MihaiGSM Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Salutare tuturor!Am intrat in posesia unei astfel de statii CB 27mhz. In diverse anunturi am vazut ca unele au marita puterea la 7-10w. Din ce m-am uitat eu in schema, tranzistorul final este KTC2075A. In datasheet-ul lui scrie ca puterea lui este de 10w. Nu stiu si nici nu am vazut insa vreo schema cu valorile componentelelor sau a vreunor strapuri modificate pentru a obtine aceasta putere. Daca cineva are vreo idee e binevenit sa posteze.Mersi anticipat! Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Salut, am si eu o astfel de scula numai ca e produsa de o alta firma s.mini si nu are modulul de FM , dar am mesterit-o eu.Ce vreau sa zic, nu am reusit sa scot mai mult de 4.2wati tranzistorul fiind un 2sc2075.Probabil prin inlocuirea tranzuistorului final se va obtine o putere mai mare.Ramane de experimentat, poate ca veti reusii sa obtineti o putere mai mare. Link spre comentariu
oficemircea Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Salutare tuturor!Am intrat in posesia unei astfel de statii CB 27mhz. In diverse anunturi am vazut ca unele au marita puterea la 7-10w. Din ce m-am uitat eu in schema, tranzistorul final este KTC2075A. In datasheet-ul lui scrie ca puterea lui este de 10w. Nu stiu si nici nu am vazut insa vreo schema cu valorile componentelelor sau a vreunor strapuri modificate pentru a obtine aceasta putere. Daca cineva are vreo idee e binevenit sa posteze.Mersi anticipat! Eu am marit eu puterea la 10W FM cu 2sc2078 care din datele de catalog nu poate mai mult de 10w alimentand tranzistorul final cu "13.8" strap dupa filtrul L9 ,(in shema de fata) in bobina din colectorul tranzistorului final. Dar in schema postata strapeaza rezistorul R152 de 2.7.Masoara tensiunea pe bobina L5 ininte de colectorul tranzistorului final inainte de strap vezi ce tensiune are si mai masori dupa ce faci strapul(in sarcina) ,daca ai crestere de de 1-3volti este ok sau daca ai powermetru masori puterea,si ne spui rezultatul. Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 E riscant cei drept poate functiona, eu as recomanda inlocuirea lui KC2078 eu i spun 2sc2078 cu alt final kt904, kt907, 2n3375, problema e ca tranzistorul este sub forma de surub insa nu cred ca e foarte greu de adaptat. Link spre comentariu
oficemircea Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Eu am gasit candva pe un site rusesc aceasta modificare,daca cineva stie sa posteze linkul,eu nu-l mai gasesc.Functioneaza fara probleme,daca va uitati si pe alte scheme " http://www.cbtricks.com/radios/index.htm "veti vedea ca etajul final este alimentat printr-un regulator de tensiune cu cca 8v.Statia pe care o am acum este http://www.cbtricks.com/radios/superstar/3900/index.htm la care am marit puterea in fm la cca 30W,folosind un releu ca atunci cand comut pe fm sa strapeze regulatorul de tensiune(daca se face strap permanent afecteaza functionarea in AM,USB,LSB,SSB,CW. Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Sa nu uitam si de calitatiile lui 2sc1969 daca este cel original poate debita lejer 15wati fara prea multe batai de cap.Intradevar ciudata treaba finalul se alimenteaza prin stabilizator serie e clar ca se pierde ceva power.Eu chiar ieri ma pus naiba de am desfacut CRT S.mini este defapt alan100 dupa schema perfect, i-am facut mai demult un demodulator cu TBA120S insa squelciul nu isi facea treaba il inchideam si statia devenea surda.Normal eu nu surubarisem bobinele pe calea de RX am zis ca asa e din fabrica dar m-am inselat, cumparasem din piata statia si cineva si-a bagat coada in el pe calea de receptie.Este de necrezut ce influenta pot avea bobinele daca surubareste cineva prin scula, nu recomand la nimeni sa surubareasca partea de receptie ca e cam greu de pus pe picioare.La emisie nu ma risc sa strapez bobina din colector de la 2sc2078 pentru cativa wati insa ma roade sa incerc sa bag un 2n3375. Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 Multumesc pentru raspunsuri! Finalul din statia mea este C2078 , echivalent cu 2Sc 2078 care merge pana la 10w. O sa incerc sa ma ghidez dupa power modding-ul lui intek m550 care are acelasi final. Link spre comentariu
yo9how Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Finalul tau este chiar 2SC2078, nu un echivalent.... Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 Finalul tau este chiar 2SC2078, nu un echivalent.... Ai dreptate... In fine, eliminand rezistenta R152 si facand strap, cum spunea oficemircea , credeti ca obtin ceva peste 4w? Link spre comentariu
oficemircea Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Finalul tau este chiar 2SC2078, nu un echivalent.... Ai dreptate... In fine, eliminand rezistenta R152 si facand strap, cum spunea oficemircea , credeti ca obtin ceva peste 4w? Daca nu se obtine o putere mai mare de 4 W marind tensiunea pe etajul final la tensiunea de alimenatre a autovehiculului 13,8-14,4 si se defecteaza tranzistorul final 2078 sunt dispus a trimit un tranzistor prin curier suportand costurile. Eu am spus ce am facut nu am presupus ce se intampla daca.... (am marit asa puterea la un tti,la un jopix omega si la asta pe care o am acum superstar).Ati masurat tensiunea de alimentare pe tranzistorul final in sarcina?(daca nu se poate masura direct pe colector se masoara inainte de bobina din colector).Eu am facut-o.Marind tensiunea de alimenatare cu 2-3 V Am vazut diferenta. Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 Multumesc de raspuns! Va voi tine la curent cu modificarea adusa. Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Eu am incercat toate variantele inafara sa strapez bobina din colectoe pentru ca e clar ca va ceda tranzistorul.Sincer am incercat si cu 2n3375 dar fara rezultate deoarece nu i-am dat almentare ca la carte 28V.Cred ca solutia este un final dupa transceiver altfel nu se poate face minuni asta in cazul nostru alan100 aceeasi chestie cu CRT S.MINI probabil CRT-ul a fost cumparat de midland alan insa ambele scule is identice ca si schema. Link spre comentariu
oficemircea Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Eu am incercat toate variantele inafara sa strapez bobina din colectoe pentru ca e clar ca va ceda tranzistorul.Sincer am incercat si cu 2n3375 dar fara rezultate deoarece nu i-am dat almentare ca la carte 28V.Cred ca solutia este un final dupa transceiver altfel nu se poate face minuni asta in cazul nostru alan100 aceeasi chestie cu CRT S.MINI probabil CRT-ul a fost cumparat de midland alan insa ambele scule is identice ca si schema.Imi pare rau dar nu am afirmat nicaieri ca sa strapeze bobina,ci doar am spus sa masoare acolo tensiunea (sa strapeze in schema pe care a prezentat-o un rezistor),am mai spus sa va uitati pe schemele de cb am pus link sa vedeti ca toate se alimenteaza printr-un regulator de tensiune si sa se dea tensiunea de alimentare (+B) in bobina de la finalul de emisie inainte de colector ,daca nu m-am facut inteles astept critici. Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Martie 18, 2011 Autor Partajează Postat Martie 18, 2011 Revin dupa teste. A crescut puterea prin strapul efectuat asupra rezistorului precizat de oficemircea pana la 8w la emisie. In schimb, am lasat statia asa cum este din fabrica pentru ca nu am observat vreo imbunatatire notabila. Cel mai bine este totusi sa se foloseasca un final dupa transceiver cum spune Yo4You. Anyway, multumesc pentru raspunsul palpabil oficemircea! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Hai sa-ti spun un secret. Sa nu-l mai spui nimanui, ca strici afacerile multor samsari de CB-uri... Ca sa extinzi semnificativ raza de emisie a unui CB iti trebuie minim 100W, altfel nu vei simti mai nimic... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum