maus5 Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Salut!pinki-am masurat si am 5V pe pinul 20 al PIC-ului,iar condensatorii (conform schemei)C5,C7-22pF si C1,C2-4,7nF.(in loc de 4,3nF)gabibota-iti multumesc pentru sprijin,daca va fi cazul te voi suna.Eusebiu Angelescu-tocmai de aceea am tot urmarit posturile voastre de cateva luni,dar nu am dat de o schema fix ca a mea,ci numai asemanatoare.Chiar daca pare greu de crezut,asa e facut cu 7805 pentru tensiunea pozitiva si 7905 pentru cea negativa.Si asa a functionat in putinul timp in care a mers.Si acum ultima noutate,acum cateva minute i-am dat drumul si sus mi-a aparut Cx 0,0 microF,iar jos ESR 0,000 ohmi.Dar nu a durat mult si a revenit la proastele obiceiuri.Ce parere aveti? Link spre comentariu
pinky Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Din cele spuse de tine trag urmatoarele concluzii: Firmware-ul din PIC este bun. PIC-ul este bun. Conectarea ecranului la PIC este corecta, contrastul e bun, quartz-ul cu cei 2 conzi 22pF sunt buni. Sunt convins ca e de vina cablajul. Undeva nu face contact.Pune una-doua poze cu montajul ca sa vedem si noi ce ar putea sa fie. Link spre comentariu
maus5 Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Salut!Imi pare rau,am facut cu telefonul,dar au iesit foarte mici si neclare si oricum nu le stiu pune. Link spre comentariu
pinky Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Cred ca ar trebui sa "abuzezi" de bunavointa lui gabibota , care s-a oferit sa te ajute. Ar fi pacat sa ai un astfel de aparat si sa nu te poti folosi de el. Este un aparat extraordinar. Cand l-am construit, in urma cu aproape 2,5 ani, nu mi-a venit sa cred ca un astfel de aparat poate fi lasat la "liber". E visul oricarui electronist sa poata masura condensatorii fara sa-i dezlipeasca din montaj. Si cand zic sa-i masoare, ma refer atat la capacitate cat si la ESR. E foarte important sa vezi ESR-ul dar daca poti vedea si capacitatea, stii clar daca acel condensator este bun sau nu. Ca exemplu, din multe altele, repar monitoare LCD. Pe placa cu procesor, sunt 4 condensatori de 22uF in paralel. ESR-ul imi zice 0,100. Ai zice ca e OK. Dar cand vezi capacitatea ca-ti arata 68uF, nu mai arata asa de bine. Jos cu ei si vezi ca din 22uF au mai ramas cu 17uF. E bine? Nu e bine. Schimbarea, ca si-asa i-m luat cu 0,1 lei bucata. Si exemplele ar putea continua. Nu exista sa fac o reparatie fara sa folosesc acest aparat. Il folosesc mai des chiar decat multimetrul. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 @ maus5 ...poate reusiti sa atasati o poza aici (cablaj+fata componente)....sau aplelati la userul din localitatea dvs care s-a oferit sa va ajute... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Cred ca ar trebui sa "abuzezi" de bunavointa lui gabibota , care s-a oferit sa te ajute. Ar fi pacat sa ai un astfel de aparat si sa nu te poti folosi de el. Este un aparat extraordinar. Cand l-am construit, in urma cu aproape 2,5 ani, nu mi-a venit sa cred ca un astfel de aparat poate fi lasat la "liber". E visul oricarui electronist sa poata masura condensatorii fara sa-i dezlipeasca din montaj. Si cand zic sa-i masoare, ma refer atat la capacitate cat si la ESR. E foarte important sa vezi ESR-ul dar daca poti vedea si capacitatea, stii clar daca acel condensator este bun sau nu. Ca exemplu, din multe altele, repar monitoare LCD. Pe placa cu procesor, sunt 4 condensatori de 22uF in paralel. ESR-ul imi zice 0,100. Ai zice ca e OK. Dar cand vezi capacitatea ca-ti arata 68uF, nu mai arata asa de bine. Jos cu ei si vezi ca din 22uF au mai ramas cu 17uF. E bine? Nu e bine. Schimbarea, ca si-asa i-m luat cu 0,1 lei bucata. Si exemplele ar putea continua. Nu exista sa fac o reparatie fara sa folosesc acest aparat. Il folosesc mai des chiar decat multimetrul.Sustin in totalitate ce a spus Pinky. Link spre comentariu
maus5 Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Salut!Va multumesc pentru sustinere.Astazi nu am avut timp sa ma mai uit la trase,o voi face maine. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 @nel65 ai facut/testat adaptorul FCL prezentat la pagina 4 din acest topic ? a facut-o cineva? sa inteleg ca are altfel de soft? Nu vad sa aibe vreun comutator L/C, comutarea facand-o mcu. Cum functioneaza pe partea de FLC?Ma intereseaza acest montaj daca functioneaza adaptorul, ca sa nu am un LC metru separat si un ESR metru separat. Link spre comentariu
pinky Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 La pagina 4 sunt fisiere atasate cu tot ce iti trebuie. Este un fisier denumit ESR_lcfmetrV1_2.rar care contine hex-ul necesar. Selectarea functiei dorite o faci din butonul "SET". Spor la construit. Sa ne spui cum merge. Link spre comentariu
XAN77 Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 inteleg ca ai facut acea versiune si functioneaza inclusiv partea de LCF... Link spre comentariu
maus5 Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 Salut!Azi am verificat trase,tot in regula,numai nu merge.M-am apucat sa-l pun in cutie si sa-l pun bine 'undeva' ,cand ce sa vezi,imi apare sus Cx 0,0uF si jos ESR 0,000 ohmi.Am pus bornele in scurt si am tinut apasat SET,nealimentat,apoi l-am alimentat,tasta SET fiind tot apasata si am intrat in coeficientii pentru 1 ohm,10 ohmi si Cx.Am avut ce scadea caci coeff pentru 1 ohm era la 9301,iar cel la Cx era la 5000.Dar am improvizat cu un capac de stilou,o placuta de montaj si un deodorant pentru femei(din sticla) si sprijinite de marginile cutiei le-am pus la treaba.Le-am memorat astfel :Coeff. 1 ohm - 0.975Coeff.10 ohmi - 0,950Coeff.Cx - 1,115Ce m-a incurcat e ce a spus userul homer intr-un post din feb.2013,anume ca dupa ce am facut eu,sa apas restart,apoi voi putea masura C sau R.Va rog definiti restart,pentru ca la cuplarea si decuplarea alimentarii apare iar -sus Cx 0,0uF si jos ESR 0,000 ohmi.Acum la sfarsit mi-am dat seama ca am uitat chestia cu aducerea la 0.Aia cand trebuia facuta si care ar fi pasii? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 inteleg ca ai facut acea versiune si functioneaza inclusiv partea de LCF...Amfacut eu varianta LCF.Functioneaza tote aceste functii.Si mira pentru monitoare cu care am pus poze in acest topic.Mira tv nu am testat-o inca,o am in lucru. Link spre comentariu
nel65 Postat August 10, 2013 Autor Partajează Postat August 10, 2013 am uitat chestia cu aducerea la 0.Aia cand trebuia facuta si care ar fi pasii?e primul lucru care se face ,cu bornele in scurt,pana la o valoare cat mai apropiata de zero,insa nu zero.Dupa aia se face etalonarea din meniu cu set ,+ si - Link spre comentariu
maus5 Postat August 10, 2013 Partajează Postat August 10, 2013 Salut!Pai cand alimentez,cu bornele scurtcircuitate,apare sus Cx---,jos ESR 0,000 ohmi.Ce trebuie sa aduc la zero? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Salut!Pai cand alimentez,cu bornele scurtcircuitate,apare sus Cx---,jos ESR 0,000 ohmi.Ce trebuie sa aduc la zero?Cu bornele libere,trbuie sa arate :Cx - - - si ESR >11,000 (intre 10,000 si 12,000)Rezulta ca ai un defect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum