Ema_power Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Daca tot zici ca merge! de ce apare urmatoarea eroare?(e valabil pentru ambele hex-uri) Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 descarca de aici softurile din nou http://pro-radio.ru/measure/3288-104/ in josul paginii Link spre comentariu
Ema_power Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Din pacate imi dau ambele aceiasi eroare!Ce soft folosesti pentru scrierea picurilor? Poate e devina softul meu, cu toate ce am m-ai programat cu el! Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 pana acum vreo doua trei saptamani ,foloseam IC Prog si un programator serial ,acum folosesc un PICKIT2 pe USB ,nu am avut probleme cu niciunulincearca sa scrii alt soft pentru alt microcontroler, sa verifici programatorul Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 niste masti de esr capacimetru Link spre comentariu
bubusmecherul Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 cat ma coasta domnule nel65,pentru esr-capacimetru,daca mil faceti dumneavoastra,sau ce piese trebuie cumjparate pentru as face unul,astept un rasuns,ca mar interesa Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 180 lei +transport posta romana sau pe prima pagina aveti toate datele pentru a va putea realiza dvs. unul Link spre comentariu
hoitu1983 Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Salutare, Incerc sa construiesc ESR -capacimetrul prezentat de dvs. dar cred ca ma lovesc de o problma de programare a pic-ului. Montajul e "mort" nu afiseaza nimic.Toate componentele sunt noi, am verificat alimentarea si display-ul, quartul,pinul MCLR si totul pare ok. Consumul montajului e de vreo 80 mA. Software-ul compara cotinutul picului cu fisierul sursa si spune ca e ok. Ma puteti sfatui ca sa mai incerc? Folosesc PIC 16F873A si un programator Willem pcb 5.0. Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 intr-adevar,doar pare ok ,dar nu estece inseamna e mort ,nici iluminatul de fond nu merge? ce se vede pe afisaj? Link spre comentariu
hoitu1983 Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Iluminarea functioneaza.Displayul afiseaza prima linie neagra. Daca scot microcontrollerul ramane aceasi linie neara. (se poate ajusta din contrast)Am incercat display-ul intr-un alt montaj ( Lx Lx metru cu pic 16f84 si functioneaza normal) .Oscilatorul nu ar tebui setat pe "XT" avind in vedere ca folosesc quartz extern? Link spre comentariu
pinky Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Care varianta de C-ESR-meter o folosesti ? Cea din primul link sau cea data de "nel65" ? Daca folosesti cablajul din primul link, trebuie sa-i adaugi traseul de masa ( GND sau nul ) in aer deoarece nu e desenat pe cablaj. Unesti toate punctele de masa si le duci la -9V. Configuratia este urmatoarea: Osc: HS WRT: off WDTEN: off PWRTEN: on BOREN: off LPV: off CPD: off CP: off DEBUG: off ID: FFFF Config Word ( 0x2007h): 3F32 Configuratia este continuta in fisierul hex. Mai verifica odata traseele sa aiba continuitate si sa nu fie in scurt. Asta este cea mai frecventa problema la realizarea acestui aparat. Bafta. Link spre comentariu
hoitu1983 Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Cea data de NEL :Nu am gasit nici o greseala sau circuit de masa lipsa. am verificat si traseele si tensiunile pe pic si display si sunt ok. Ar trebui sa afiseze ceva.."atasez fisierele din nouFişiere ataşate:schema.pdf [74.31 KiB]Descărcat de 188 oridispunere piese.pdf [97.01 KiB]Descărcat de 153 oricablaj.pdf [49.53 KiB]Descărcat de 130 oriHEX PIC16F873A.rar [3.11 KiB]Descărcat de 96 ori " 1 Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 cum ati facut cablajul ? ca daca e facut cu transfer de toner ,tonerul mai crapa si in locul ala apare fisura ca firul de parati mai montat dioda din pin 1 de la pic,sa nu fie invers montata?puneti o sarma in locul ei Link spre comentariu
hoitu1983 Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 E facut cu transfer de toner cablajul dar am cositorit preventiv traseele.Am 5 v in pinul MCLR si VDD , respectiv pinul 2 al displayului. Pic-ul e nou nout de la Farnell ...O sa pun osciloscopul pe pinii oscilatorului sa vad ce gasesc pe acolo.O sa ma ajute cineva cu programarea picului si poate va merge.Voi reveni cu concluziile Link spre comentariu
vcdec Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Si concluziile...? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum