prima dioda inseriata cu intrarea.Observasem o mare instabilitate, noroc ca stiam valoarea reala a ceea ce masuram ca altfel nu stiam ce sa leg. Periodic afisa si 0,000, asa ciclic parca. Dupa ultimul 431 parca a devenit si stabil. Acum e ok, pare un aparat foarte bun, o sa il mai stresez. Firele se vad in poze am pus unele de atx 3v3 de vreo 40cm. Consuma 50-60mA. Eu pe backlight am pus 120R. Nu pare buna idee rezistenta de 560R inseriata cu Vcc-ul PIC-ului, cu aia se comporta ciudat, a trebuit sa pun strap. Nu stiu ce la determinat pe nel65 s-o puna.Cateva poze, inainte de modificarea cu RC7 si RA3:Ma bucur ca te-ai descurcat.Am pus poza cam tarziu,dar sigur va fi altora de ajutor.Ar fi bine sa pui poze cu modificarile ce trebuiesc facute pe cablaj.Sau sa descrii in cuvinte:Rc0 se inlocuieste cu Rc7 etc...Ar fi pacat sa se piarda informatia dupa atata munca...(cum am facut eu.)Acum ,suces cu partea de FLC.Asteptam vesti.Rezistenta de limitare a curentului backlight-ului trebuie inlocuita cu strap deoarece majoritatea afisajelor o au deja montata pe ele. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 ...Rezistenta de limitare a curentului backlight-ului trebuie inlocuita cu strap deoarece majoritatea afisajelor o au deja montata pe ele.Asa este, dar am zis ca sunt destule cele 30 de strapuri, m-am gandit sa mai fie si ceva rezistente pe placa Ce nu cred ca e normal la aparatul meu, nu stiu cum merg ale voastre, este instabilitatea valorii esr. In gol, valoarea afisata de 11,75x este stabila, dar cand masor un electrolitic, desi valoarea capacitatii are o oscilatie, dar este in jurul valorii corecte, deci o oscilatie care o inteleg, valoarea esr are o oscilatie cam anormala. Anume, cateodata apare o valoare aproape dubla decat normal, si tot cateodata apare si 0,000. In rest se observa care este valoarea pe care insista si care cred ca e cea corecta, este si afisata mai des decat aberatiile. Nu-mi dau seama de ce face asa...ce componente pot influenta acest comportament.L.E. la adaptorul LCF trebuiesc condensatoare nepolarizate de 4uF !? Link spre comentariu
XAN77 Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Adaug pozele în care indic unde am modificat, pentru a folosi hex de ESR-C-LCF cat si pentru citirea tensiunii de alimentare. http://i42.tinypic.com/3582hrs.jpg http://i40.tinypic.com/1zywora.jpg Inca o modificare mica am facut eu, da poate e necesara doar la mine, am inlocuit rezistenta de 10k de langa 34063, cea care impreuna cu 2k7 dicteaza iesirea negativa, cu una de 8k2. Astfel acum am -5,02 iar inainte aveam -5,9. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum