Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce proiect sa aleg pt , cub de bass

devdas_india

Postări Recomandate

salut nustiu daca sa mai deschis astfel de subiect , eu am cautat si nu am gasit , deci , am 2 difuzoare model ew 1505 si vreau sa le pun pe un cub de bass, adica sa imi scoata bass, cum trebuie sa il fac , cubul este recomandat sa folosesc difurile astea pe bass , ce filtru sa pun in ele , este de cumparat filtru pt asa ceva , tre sa mentionez ca amplificatorul va fi un ema 600, de la blue tech la 14000 lei, si plus mai am - O pereche de boxe trapezoidale cu difuzoare de 15" EW-1505 + PHT408 + filtre facute dupa schema HP-15W +PHT408 cu protectie de becuri pe inalte , sunt dotate cu tabla de protectie , picioruse , manere , flanse pentru stativ, pe statia ema 600 vreau sa pun taote 4 boxe 2 cuburi si 2 trapezoidale , inca nu am mixerul, poate imi recomandati unu , bafta tuturor sper sa intelegeti ceva ,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• devdas_india

3

• alex20alex

2

• ahegyes

1

• CBI

1

Top autori în acest subiect

Incepi cu asta: http://www.partysound.ro/manuals/ew1505.pdf

Ii bagi in WinISD; By default programul o sa-ti dea urmatoarele, la 2 difuri in cutie:

-volum cutie 415.5 litri. Se poate orice volum intre 250 si 400, fara diferente semnificative...

-frecventa acordaj (fs dif. 33hz) 38.16Hz

-porturi 4buc Ф10.2 cm x L 8.4 cm

Acum, cum legi tu o singura incinta de joase si 2 sateliti, la amplificatorul ala?

Mai sus scrie ca vrei un cub, mai jos scrie va vrei doua! Esti hotarat? :nebunrau:

Nu cumva trebuiesc 2 x incinte joase(fiecare cu LPF ~150Hz), care se vor lega imperecheate cu satelitii, satelit+joase/canal?

Puterea ampului e cam mare...

Link spre comentariu
:somn: Maneaua cocalareasca, cantata la paranghelii, la presiuni acustice care trezesc klingonienii din galaxia vecina, nu se asculta si ea stereo? Sau Gutza tine microfonul axat pe gura si orchestra aliniata in spatele lui?Asadar, nu se impune cofiguratia urmatoare pe canal: Bass cu LPF pasiv + satelit (legatura paralel)? Astfel amplificatorul avand avand sarcina de 4Ω/canal?Sau amplificatorul ala nu e stereo (in acest caz imi retrag cuvintele)? Eu parca am citit ca e... 2 x sau bridged 1 x...
Link spre comentariu

Pentru un difuzor/incinta, ai:-volum cutie 207.8 litri. -frecventa acordaj 38.16Hz-porturi 2buc Ф10.2 cm x L 8.4 cm

Uauu de unde ai scos cifrele alea? :nas: Ew-1505 eu nu recomand pentru bass , si daca ar fi sa incerci nu are sens sa faci acordajul sub 45 hz, volum interior 120l... !
Link spre comentariu

Pentru un difuzor/incinta, ai:

-volum cutie 207.8 litri.

-frecventa acordaj 38.16Hz

-porturi 2buc Ф10.2 cm x L 8.4 cm

Uauu de unde ai scos cifrele alea? :nas:

Ew-1505 eu nu recomand pentru bass , si daca ar fi sa incerci nu are sens sa faci acordajul sub 45 hz, volum interior 120l... !

Am subliniat foarte clar ca sunt cifrele pe care le da WinISD, in mod automat, pentru cea mai lina curba... scrie mai sus.

1. Bineinteles, topicul trebuie citit integral, ca sa intelegi ceva din el.

2. Eu nu am recomandat nimic in acest topic. In cel mai rau caz am subliniat lucruri evidente.

3. Daca esti atat de afectat de frecventa aia pe care o propune WinISD, simuleaza tu altceva, vezi ca ai parametrii T/S mai sus, in link...

-volum cutie 120 litri.

-frecventa acordaj 45Hz

-porturi 2buc Ф10.2 cm x L 12.3 cm

Satisfacut?

Link spre comentariu

nici eu nu m-as baza pe cele recomandate de winisd implicitex concret,la boxele mele recente,cutie de 105L port teava de apa de fi 104mm lungime 70mm Fb masurat 32.5 hz,winisd arata ~41hz la lungimea asta,iar pt fb 32 ar trebui 156mm,ceea ce in viata reala ar rezulta intr-o incinta subacordata.Ar trebui inmultita lungimea sugerata cu un factor de 0,6-0,65 pt a afla lungimea mai reala.Nici basbocs nu sta cu mult mai bine la acest capitol...referitor la cutii,tot asa as face si eu ,ceva pe la 120L pt bas sau 85-90l pt satelit cu ceva bas si acord pe la 45-50.La sonorizari nu e nevoie de acord jos pt ca in spatii mari se pierde basul.Tub tot din teava de apa de 11cm exterior sau 2 de 8cm.

Link spre comentariu

deci vreau doua cuburi ca am doua difuzoare , iar la amplificator sa pun pe un canal cuburile iar pe aldoilea boxele ful range , iar alte difuzoare de bas nu am tre sa le pun pe care le am adik ew 1505, ( acestea sunt raspunsuriel la intrebarie celor de sus ) in ca o intrebare cum sa pun un filtru activ la bass? as vrea un proect ca sa ma duc la tamplar sa il faca , stie cineva ?

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

pana la urama nu imi da nimeni nici un proect ,eu iau proectul si il duc la un tamplar si imi face cutia , vreau 2 cuburi, pt ew 1505 , ca filtru am sa imi iau un crosover

Link spre comentariu

desteptule - tocmai ti s-a dat un proiect mai sus: -cutie de 120L-porturi 2buc Ф10.2 cm x L 12.3 cmCe vrei mai mult????? Vresi sa ti se spuna si ce dimensiuni sa aiba cutia pt a avea un volum de 120L ???? Pai daca nu stii sa calculezi atat ........... lasa-ne, lasa-ne........

Link spre comentariu

Ati terminat cu caterinca?

Prietene, acestea sunt recomandarile -cutie de 120L

-porturi 2buc Ф10.2 cm x L 12.3 cm

In principiu, ceea mai proasta forma pt o boxa, subwoofer, woofer, satelit sau orice vrei tu, e forma cubica explicatii sunt mai multe dar nu are rost sa intram in detalii, am zis doar asa pt ca eu in momentul in care aud de expresia cubica, ma irita.

Dute la un tamplar si roaga-l frumos sa iti faca o cutie bine ranforsata de 120L, forma nu conteaza (doar sa iti intre difuzorul pe panou) si ai terminat balciul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări