Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa alimentare cu esr mic

Vizitator marcello

Postări Recomandate

Vizitator marcello

cum as putea sa scad valoarea esr-ului la o sursa de alimentare .detin un pc all in one care functioneaza cu sursa de alimentare externa 19V 12,2A si din pacate nu am sursa originala a produsului, am cumparat o sursa in comutatie de 19V 13A dar se pare ca se face vinovata de arderea unui hdd din sistem ,sa fie de vina tensiunea de riplu? sau amperajul mai mare cu 0,8A?. cum as putea sa scad valoarea tensiunii de riplu? va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djlove

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Vizitator marcello

daca schimb condesatori din secundar cu uni de aceeasi valoare dar low esr e bine? dar daca maresc valoarea condesatorilor?' actual in sursa sunt trei de 1000uF daca as pune trei de 2200uF as imbunatati situatia?

Link spre comentariu

daca schimb condesatori din secundar cu uni de aceeasi valoare dar low esr e bine? dar daca maresc valoarea condesatorilor?' actual in sursa sunt trei de 1000uF daca as pune trei de 2200uF as imbunatati situatia?

Da, este bine sa schimbi condensatori cu uni de aceasi capacitate si Low esr. In cazul in care vrei sa ii schimbi cu cei de 2200 exista sansa ca sursa sa ii simta ca un scurt circuit si sa intre in protectie.
Link spre comentariu

Avand in vedere ca alimentarea aia de 19 volti nu se utilizeaza direct in calculatorul dv., "diagnoza" care v-a fost oferita nu cred ca e foarte corecta. Este posibil sa aveti riplu crescut ca urmare a degradarii condensatorilor din sursa. V-as recomanda sa-i verificati pe fiecare, atat la capacimetru cat si la ESR-metru, ambii parametri degradand riplul (atentie, acesti parametri sunt diferiti: un condensator poate avea capacitatea corecta, insa daca ESR-ul e crescut, la reactanta lui capacitiva se adauga rezistenta crescuta; ESR-metrele sunt mai putin raspandite, din pacate...)Verificati si condensatorul de filtraj al redresorului de pe retea, uneori si acesta se degradeaza.Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări