Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tehnium 11/89

allexx1968

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• allexx1968

32

• blue

4

• carageae

4

• mișa

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai un trafo de alimentare serios - balsoi!

In rest succes sunt sigur ca va suna foarte bine! :aplauze

Poi nu spuneau cei cu experienta de pe forum,daca e vorba de tuburi "mult fier" ?

Ei bine eu m-am conformat.

Link spre comentariu

Mult fier la trafo de iesire ( si acolo cu miezurile astea moderne?....) eu pentru alimentare as fi apelat la Petratoroid. Dar ideea e alta: sa te bucuri de cum suna jucaria ta! :101

Link spre comentariu

Mult fier la trafo de iesire ( si acolo cu miezurile astea moderne?....) eu pentru alimentare as fi apelat la Petratoroid. Dar ideea e alta: sa te bucuri de cum suna jucaria ta! :101

Si trafurile de iesire sunt mari,peste 22cmp.Dar am avut probleme si a trebuit sa le rebobinez.Sunt aproape gata.Nu pot apela la petra.Nu-mi permit momentan,trebuie sa iasa totul la pret minim din pacate.
Link spre comentariu

O intrebare(iarasi).Am montat unul din trafurile de iesire,dar inainte de a incepe testele as dori sa-i montez o rezistenta (pe iesire) pentru a nu ramane fara sarcina accidental.Ce valoare si ce putere ar trebui?Dispun de ceva 59 ohmi 9W.E suficient?As avea si valori mai mari,in jur de 100 ohmi.Care ar fi potrivite?Multumesc

Link spre comentariu

100ohm\5W e mai potrivita , ideea e sa nu fie prea mare , nu mai are efect , dar nici prea mica ca asa iti mananca din puterea de iesire.

Multumesc "depanatoru". La asta ma gandeam si eu,sa nu "fure" multa putere.Sibineanteles la o valoare mare nu-si mai face treaba.
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Ei bine.........Dupa multe asteptari l-am pus sub tensiune.Si nu merge bine deloc :speriat Brum puternic.Nu stiu de unde ar putea aparea.Pe alimentare am un filtru Pi cu 2X220micro+ droselde cca 9-10 cmp.Dupa intreruperea alimentarii fluierat puternic(pana se descarca condensatorii de filtraj).Am scos reactia negativa,m-am gandit ca am pus-o gresit,dar e acelasi lucru.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ei bine.........Dupa multe asteptari l-am pus sub tensiune.Si nu merge bine deloc :speriat Brum puternic.Nu stiu de unde ar putea aparea.Pe alimentare am un filtru Pi cu 2X220micro+ droselde cca 9-10 cmp.Dupa intreruperea alimentarii fluierat puternic(pana se descarca condensatorii de filtraj).Am scos reactia negativa,m-am gandit ca am pus-o gresit,dar e acelasi lucru.

brumul apare din multe cauze,tensiunea de alimentare este filtrara bine,dupa cum spuidaca oscileaza pune reactia negativa la loc,si inverseaza firele trafului de iesire ,din primar
Link spre comentariu

brumul apare din multe cauze,tensiunea de alimentare este filtrara bine,dupa cum spuidaca oscileaza pune reactia negativa la loc,si inverseaza firele trafului de iesire ,din primarMultumesc viobioTreaba asta am facut-o deja,stiam ca poate sa apara problema asta.

Link spre comentariu

Tensiunile dupa condensatoarele de cuplaj cum sunt?Daca nu apare reactie pozitiva de la primar sau secundar pus aiurea eu ma gandesc fie la o reactie parazita de la cablaj - daca s-a folosit cablaj, fie condensatoare de cuplaj cu pierderi - chiar si ceva sute de mV c.a. scapati pe grila pot provoca defectul descris...

Link spre comentariu

Tensiunile dupa condensatoarele de cuplaj cum sunt?Daca nu apare reactie pozitiva de la primar sau secundar pus aiurea eu ma gandesc fie la o reactie parazita de la cablaj - daca s-a folosit cablaj, fie condensatoare de cuplaj cu pierderi - chiar si ceva sute de mV c.a. scapati pe grila pot provoca defectul descris...

Am folosit cablaj(din pacate).Bucla de masa nu am in mod sigur,dar la cablaj pot aparea probleme din te miri ce.Condensatorii de cuplaj sunt noi(printre putinele piese noi),dar asta nu garanteaza ca sunt si buni.Am aruncat 2 condensatori de 100nF/2kV pusi in paralel cu electroliticii de filtraj,erau noi dar a iesit fum din ei,n-am mai vazut asa ceva.
Link spre comentariu

un prim test se poate face la rece, daca ai scala de 20m la ohmetrul cu care lucrezi - la incarcare arata ca ar fi ceva rezistenta, dar trebuie sa creasca pana catre infinit, daca e sub 20 m rezistenta ceva nu e ok.Recomand condensatoarele WIMA - alea patratoase rosii, eventual alte MKP mai ieftine...am si eu condensatoare NOS care ac figuri....desi la masurarea capacitatii sunt ok.

Link spre comentariu

un prim test se poate face la rece, daca ai scala de 20m la ohmetrul cu care lucrezi - la incarcare arata ca ar fi ceva rezistenta, dar trebuie sa creasca pana catre infinit, daca e sub 20 m rezistenta ceva nu e ok.Recomand condensatoarele WIMA - alea patratoase rosii, eventual alte MKP mai ieftine...am si eu condensatoare NOS care ac figuri....desi la masurarea capacitatii sunt ok.

Am scala de 20m pe ohmetru.Voi incerca sa verivic condensatorii.Din pacate nu stiu firma producatoare.Sunt marcati doar 224K/630V.MultumescRespecte si spor tuturor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări