Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sonda de presiune ulei

Vizitator P FLORIN

Postări Recomandate

Vizitator P FLORIN

Buna! vreau sa va intreb daca pot inlocui sonda de presiune de la ulei (sonda pentru ceas) la audi motor 2.5 tdi cu o sonda pentru ceas de dacia 1300 cred ca la filet se potrivesc. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• draku

1

• nascadorel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sondele romanesti sint realizate in doua variante - cu filet M12x1,5 sau M14x1,5. Daca sonda originala are un singur papuc/surub de conectare, ar trebui sa mearga inlocuita cu modelul romanesc.

Link spre comentariu
Vizitator P FLORIN

Sonda originala are doua contacte unul cu surub si unul cu o clema pentru papuc dar nu a avut conectat decat firul de la ceas pe contactul cu surub.Am conectat firul la sonda de dacie fara sa montez sonda pe motor am pus-o doar asa la masa si cand pun contactul ceasul indica presiune maxima, cu sonda originala arata zero cu contactul pus si abia dupa ponite urca la cinci!

Link spre comentariu

Fa un experiment: ia firul care merge la sonda si pune-l la masa - ce se intimpla cu indicatia ceasului de la bord?Nu este exclus ca sonda romaneasca sa fie defecta.

Link spre comentariu

nu ar trebui sa fie calibrate impreuna (de catre producator) sonda si indicatorul?parerea mea este ca sonda de Dacia va functiona ok numai impreuna cu indicatorul de Dacia

Link spre comentariu

Daca fara presiune iti arata maxim pe idicatia aparatului nu prea merge sa-o folosesti,...... doar sa faci ceva artificii "divizor de exemplu" dar oricum ai nevoie apoi de calibrare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări