Vizitator tyc Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 As merge pe modificare! Link spre comentariu
Vizitator eXistenZ_Tg Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 deci sa inteleg ca s-ar putea modifica un aparat de sudura normal care il gasesti prin magazin , am vazut unul la 200 roni la 220 cu reglaj intre 40 si 100 amperi , si presupunand ca s-ar putea face si adauga modulul de antrenare sarma cu reglajul vitezei cu un motor de stergator de dacie cu reductor si cu ceva circuit cu potentiometru sa na nu stiu cum sa zic , iar apoi inventat si treaba cu butelia de argon si cred ca mai trebe si o valva electrica care sa ii dea gaz numa cand apesi butonul , si mai trebe facut inventia la iesirea din aparat unde este gazul care se duce pana in pistol , acolo in aparat unde sarma antrenata intra in cuplajul cu firul pistolului acolo trebe cat mai ermetic facut ca sa nu pierzi din gaz pe alte locuri , ce pareri mai sant se poate face adaptarea? specificatile aparatului sant bune pt a suda cu sarma de aia pe rola ? adica ce vreau sa zic daca ar iesi inventia , pe ce treapta de amperaj trebe sa pun ca sa sudez cu sarma ca presupun ca este diferenta intre sarmape rola de 0,6 , 0,8 si electrodul de 1,5 , 2,5 ? si as vrea daca totusi ar merge sa fac sistemul adaptat sa il decuplez ca sa pot folosi aparatul de sudat si cu electrod de 1,5 sa zic , si cand apas un puton sa fie active celelate chestii adica antrenarea sarmei si valva electica de la gaz sa pot sa il folosesc pe electrod de 0,6 , se paote asa ceva sau am filme in cap si debitez mult? Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 deci sa inteleg ca s-ar putea modifica un aparat de sudura normal care il gasesti prin magazin ...Nu renteaza, caracteristicile sunt prea diferite. Link spre comentariu
Vizitator eXistenZ_Tg Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 care ma poate lumina in legatura cu diferentzele de caracteristici la cele 2 aparate si ce alte variante ar mai fii? Link spre comentariu
dom_88 Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Salutare!Ma bate si pe mine gandu sa fac un astfel de aparat numa ca inainte vreau sa ma documentez suficient.Dar daca se foloseste un traf toroidal ar fi ok pentru acest tip de aparate?Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Incepe cu unul cu electrozi inveliti(cel mai simplu) si dupa poti sa-i dai cu sistem de avans,gaz si altele...Un toroid, pt traf de sudura, e si statorul unui motor electric(ars de preferinta); puterea initiala a motorului sa fie aproximativ egala cu puterea trafului de sudura( la sudura se foloseste 48V la cati A ai nevoie - 100 pt 2,5 160 pt 4 si 200 pt toti electrozii). Aparatele pe electromotor sant ok,sant mari si mai grele decat celelalte tipuri,dar sudezi cu ele zi de vara pana'n seara. Link spre comentariu
Vizitator eXistenZ_Tg Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Buna , in primul rand vreau sa il intreb pe CATA2003 daca a mai facut ceva in legatura cu planul cu aparatul de sudura in mediu protector , daca mai este interesat eu am un pistol second de acest tip MIG , si am prins o oferta si am luat un aparat Einchel oxymig100 , e mic si simplu nu are cine stie ce reglaje dar de inceput e bun pentru mine pana invat si am obisnuiesc cu el , l-am studiat atent si in special sistemul de derulare sarma si e destul de banal , dupa vreo 30 de minute de privit in continuu tind sa cred ca acesta era un aparat normal apoi a fost convertit in mig , are multe caracteristici declarate pe care inca nu le intzeleg , o sa pun poze cu el sa vedeti despre ce e vorba eu zic ca e destul de bun sa il folosesti pe langa casa , e probabil de tip hobby Link spre comentariu
Vizitator Costin2011 Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Ce se mai aude de confectionarea acestui aparat , sunt interesat si eu sa fac unu , daca a reusit cineva ceva , rog sa lase un mesaj aici Link spre comentariu
CATA2003 Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Eu am rebobinat traful pe care il aveam , acum am 2 secundare cu priza mediana , vreo 23v AC astfel pt redresare nu am nevoie decat de 2 diode , in primar multe prize , cam atat , nu am mai avut bani de pistolet si diode... Link spre comentariu
Vizitator Costin2011 Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 maine o sa fac poze la un traf mare pe care vreau sa il rebobinez de la 0 pt a incepe proiectul pt aparat . as vrea si eu o lista cu ce diode sa cumpar si de unde Link spre comentariu
Vizitator Costin2011 Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 m-ar interesa daca stie cineva de unde pot lua partea aia mecanica care antreneaza sarma .. , daca se gaseste ca piesa de schimb Link spre comentariu
Vizitator eXistenZ_Tg Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 probabil se gaseste ca piesa de schimb , dar costa si doar firmele specializatepe tehnica de sudura aduce asa ceva si pe comanda si nu cred ca ai vrea sa stii cat , cred ca mai bine mergi pe varianta motorului de stergator care sa fie axul principal si o rola sau un rulment fixat pe o piesa mobila care sa calce pe fir si pe ax si sa o faci cu un sistem care sa preseze rola pe ax , uite cam asa zicp.s. mai esti interesat de pistolet? Link spre comentariu
Vizitator Costin2011 Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 sunt interesat de o schema la mufa aia unde se conecteaza , cablul de la pistolet in aparat , aia se gaseste ?in legatura cu motorasul de antrenat sarma xcred ca il rezolv Link spre comentariu
Vizitator eXistenZ_Tg Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 se gasesc mufe dar intrebarea este daca tu vrei sa il faci decuplabil pistoletul cu furtunul lui? Link spre comentariu
Vizitator Costin2011 Postat Octombrie 25, 2011 Partajează Postat Octombrie 25, 2011 da vreau sa iau un pistolet din comert , care se gaseste ca consumabila ! si vreau sa ii gasesc partea cealanta de mufa , adica cea din aparat , care are si racordul ala pt gaz Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum