Marian Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 daca stiai ce am scris eu de ce ai mai intrebat pe forum ca nu funct. montajul taunu crezi ca e o contradictie logica in afirmatiile tale?Ai citit macar ce am scris eu? intreb deoarece eu nu retin sa fi scris ca montajul nu functioneaza, ba dimpotriva chiar am zis ca merge, insa eu vroiam sa inversez reglajul, cand se micsoreaza rezistenta sa se mareasca si tensiunea si asta nu stiam exact cum se face insa am descoperit ulterior experimentand. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Asteapta-te la ce e mai rau si spera la mai binenu ma asteptam la ceva atat de rau in logica cuiva si nu sper la mai bine in ceea ce te privesteeste ca si cand ai spune ca un avion care se prabuseste functioneaza corect numai ca nu in sensul in care te-ai fi asteptatsi bine inteles ca citesc inainte sa raspundnu te stradui sa raspunzi,cred ca tu ai umplut paharul si o sa-mi vad de batranetile mele in liniste Link spre comentariu
Marian Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Asteapta-te la ce e mai rau si spera la mai binenu ma asteptam la ceva atat de rau in logica cuiva si nu sper la mai bine in ceea ce te privesteeste ca si cand ai spune ca un avion care se prabuseste functioneaza corect numai ca nu in sensul in care te-ai fi asteptatsi bine inteles ca citesc inainte sa raspundnu te stradui sa raspunzi,cred ca tu ai umplut paharul si o sa-mi vad de batranetile mele in linisteEu cred ca de fapt mi se cauta nod in papura la acest aspect, ce oare este atat de gresit totusi nu reusesc sa inteleg? sau poate dumneavoastra stimate domn miticamy nu ati inteles ce am vrut eu sa spun asadar haide sa fac un rezumat pentru dumneavoastra ca astfel sa ma fac o data inteles si sa realizati ca de fapt exagerati, iata:La aceasta tema se discuta despre regulatorul LM317, cum stiu ca nu este bine sa se incarce forumul inutil si aveam o nelamurire legata chiar de acest CI am decis sa intreb aici ( si mi-am si cerut scuze autorului temei pentru asta ), si care era nelamurirea mea? Simplu, am facut montajul dupa schema prezentata si am intentionat sa-l folosesc ca si regulator de turatie pentru un cooler din acela de sursa ( am citit pe la aceasta sectiune in alte teme faptul ca se poate ), asadar am pus in locul potentiometrului de reglare un termistor ca o data cu temperatura sa se modifice si rezistenta interna, si montajul a functionat asa cum a fost proiectat adica o data cu modificarea temperaturii pe termistor se modifica si tensiunea pe iesire, numai ca rezistenta interna a termistorului creste o data cu cresterea temperaturii pe el ( lucru pe care initial l-am omis ) asa ca logic va scadea si tensiunea la iesire asta avand un efect contrar celui asteptat de mine, de aici si cererea mea de ajutor pe forum, nu vroiam decat sa stiu daca schema se poate modifica astfel incat cu cresterea rezistentei sa nu mai scada si tensiunea, ci invers, insa am obtinut altceva decat mi-am dorit astfel incat am trecut la experimente care experimente au avut succes deoarece am realizat ca o simpla schimbare de pozitie a termistorului ar trebui sa aiba efectul dorit si intr-adevar asa a fost, acum mai urmeaza cateva mici reglaje si realizarea PCB-ului apoi montajul in amplif.In concluzie schema asta functioneaza ok atat cu reglajul intre pinii Vout si Adj, cat si intre Adj si masa, probabil ca dumneavoastra stiati asta deja si vroiam sa mi-o spuneti si mie, insa eu acum am aflat-o si nu cred ca asta poate fi categorisita ca o atat de mare greseala in logica mea, asadar repet, sunt convins ca ati exagerat.Inchei aici si va doresc tuturor o zi buna. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Nu stiu de ce ai pierdut atata timp pt o chestie asa simpla...o faci si vezi ce nu/merge si asta e ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 @marian -mai usor cu atitudinea. Nu inteleg ce ai de te iei de toata lumea de pe tot forumul Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Draga marian, sper ca nu te-ai suparat pe miticamy. Ceea ce dorea sa-ti spuna este ca o intrebare ca a ta implica o oarecare lacuna in cunoasterea functionarii si te-a indrumat sa te pui la punct cu teoria. Miticamy nu exceleaza in diplomatie si comunicare, dar are o experienta bogata si multe de impartasit. Treci asadar peste asta si incearca sa citesti "printre randuri", in ceea ce-l priveste. Daca cunosti bine teorie poti sa-ti construiesti dupa conceptia proprie orice schema, care sa faca absolut orice doresti. N-ai nevoie de inspiratii din datasheet-uri. Poti chiar sa gasesti greselile schemelor de acolo. Nu-i nevoie sa-ti ceri scuze daca postezi inopinant, orice intrebare este binevenita (sunt convins de asta). @bebe2010 Daca ai 2A la iasire, nu-ti functioneaza limitarea de curent (1,25A = 0.7/0,56). Link spre comentariu
bebe2010 Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 @smilex pai atunci ce e de facut??? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Nimic. Desfiinteaza R=0,56 si tranzistorul, si ramai pe limitarea interna a LM-ului de 2A. Asigura-i un radiator cu suprafata cat mai mare (sau ventilatie buna). Sau refa limitarea la 1,25A cu alte componente (bune). Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 LM317 in TO220 parca e limitat in jur de 1.5A deci nu prea vad rolul protectiei alea externe .Singurul lucru util ar fi diodele de protectie pt tensiune inversa.Grig Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Limitare curent LM317: Link spre comentariu
bebe2010 Postat Martie 9, 2011 Autor Partajează Postat Martie 9, 2011 am refacut schema[attachment=0]bebe213.JPG[/attachment]sa recapitulam :alimentez cu 18V 3000mA si la iesire am acum minim 1.2V si 250mA maxim 18V si 1340mA eu zic ca acum se afla in parametri cat de cat ok mentionez:piesele sunt noi(toate) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 LM317 in TO220 parca e limitat in jur de 1.5A deci nu prea vad rolul protectiei alea externe .Singurul lucru util ar fi diodele de protectie pt tensiune inversa.GrigSe intampla sa autooscileze si atunci vezi (mai degraba nu mai stabilizeaza nici la o tensiune)rolul diodelor externe.Pt asta sint. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 am refacut schemaAsa cu este figurata D5, nu va stabiliza nimic. Link spre comentariu
bebe2010 Postat Martie 9, 2011 Autor Partajează Postat Martie 9, 2011 imi cer scuze cu schema de mai sus ,,D5 e inversata schema corecta este aceasta[attachment=0]bebe213.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 LM317 in TO220 parca e limitat in jur de 1.5A deci nu prea vad rolul protectiei alea externe .Singurul lucru util ar fi diodele de protectie pt tensiune inversa.GrigSe intampla sa autooscileze si atunci vezi (mai degraba nu mai stabilizeaza nici la o tensiune)rolul diodelor externe.Pt asta sint.Nu au nimic cu autooscilatiile.Apar probleme daca tensiunea de iesire e mai mare decit cea de intrare .Asta se intimpla cind cade alimentarea si condul de iesire tine mai mult timp tensiunea .Cu dioda diferenta de tensiune este de .7Vdc intre intrare si iesire si scapa integratul.Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum