Luca Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Are ceva daca pun 2 boxe in serie. boxe de 4 Ohmi fiecare si pe 3 cai + filtre.Am un amplificator Mono de 100 W 4 Ohmi. si vreau sa le leg sa ascult la ele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Nu castigi absolut nimic. Printre altele, reduci puterea la jumatate, crescand impedanta sarcinii... Link spre comentariu
Luca Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Am inteles dar se reduce cumva performanta audio pe motivu ca au filtre in ele ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Se intampla niste chestii acustice obscure, pentru ca au filtre intr-ansele.Valabil pentru filtrul de ordinul 1, pentru joase, rezultatul general o sa fie comparabil cu a avea un difuzor cu impedanta dubla si o modificare a inductantei, dat fiind faptul ca rezulta un ansamblu de doua bobine inseriate... ceea ce duce la modificarea unor caracteristici acustice, logic...Coroborat cu faptul ca-ti scade puterea la jumatate, raspunsul e simplu: NU ai nici un motiv sa faci asa ceva!E interesant de vazut totusi, ce efect ar avea dublarea inductantei si a impedantei... Hmmm...P.S. CORECTIE Sa-mi fie rusine, am facut calculele: Daca dublezi si impedanta si inductanta, ramai cu aceiasi frecventa de taiere... mai sa fie!!! Pentru joase. Pentru medii si inalte, sa mai faca si altcineva...Oricum, puterea electrica tot scade... Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Motivul ar fi ca ai 2 perechi de boxe si nu vrei sa renunti la nici una, stiu cum e. Link spre comentariu
Vizitator dumy_93tl Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Dar daca le pui in paralel? Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Dar daca le pui in paralel? Ajungi ca impedanta grupului paralel de boxe sa fie mai mica decat impedanta minima de functionare a amplificatorului.Doua boxe de 4ohmi in paralel fac o impedanta de 2ohmi, iar amplificatorul merge pe minim 4ohmi, asta a spus in primul post. Link spre comentariu
Vizitator dumy_93tl Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 eu am pus 2 difuri de 4 ohmi in paralel si functionau. amplificator cu un kit tda 7294. difuri dintr-alea pt masina 2 way speaker Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 eu am pus 2 difuri de 4 ohmi in paralel si functionau. amplificator cu un kit tda 7294. difuri dintr-alea pt masina 2 way speakerPai functioneaza dar amplificatorul tinde sa debiteze un curent de doua ori mai mare (sarcina fiind de doua ori mai mica) si astfel puterea disipata de el este mai mare. Si puterea pe difuzor este mai mare dar amplificatorul nu poate functiona in regimul asta un timp indelungat.Se poate totusi trece peste regula asta a impedantei daca nu fortezi amplificatorul, adica sa asculti la un volum mai moderat, eventual monitorizezi un pic temperatura lui. Link spre comentariu
Vizitator dumy_93tl Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 daca ai un radiator teapan iti zic eu ca nu ai probleme Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 daca ai un radiator teapan iti zic eu ca nu ai problemeE complicat de generalizat asa, in primul rand amplificatorul merge in regim muzical deci puterea disipata este relativa.Este o mare diferenta intre un amplificator home-made si intre unul brand-made.Cel home-made este de obicei supradimensionat iar cel brand-made este subdimensionat, de multe ori daca folosesti un amplificator brand-made pe o sarcina de doua ori mai mica decat minimul recomandat ai sanse foarte mari sa arzi finalii. Asta e valabil daca exploatezi la maxim amplificatorul.Eu sunt total de acord ca merge treaba si asa dar nu este bine sa facem astfel de recomandari, mai ales ca nu stim despre ce amplificator este vorba. Atunci cand stii ca nu respecti conditiile de functionare ale unui amplificator este bine sa fii un pic rezervat cu volumul... Link spre comentariu
Vizitator dumy_93tl Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 da ai dreptate la mine se inchingea dublu decat trebuia Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum