Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de laborator ,aparat de pilogravat!

Postări Recomandate

Multumesc, o sa citesc legea lui Ohm, mi-a reusit reparatia la multimeter,ok.Revenind la voltmetru meu de uz didactic ,deci pe bobina se leaga doua fire unu de la puntea redresoare,iar celalalt din axul rotitor al acului , dar mai e un fir cu papuc cu gaura ,cumva ala venea prins la unul din cele 4 suruburi care leaga si sustine tablita voltmetrului de carcasa de textolit pe care se fixeaza?Acest fir vine tot din puntea redresoare din locul unde mai este lipit si unul din capetele celor doi condensatori legati in paralel.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Îmi pare sincer rău că trebuie să va spun, însă aţi muncit absolut degeaba "rebobinând"

acel "mosor". Firul original nu era din cupru, ci dintr-un aliaj de o anumită rezistivitate,

având o valoare a rezistenţei bine determinată şi în deplină corelaţie cu rezistenţa

internă proprie a acelui instrument.

Îmi mai permit să vă spun că atâta vreme cât nu aveţi un minimum de cunoştinţe teoretice

(minimum care din păcate este foarte îndepărtat de cele avute în clipa de faţă), nu

vă va reuşi nici-un proiect din domeniul electric. Este absolut firesc să cereţi sfaturi, însă

sub un anumit nivel acestea vor fi total inutile, materializându-se în timp irosit atât pentru

dvs., cât şi pentru cei care încercă din răsputeri să vă ajute.

Este o situaţie similară cu cea în care cineva, fără noţiuni elementare de anatomie şi

fiziologie umană, ar solicita telefonic unui chirurg să-l îndrume astfel încât să poată efectua

o operaţie asupra unui pacient. Înţelegeţi, desigur, că aşa ceva este imposibil.

Absolut totul în legătură cu problema pe care aţi ridicat-o în acest topic poate fi găsit în

primele două (sau trei) capitole din orice manual de electricitate de liceu.

Sper că această intervenţie nu v-a jignit în vreun fel, luaţi-o ca pe un sfat bun de urmat

şi veţi constata singur progresele. În felul în care abordaţi în prezent problema, nu văd cum

aţi putea ajunge vreodată la un rezultat.

Vorba d-lui doru3160, succes şi spor la citit !

Link spre comentariu

MUltumesc pt sfat , e vorba de niste fire cum trebuie sa le pun la loc ca sa iasa o sursa de c.a si c.c pt baterii la 12v,acest voltmetru e un pic mai complicat nu are doar doua fire pe care le inseriez in circuit ,are trei ,asta voiam sa stiu ,detalii si cum il pot face sa indice.Bobina am rebobinat-o cu firul ei ,are o imbracaminte minuscula ,l-am rupt in doua locuri dar dupa jonctiune am incercat cu ohmetru, indica niste valori variabile intre 1200 si 1800 cred ca ohmi.Am vazut ca atingind un bec de carcasa Voltmetrului acul tinde sa se miste dar ,putin, oare de ce?Ma intereseaza sa stiu unde se monteaza bobina ,care e locul ei , la ea au fost lipite doua fire ,unu sigur din capatul axului care deplaseaza acul indicator, celalalt venea la puntea redresoare,puntea redresoare am dat-o jos ,deci nu mai o pun in circuit. Secretul care-l nu stiu este ca am gasit un fir care venea tot din puntea redresoare montat pe unul din cele 4 suruburi care fixeaza ampermetrul de carcasa!Stiu ca Voltmetrul se leaga in serie in circuit. Pt functionarea circuitului folosesc un bec de 12v, il pun numai la tensiunile pina la 12v.Nu se pricepe nimeni la acest tip de voltmetru? :nas:

Link spre comentariu

Am gasit in carcasa jumatatea de papuc cu gaura ce mi-am dat seama ca venea prins in spate pe surubul care reglaza acel mic arc,par, de ceas, cind am atins firul acolo a luat-o acu la fuga lovindu-se de extremitatile limitatoare, bobina nu mai conduce tensiunea ,deci am eliminat-o, deci ,doua din fire la ampermetru vin montate pe surubelul reglabil din spatele voltmetrului , ce si cum sa inlocuiesc bobina ca sa miste cit de cit incet acul?Dati-mi un exemplu, va rog frumos.Problema mai este ca mai este un papucel cu gaura cel verde, care nu stiu unde se leaga ,el vine din puntea redresoare iar acolo este lipit si unul din capetele condensatorilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări