victor_wts Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 vreu sa stiu si eu care merita mai mult ca din cate citesc pe aici pe forum imi deschid lejer discoteca cu hpul ala insa mie nu prea imi vine sa cred.va rog eu frumos faceti niste simulari cu aceste 2 difuri si zicetimi si mie care merita mai mult.parametrii kappa: Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Frate....spunemi si mie de care hp vb?? ca is mai multe. Banuiesc ca hp15 ?? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 1. infiniti asta e difuzor de masina2. nu ai cum sa compari un dif de 12" cu unu de 15" - logic ca ala de 15" are bass mai puternicdaca tot nu vrei sa iti deschizi discoteca cauta "fratii" mai mici ai lui hp15W - cam ar fi hp12w ... sau altele :yawinkle:PS: am uitat de SPL - infiniti il are mult mai mic decat HP-urileinfiniti are la 2.83 V - 93 db (adica la 2 W - difuzorul avand 4 ohmi)un hp are 93.5 db (hp15W) si 93 db (hp12W) la 1 W Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 cu 15 W dati intr-un HP-15W intr-o camera de 4x6 m te intelegi destul de greu. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 pt auto , kappa merita mai mult (doar pt auto e valabil, din mai multe motive) pt camera sau spatiu mare , HP-15W il bate la fundu gol pe Kappa pe forumul nostru gasesti proiecte de subbass pt mai multe difuzoare de la noi din magazin, incusiv pt hp-15W http://www.forum.poweraudio.ro/ intra la sectiunea "Proiecte incinte" Link spre comentariu
victor_wts Postat Noiembrie 9, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 eu nu vreu o incinta mai mare de 100 l (preferabil bass-reflex) iar din ce am simulat eu nici in visele lui bune nu ajunge hpul unde ajunge kappa.acum daca voi ziceti cred ca ma comvingeti si pe mine sa imi iau 2 dinasta si sa imi darama casa :weedman: Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Poti incerca un bp4;in casa suna mai bine si mai jos decat bass-reflex. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 e un cerc vicios, nu poti sa ai incinta mica si presiune sonora maretrebuie sa alegi, ori Presiune sonora MARE cu incinta mai mare, ori presiune sonora mica cu incinta mai micaeu as perge pe hp-15W, dar este o parere subiectiva..... :goodman: Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Si ma rog ce ai simulat? :rolleyes: Daca te-ai uitat la raspunsul normat atunci ai simulat degeaba.Daca folosesti b@ssb0cs atunci pune la custom amplitude response si pune ce putere vrei. Asa o sa vezi exact ce stie fiecare.Banuiala mea dupa ce am aruncat un ochi pe parametrii difurilor e ca infinity-ul o sa ramana in urma. Poate ca spl maxim ce poate fi stors din difuri e cam acelasi, dar hp-ului ii va trebui mai putina putere pt aceleasi rezultate.Oamenii care au proiectat infinity-ul s-au gandit sa faca un dif care sa fie folosit in incinte mici care sa tina putere multa si sa coboare mult in frecventa. Cum nimic nu e perfect, din aceasta combinatie rezulta un dif destul de lenes. O perspectiva mai simpla ar fi sa te intrebi oare de ce nu vezi pe la concerte si in discoteci subwoofere facute cu difuri de 12" de masina.Sunt mai compacte, deci mai usor de transportat, si totusi...nu se folosesc. Link spre comentariu
victor_wts Postat Noiembrie 9, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 sincer eu nu sunt adeptul basului din discoteci ci mai repede al celui din masina (stiu are sa ziceti ca e tabla de vinba cum sa mai zis) insa eu am vazut ca in bp4 hpul nu coboara foarte jos. pe mine in primul rand ma intereseaza incinta sa fie cat mai mica.atunci cand in inf bag 100W tr sa dau in hp cam cu 50W ca sa aiba acelasi spl in 70 hz insa hpul incepe sa coboare din 40 Hz iar inf incepe sa coboare din 27 Hz.si pe ce principiu am mers cand am comparat un dif de 12 cu unu de 15 unu are xmax de 3,8 iar altu de 13,5.calcule facute cu unnisd pro alpha in bassbox il voi baga dupa ca acolo tr sa ma chinui mai mult.pls spunetimi unde gresesc Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 cred ca nu tii cont de ceva. Hp incepe sa coboare de la 40Hz, dar la 40Hz banuiesc ca e cu cativa dB deasupra infinity-ului, deci frecventa la care ambele produc aceasi presiune nu e 40Hz (locul in care coboara hp) si mai jos.Faza cu Xmaxul asa e...cantitatea de aer miscata tot cam aia e.Problema e ca o sa ai nevoie de mai multa putere sa misti infinity-ul care e mai greu si trebuie miscat mai mult pt acelasi spl.Daca tu vrei sa obtii efectul de tabla care zbarnaie atunci mergi pe infinity intr-un bandpass. Basul asta nu tine neaparat de banda de frecvente reprodusa, ci de raspunsul tranzitoriu al incintei. Cu cat e mai mare cu atat suna mai lung si mai moale. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Daca vei folosi sw pentru muzca ( ma gandesc ca nu vei face concerte cu el ) sa sti ca muzica pe care o ascultam este limitata in banda de joase la 40 Hz, foarte rar gasesti o piesa sa coboare sub 40 Hz si aceea nu e prea comerciala, poate doar pentru teste de bas.Singurele piese ce coborau sub 40 Hz pe care le-am auzot eu sunt: Azzio da Bas - Dooms night si Ministri of Sound -33 Hz in care basul ajungea cam pe la 25 respectiv 33 Hz.Oricum, daca plasezi bp4 intr-un colt vei obtine un bas jos lung, asa cum iti place tie. Link spre comentariu
FIXVID Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 dar cat costa infinity ul? presupun ca la 170 ron la cat faci rost de un hp 15w nu gasesti un dif mai bun pe globu nostruio cred tie tiar place si un bas percursiv dar care sa redeie cat mai bine frecventele f joase .. cu hp15 ai putea sa obtii asa ceva ..dar cu infintyul bas adanc dar fara percursivitate asa buna cum o are un dif pro chiar daca no sa poti acorda asa bine la o frecventa mica incinta hpului no sa simti lipsa frecventelor f joase ingurele piese ce coborau sub 40 Hz pe care le-am auzot eu sunt: Azzio da Bas - Dooms nightdaca dooms night coboara pana la 25hz io ma fac popa si ma las de femei :weedman: lam ascultat atent in dssdj cu ftj (din pacate minimui 55hz) si lam comparat cu o alta melodie(vax - malibu) care coboara sub 40hz .. am tras concluzia ca dooms night nu prea coboara sub 35(poate un pic dar fara mare amplitudine) iar la malibu nam sistem destul de serios care sa coboare asa mult in frecventa(vreo 20hz din cate vad ca se misca membranele boxelor fara sa aud nimik) , oricum se observa ca e melodie cu deep base in comparatie cu alte melodii Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 daca dooms night coboara pana la 25hz io ma fac popa si ma las de femei :weedman: lam ascultat atent in dssdj cu ftj (din pacate minimui 55hz) si lam comparat cu o alta melodie(vax - malibu) care coboara sub 40hz .. am tras concluzia ca dooms night nu prea coboara sub 35 iar la malibu nam sistem destul de serios care sa coboare asa mult in frecventa(vreo 20hz din cate vad ca se misca membranele boxelor fara sa aud nimik) , oricum se observa ca e melodie cu deep base in comparatie cu alte melodiivrei sa zici ca nu coboara sub 55 hz ??? :smt119 :smt119 mancati-as eu softu ala al tau ... ca am ascultat melodia asta pe boxe mari care redau sinusuri de 35 - 40 de tremurai pe picioare si la dooms night falfaiu membranele de parca vroiau sa sara de acolo fara sa se auda nimicsi ca sa facem altfel .... iti dau un soft care scoate frecventele care le setezi tu .... si setezi la 55 hz si asculti (asta daca ai boxe cat de cat bune) si ai sa vezi ca se aude si apoi pui dooms night si ai sa vezi ca nu se mai aude nimic Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 Fain...acum il invatati pe om ce ii place si ce nu ii place :rolleyes: Eu zic ca infinity ar fi o alegere mai buna tinand cont ca omul are nevoie de un sub compact. Partea proasta e ca o sa aiba nevoie de un amplif mai fortos, deci mai scump. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum