OmuGabi Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Buna ziua!Am un tranzistor BF241 si cele 2 jonctiuni BC, BE sunt OK, problema este ca daca masor cu DVOM pus pe diode, intre CE si EC intr-un sens am conductie exact ca la o dioda, in sens invers am nul (exact ca la diode)Este normal asa la tranzistoarele de tip BF, mai am niste BF173 si la fel se comporta??? Multumesc!!! Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Am masurat unul nou, BF173, si imi indica exact ca si in masuratoarea d-voastra. Deci e in regula! Link spre comentariu
OmuGabi Postat Martie 9, 2011 Autor Partajează Postat Martie 9, 2011 OK, multumesc, dar o explicatie, ca doar nu este tranzistor pe germaniu???? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Si tranzistoarele pe germaniu, de exemplu AF139, AF239, etc., se comporta la fel la masuratori pe pozitia dioda a instrumentului digital. Difera doar valoarea afisata, cam jumatate la cea cu germaniu fata de cea cu siliciu. Nici unul dintre tranzistori nu figureaza cu dioda incapsulata asa cum arata la masuratori. Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Va rog sa cititi la pag.72-73 din acest manual. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 D-le Soldan; Aceasta carte "deschisa" noua cu generozitatea dv. cu care ne-ati obisnuit, intrece orice alta sursa de informatii in materie de tranzistoare bipolare. Este o adevarata mina de aur. Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum