Vizitator levincze20 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Buna ziau am un amlificator si as vrea sa conectezii un Cooler de 12 volti shi nus cum sa conectezii daca poate cineva sa ma ajuta ms mult Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Spune ce amplificator ai, eventual ceva poze.Poti sa faci un regulator de tensiune de pe ramura pozitiva de alimentare, dar trebuie sa stii ce tensiune are aceasta.Alta varianta este cu sursa externa, dar varianta asta e buna doar daca vrei sa pui ventilatorul cumva peste carcasa amplificatorului. De asta trebuie sa mai dai detalii asupra ceea ce vrei sa faci. Link spre comentariu
Vizitator levincze20 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Sal amlificatoru am scos din o boxa activ Omnitronic spa212-a si vreau sa pun intro cutie uite ceva poze http://img850.imageshack.us/i/dsc07012.jpg/ http://img232.imageshack.us/i/dsc07009x.jpg/ http://img146.imageshack.us/i/dsc07010j.jpg/ http://img703.imageshack.us/i/dsc07011e.jpg/ Link spre comentariu
Myhayxx Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 am vazut ca traful tau are o iesire de 18 v. poti sa ajungi la tensiunea dorita inseriind diode, cu un multimetru verifici sa vezi cand ai ajuns la tensiunea necesara. asta e o varianta mai simpla.. Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 am vazut ca traful tau are o iesire de 18 v. poti sa ajungi la tensiunea dorita inseriind diode, cu un multimetru verifici sa vezi cand ai ajuns la tensiunea necesara. asta e o varianta mai simpla..18VAC inseamna in jur de 25VDC. Oricum varianta cu diode nu este buna, chiar si pentru 18V ar fi trebuit sa pui in jur de 10 diode ca sa ajungi la 12V Poti folosi cu incredere un LM7812, pus pe un radiator micut. Vezi AICI datasheetul si schema pentru LM7812. Daca il alimentezi de la 25V puterea disipata pe el va fi de 2.5W pentru un consum de 200mA. Daca tot faci tu cutia la amplificator, eu sugerez sa cumperi un transformator de 12V @500mA, ii pui o punte redresoare de 1A si un condensator de 1000uF/25V si un LM7812. In cazul asta puterea disipata pe regulator va fi mai mica de 1W pentru un consum de 200mA. Alta varianta mai simpla ar fi sa iei un transformator de 9-10V si sa-i pui doar puntea redresoare si condensatorul de filtraj; astfel tensiunea furnizata dupa filtrare fiind in jur de 12V. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 am vazut ca traful tau are o iesire de 18 v. poti sa ajungi la tensiunea dorita inseriind diode, cu un multimetru verifici sa vezi cand ai ajuns la tensiunea necesara. asta e o varianta mai simpla..18VAC inseamna in jur de 25VDC. Oricum varianta cu diode nu este buna, chiar si pentru 18V ar fi trebuit sa pui in jur de 10 diode ca sa ajungi la 12V Poti folosi cu incredere un LM7812, pus pe un radiator micut. Vezi AICI datasheetul si schema pentru LM7812. Daca il alimentezi de la 25V puterea disipata pe el va fi de 2.5W pentru un consum de 200mA. Daca tot faci tu cutia la amplificator, eu sugerez sa cumperi un transformator de 12V @500mA, ii pui o punte redresoare de 1A si un condensator de 1000uF/25V si un LM7812. In cazul asta puterea disipata pe regulator va fi mai mica de 1W pentru un consum de 200mA. Alta varianta mai simpla ar fi sa iei un transformator de 9-10V si sa-i pui doar puntea redresoare si condensatorul de filtraj; astfel tensiunea furnizata dupa filtrare fiind in jur de 12V. intr-adevar trebuiau cateva diode.. am dat varianta asta deoarece cred ca este destul de incepator punand o astfel de intrebare?nu ca as fii eu marele expert dar sa legi un cooler la 12 v sunt n variante.. si nu cred ca i-ar fi fost atat de dificil sa-l lege.. Link spre comentariu
Vizitator levincze20 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 si ce ar fii daca as pune inca un traf de 12 volti si as pune in cutia langa trafou mare si as lega firele la trafu mare unde intra 220V Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Pune alt traf domle, alimentat cum spui dumneata. Asa esti sigur ca nu o sa-ti "bazaie" nimica in boxe. Link spre comentariu
Vizitator djpuzzled Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 de ce nu pui un radiator pe finali ca din cate am vazut eu din poze nu ai asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum