Vizitator seeker Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 As vrea sa fac o minisera de 40x40x100 cm si am o problema: nu gasesc un incalzitor potrivit pentru ea la preturi rezonabile. M-am gandit la banalul bec, dar nu mi-as dori sa faca si lumina pentru ca iluminatul este asigurat prin alte cai. Un coleg mi-a recomandat incalzitorul pentru acvarii (care are avantajul ca ar avea si termostatul incorporat si ar functiona exact intre limitele de temperatura care ma intereseaza) cu atat mai mult cu cat in minisera umiditatea este intre 70-95%. Unele dintre incalzitoarele de acvarii am vazut ca sunt recomandate si pentru terarii, dar totusi pot fi folosite si in minisera in conditiile in care incalzitorul nu e pozitionat in apa ? Link spre comentariu
tiovidiu Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 incalzitoarele pentru acvariu sunt montate in niste tuburi de sticla. Ele stau de obicei in apa, care asigura racirea acestora. In cazul in care incalzitorul fierbinte este scos din apa, sau se alimenteaza fara a fi in acvariu se crapa. Eu am vreo doua pe acasa pe care le-am stricat fiindca am uitat sa le deconectez de la priza cand schimbam apa la pesti. Link spre comentariu
Vizitator seeker Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Tiovidiu, multumesc pentru raspuns. Incalzitorul care era recomandat si pentru terarii era din plastic la exterior. Crezi ca ar putea avea alt sistem de racire in acest caz ? Link spre comentariu
Vizitator Dan Corduneanu Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Da, incalzitorul de acvarii bagat intr-o doza de bere, din aluminiu, umpluta cu apa Link spre comentariu
loleksibolek Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Exista folii electrice speciale pentru asa ceva sau cabluri de incalzire. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 2, 2015 Partajează Postat Octombrie 2, 2015 (editat) Incearca cu o rezistenta(plita) de filtru de cafea(gasesti prin piete la preturi modice) si un ventilator pentru omogenizarea aerului din minisera. Ventilatorul trebuie orientat in asa fel incit curentul de aer sa treaca peste rezistenta. Editat Octombrie 2, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum