Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie multimetru ax 588

Vizitator dan-awm

Postări Recomandate

Dan, orice tensiune care nu-ii continua trebuie măsurată cu un TRUE RMS pt ca nici la priza nu mai este sinusoidala pura.

Si cat de afectat crezi ca va fi colegul nostru de oarecarele deformari (sau modificari de + - cativa volti) ale tensiunii de la retea in montajele domniei sale? :26

P.S. Sti care sunt la ora actuala diferentele valorice dintre tensiunea minima si cea maxima la reteaua de tensiune din UE (inclusiv Romania)?

Editat de Dan57
Link spre comentariu

AX588 nu are interfata pt calculator.E drept ca are domenii pt inductante si capacitati,lucru care il face deosebit fata de unul clasic.Dar si aici e vorba de specificul activitatii fiecaruia.Eu de ex masor rar spre deloc bobine,iar pt condensatoare am ESR-metru,astfel ca cele doua scale imi erau inutile.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Exista si varianta chinezeasca a acestui aparat ? Ma refer la cea "facuta pe vapor".

Ar trebui sa fiu atent la ceva anume cand il cumpar ?

Care ar fi mai bun, in comparatie cu UNI-T603 ?

Editat de cristian2009
Link spre comentariu

Intai uita-te ce este 603-ul. E pt bobine si condensatoare si rezistente. Un multimetru trebuie sa masoare tensiuni, curenti si rezistente la baza, atat ac cat si dc. Restul sunt optionale. Tu stii ce iti trebuie.

Link spre comentariu

Un multimetru trebuie sa masoare tensiuni, curenti si rezistente la baza, atat ac cat si dc.

Un multimetru masoara mai mult de una (doua) marimi (electrice)...nu este o regula care ar fi ele.

Link spre comentariu

Intai uita-te ce este 603-ul. E pt bobine si condensatoare si rezistente. Un multimetru trebuie sa masoare tensiuni, curenti si rezistente la baza, atat ac cat si dc. Restul sunt optionale. Tu stii ce iti trebuie.

Aveti dreptate, caut un instrument de masurat bobine.

Editat de cristian2009
Link spre comentariu
Vizitator

Sunt unele aparate dedicate pentru bobine si condensatoare. Teoretic ar trebui sa fie mai bune daca sunt facute special, decat altele care au functia implementata asa la numar.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Exista si UT 58D tot UNI-T . Foloseste 1khz pentru masurarea bobinelor. Il am eu si e destul de ok pentru cam tot ce am nevoie uzual. Nu este true RMS si nici cu autoscalare. Ca si pret , l-am luat cu 155 ron cu tot cu transport.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări