Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectul meu-ESR_CAPACIMETRU

nel65

Postări Recomandate

am masurat si consumul si este destul de Ok , adica 52 mA

Daca vrei sa scazi consumul pentru a putea face alimentare din baterie sau acumulator de 9V, poti sa deconectezi LED-ul ecranului. Aparatul meu consuma 24mA in gol si 36mA cu testerele in scurt. Aparatul meu este alimentat dintr-un acumulator de 9V / 160mAh.
Link spre comentariu

salutare ,am terminat de imbracat ESR-ul :101 Am ales sa fac o cutie din komatex , asemanatoare cu a lui Manolo.Lateralele cu picatele , sa nu comentati , pentru ca a fost vointa sotiei , asa ca ... :rade: Sper sa va placa.

post-72485-139829571823_thumb.jpg

post-72485-139829571833_thumb.jpg

post-72485-139829571844_thumb.jpg

post-72485-139829571854_thumb.jpg

post-72485-139829571865_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca tot ti-ai decorat carcasa cu acel tabel, macar ai verificat daca corespund valorile? Mie tare mi-e ca nu. Aparatul meu nu indica mai mult de 12,8 ohmi, si asta doar la condensatori umflati si scursi.In rest carcasa este facuta ingrijit si cu bun gust.Vad ca ai dotat-o cu baterie sau acumulator de 9V. Zic si eu: nu iti intra un pack de 6 acumulatori R3 ca tineau mai mult. Sau sa-i plantezi o mufa pentru incarcarea acumulatorului. Nu de alta dar vad ca trebuie sa desfaci ceva ca sa ajungi la baterie.Nu critic. Doar dau niste umile idei. Eu nu am fost capabil sa confectionez o carcasa. Am cumparat una care se potrivea aproximativ dar nu arata nici pe departe asa de bine ca a ta.

Link spre comentariu

datele din tabel , corespund cu ce arata aparatul ( nu exact , dar cu mici erori )pe viitor o sa-i conectez o mufa de alimentare externa , si in momentul alimentarii sa decupleze bateria si sa tina afisajul aprins.cred ca o sa ma tina ceva timp bateria , pentru ca nu il folosesc zi de zi ( vorba aia ... daca nu traiesti mult , te tine o viata :rade: )uite un exemplu : la un condensator de 4,7uF / 50V , din tabel trebuie sa am 3 Ohm , iar mie imi arata 2.906 Ohm

Link spre comentariu

De ce trebuie sa arate la masuratori ,la fel ca in tabel? acelea sint valori maxime in care se incadreaza un condensator low esr , conteaza foarte mult si testerele folosite.Nu uitati sa descarcati condensatoarele.Daca cineva are rabdare sa caute in cataloage valorile esr ,eu ii urez spor la "sapaturi"

Link spre comentariu

pana acum am masurat condensatoarele din casa.aproximativ 10% din condensatoare se incadreaza. Majoritatea au ESR-ul mai mic fata de tabel.Pana la urma cum sta treaba? Cand se considera un condensator mort? Cand are ESR-ul mult mai mare? Sau mai mic

Link spre comentariu

Nu se pune problema de condensator mort. Ca depanator ma intereseaza sa prelungesc cat mai mult viata aparatelor si pentru asta am posibilitatea sa inlocuiesc piesele care dau semne de oboseala. Cel mai repede se devalorizeaza condensatorii. La preturile actuale, cu 10-15 lei inlocuiesc toti condensatorii dintr-o sursa si invertor dintr-un monitor, prelungind viata acestuia cu 2-4 ani.Ca sa-ti faci o idee despre ce valori sunt normale, trebuie sa faci multe masuratori pe condensatori noi. De exemplu pe aparatele mele ( unul acasa si unul la serviciu ) un cond de 47uF imi indica intre 45 si 47 iar ESR-ul undeva la 0,6-0,9 ohmi. Un condensator Consider un condensator ca fiind obosit daca imi arata capacitatea sub 41uF si peste 1,5 ohmi. La reparatii folosesc de vreo 4 ani doar condensatori Samxon si Samwha deoarece sunt la preturi relativ mici si se comporta bine in timp.Ca sa-ti faci idee despre un condensator obosit, deschide o sursa de calculator mai veche de 3 ani si masoara condensatorul de 47uF / 50V din secundar si vei vedea ca pe aparat o sa-ti indice 39uF si ESR-ul de 4-8 ori mai mare decat cel al unui condensator nou.

Link spre comentariu

Niste valori de condensatoare Fuji :extra low esr 470uF la 34v=0.04 ohm ,la 50v= 0,049ohm aceiasi firma dar low esr 100uF la 25v=0,33 ohm si la 35v =0,26ohm.La valorile astea conteaza mult calibrarea.

Link spre comentariu

Eu am desfacut saptamana asta o sursa de PC si m-am speriat. N-am gasit nici un condensator bun, dar niciunu :ras: toti aveau valori de speriat si capacitate si ESR. Unii explodati, altii aratau normal dar distrusi rau.

Link spre comentariu

Eu zic ca nu a facut niciun scurt inauntru. Asa se intampla cand se devalorizeaza condensatorii. Circuitul de control al tensiunii nu mai poate sa-si faca treaba si se ajunge ca sa se produca varfuri de tensiune si defectari in lant. Si asta datorita unor condensatori de 2 bani. Apropos. Am desfacut cateva surse Delta Electronics la viata mea si am ramas deosebit de placut impresionat. Surse ATX vechi de 5 sau chiar 10 ani aveau toti condensatorii in stare perfecta. Nu mai stiu ce marca erau condensatorii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări