Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor...PIC-uri cu ADC si RS232???

Vizitator Ruben_ruby89

Postări Recomandate

Vizitator Ruben_ruby89

Am de realizat un proiect (Sistem de achizitie cu microcontroler PIC - cam asa ar fi titlu) si m-ar interesa ceva PIC-uri cu ADC incorporat si sa poata fi conectat la interfata seriala RS232. Nu ma intereseaza viteza prea mult.

Va rog sa imi spunteti ce tipuri de pic-uri ar fi compatibile.

PS: Nu sunt sigur ce semnal voi achizitiona si afisa: tensiune, frecventa sau temperatura.

Semnalul as vrea sa il afisez grafic.

Va multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• francezu

3

• Mikrosha

3

• aionescu

1

• sosoi

1

Top autori în acest subiect

Am facut mai demult chestia asta pe un PIC16F688. Este ieftin, are 14 pini, ADC(pentru tensiuni sau temperaturi) USART (pentru RS232) si 2 Timere (util la masurat frecvente). .

Link spre comentariu
Vizitator Ruben_ruby89

Multumesc mult. Am cautat si eu si am mai gasit cateva: 12F629, 12F683, 16F73/74/76/77, 16F1936. Sunt si altele dar acestea le pot cumpara de aici din oras (inclusiv 16F688).

Link spre comentariu
Vizitator Ruben_ruby89

Nu am prea inteles ce ai facut acolo...Nu stiu ce PIC o sa aleg pana ce nu ma consult cu profesorul meu. Dar daca poti sa ma ajuti cu anumite detalii despre ce ai realizat, este foarte bine.

Link spre comentariu

Am de realizat un proiect (Sistem de achizitie cu microcontroler PIC - cam asa ar fi titlu) si m-ar interesa ceva PIC-uri cu ADC incorporat si sa poata fi conectat la interfata seriala RS232. Nu ma intereseaza viteza prea mult.

Va rog sa imi spunteti ce tipuri de pic-uri ar fi compatibile.

PS: Nu sunt sigur ce semnal voi achizitiona si afisa: tensiune, frecventa sau temperatura.

Semnalul as vrea sa il afisez grafic.

Va multumesc mult.

Pentru aplicatii de acest gen am folosit PIC16F88.
Link spre comentariu
Vizitator Ruben_ruby89

Scuze. E mai ok pe usb. Acuma am cautat documentatia si am observat si eu, iar in documentatia picului am gasit ca pot folosi Pickit 2. Si asta il voi folosi probabil.

Link spre comentariu
Vizitator Ruben_ruby89

Am fost la un magazin si mi-au zis ca pickit 2 si 3 nu sunt compatibile.

Profesorul meu are un JDM BobTech. Oare este compatibil, pot programa un 16F688?

Am cautat pe net si nu am gasit prea multe informatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări