7apte Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 La multimeter ,am uitat sa schimb borna de amperaj pe tensiune ,cred ca s-a ars ceva ca nu mai masoara Amperii, arata doar 0, cam ce piese ar trebui sa verific in mltimeter? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Daca ai inlocuit siguranta fuzibila de pe cablaj si tot nu merge cum trebuie,cel mai bine cumperi altul...de asta sunt asa ieftine,depanarea lor nu prea merita...nici timpul pierdut,nici altceva Link spre comentariu
7apte Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Multumesc mult ,altu mai bun care sa aiba sa masoare si peste 10 amperi sunt? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Cred ca daca te straduiesti,gasesti,numai ca e mai ieftin sa folosesti un shunt dimensionat pe cat iti trebuie(daca masori in mod curent peste 10A) si masori tensiunea...e mult mai simplu ,mai ieftin,si nu risti sa mai strici si alt aparat. Link spre comentariu
ionionel Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Un multimeter bun şi ieftin care măsoară pînă la 20A este multimeterul DT9208A.Dar aveţi grijă că din astea sînt mai multe variante.l[attachment=0]Image000.jpg[/attachment] Link spre comentariu
7apte Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Multumesc, , dar nu stiu cum se face un shunt si cum se dimensioneaza, daca are cineva un link indrumator, ii multumesc Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Atunci renunta si cumpara un DT cu domeniu de 20Acum ti s-a indicat...e mai rapid si mai simplu...desi testerele alea cu care vin...numai 20 A nu suporta De fapt care e aplicatia in care iti trebuie,poate mai vin si alte idei,de la alti colegi de forum. Link spre comentariu
7apte Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Am un post mai sus, imi trebuie sa fac incercari, sa invat , voiam sa masor trafu sa vad daca scoate 6A.Dar am identificat defectiunea ,este inegrita puntea conductoare a circuitului care face legatura intre borna de amperaj si o sirma care nu stiu ce este ,probabil e legatura la pamint!.Nu stiu daca se vede clar in poza am pus acolo un cleste-agrafa, problema e cum se reface circuitul ,cu cositor? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Ai raspunsul in celalalt topic deschis de tine....e laudabil ca vrei sa inveti,dar ai inceput cu ceva cam dificil...ia-o usurel,de la simplu la complex,si atunci nu o sa mai para prea complicat(sarma aia de care esti nelamurit e tocmai shuntul de care iti povesteam...) Link spre comentariu
7apte Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Deci asta e un shunt, un fel de scurtcircuitare?! O adaugare de sirma de diferite sectiuni !Iata am refacut continuitatea, ce guguloi de cositor a iesit ca fuge, nu sta acolo!Era bine sa fi rupt o portiune de lamela de cupru din alt circuit!Acum o sa vad daca merge!. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 de curiozitate cum ai incercat sa masori tu sa vezi daca scoate 6 amperi? cum ai legat multimetru? Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Amperajul unui transformator nu [se masoara] ci se calculeaza functie de diametrul sarmei cu care este bobinat si cu puterea totala a acestuia.Chiar daca se obisnuieste sa [se masoare ] bateriile A,AA,AAA, cu aparatul de masura pus pe amperi,in cazul transformatoarelor metoda nu este valabilaAviz si altor incepatori! Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Amperajul unui transformator nu [se masoara] ci se calculeaza functie de diametrul sarmei cu care este bobinat si cu puterea totala a acestuia.Chiar daca se obisnuieste sa [se masoare ] bateriile A,AA,AAA, cu aparatul de masura pus pe amperi,in cazul transformatoarelor metoda nu este valabilaAviz si altor incepatori! Un consum la un aparat se masoara inseriind aparatul cu consumatorul nicidecum sa pui aparatul in scurt pe consumator pentru ca risti din nou sa-l arzi. Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 7apte a scris''Am un post mai sus, imi trebuie sa fac incercari, sa invat , voiam sa masor trafu sa vad daca scoate 6A.''Nu era vorba cum se masoara curentul unui consumator(montaj) ci al unui transformator. Link spre comentariu
7apte Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Deci ,eu am ars multimeteru la amperaj, nu pe traful didactic, ci pe acumulatoru auto ca il am la incarcat de la un traf care scoate continuu 300mA, il am pus de citeva zile, am ajuns cu el la tensiunea de 12,7ov ,de aici se pare ca nu mai incarca !Micul traf scoate 13,5vTRafu didactic stiu ca are 6A pt ca scrie in dreptul bornelor de jos ,cele 4 negre, scrie 24v 6A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum