electriclicdoll Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 buna. am un releu obisnuit la 12 v cc.as dori sa-l fac un buzzer dar nu stiu cum...exista vreo schema anume?multumesc anticipat. Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Pai e relativ simpla. Alimentarea bobinei de anclansaj a releului o "treceti" prin contactul "Normal Inchis" al releului. Astfel, cand veti conecta releul la o sursa de tensiune el o sa aclanseze si va intrerupe alimentarea bobinei, dupa care ciclul se reia. Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Martie 7, 2011 Autor Partajează Postat Martie 7, 2011 si daca nu se aude destul de tare ce fac.mersi ptr ideea de mai sus Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 N-ai pentru ce! Pai eu stiu ce sa faci.....poate sa incerci cu alt releu Acuma depinde ce fel de releu ai tu...daca e unul capsulat e normal sa nu se auda prea tare. Iar daca nu e capsulat...cine stie...depinde de constructia mecanica. Mai concret...cu cat distanta dintre miezul bobinei si bucata de fier pe care o atrage e mai mare, cu atat se va auzi mai tare. Si mai depinde si de cat de elestica e acea lamela folosita pe post de arc, care sustine "bucata de fier". Oricum, incearca sa maresti un pic distanta dintre miezul electromagnetului si bucatica de fier pe care o atrage si vezi ce obtii. Oricum, sa nu te astepti la rezultate spectculoase. Da' pana la urma, pentru ce ai nevoie de acest "buzzer"? Nu e mai simplu cu unul clasic care costa cativa bani? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Si functie de ce se mai alimenteaza din circuitul cu releul este bine sa pui si o dioda antiparalel cu releul. Asta ca sa nu iti introduca paraziti mari sau supratensiune in alimentare. Dioda o sa iti micsoreze probabil si frecventa de lucru. Mai poti incerca cu o dioda zenner de valoare putin mai mare ca alimentarea in serie cu o dioda normala, incat sa limitezi tensiunea inversa la mai mult de 0.6V. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Sau il alimenteaza in CA Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 releul este in 12v cc.mersi pentru ideile de mai sus .o sa incerc sa maresc distanta dintre bobina si fierul ce-l atrage.o sa fac eu mai multe incercari si cu dioda si fara si cu marirea distantei dintre bobina si de fierul atras.Multumesc mult!8 Martie 2011 Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 releul este in 12v cc.Visezi, la 12 Vcc il alimentezi pt a-l folosi ca si comutator, pt buzzer il alimentezi la 12Vca si o sa bazaie Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 releul este in 12v cc.Visezi, la 12 Vcc il alimentezi pt a-l folosi ca si comutator, pt buzzer il alimentezi la 12Vca si o sa bazaiePoate tu inca nu te-ai trezit! Sau te-ai trezit cu fata la cearsaf! Am explicat mai sus cum poti face un releu sa "bazaie" alimentand-ul in curent CONTINUU! Si ar trebuie sa te abtii de la comentarii infatuate de genul asta. Am mai vazut ca ii catalogai drept, citez, prosti, pe niste useri care intrebau de niste lampi care,ce-i drept, nu erau pe lista vanzarilor. Aici pe forum sant oameni si mai destepti ca tine, si mai inteligenti ca tine, si mai NEvisatori ca tine....si nici unul nu iti spun tie ca "visezi", nici ca inca mai ai de "mobilat la mansarda" sau alte chesstii de genul asta. Asa ca hai sa lasam aciditatea la o parte sau macar sa fie justificata. Numai bine! Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Zau? buna. am un releu obisnuit la 12 v cc. as dori sa-l fac un buzzer dar nu stiu cum... exista vreo schema anume? din ce vad, daca nu ma inseala ochii, este un releu la 12Vcc si nu ar scrie nicaieri ca trebuie alimentat la 12Vcc in aplicatia de buzzer Link spre comentariu
electriclicdoll Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 ok. atunci ca sa bazaie ca un ,,buzzer" o sa-l alimentez in curent alternativ pe aceeasi schema.mersi mult pentru critici si in aceelasi timp sfaturilor si ideilor.Numai bine! Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Zau?....din ce vad, daca nu ma inseala ochii, este un releu la 12Vcc si nu ar scrie nicaieri ca trebuie alimentat la 12Vcc in aplicatia de buzzerDar nici nu scrie ca NU TREBUIE! Eu am explicat cum se poate face un buzzer dintr-un releu alimentandu-l in CURENT CONTINUU! Eu zic ca o sa bazaie la fel si in alternativ! :rade:P.S. Asta daca il alimenteaza dupa schema mea! Ca dca alimenteaza doar bobina il alternativ nu o sa bazaie prea tare deloc!!! Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 P.S. Asta daca il alimenteaza dupa schema mea! Ca dca alimenteaza doar bobina il alternativ nu o sa bazaie prea tare deloc!!! Gresit, am testat adineoaori,cu releu de 12Vcc OMRON G2R-1Concluzii:-la 16Vcc alimentat prin contactul NI deabia se aude-la 15Vca, releu bazaie tare, cel putin dublu, sub aceasta tensiune nu aclanseazaAsa ca nu mai vorbiti in necunostinta de cauza, stiu ce spun, daca e nevoie fac un filmulet Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Eu am testat un releu de tip Omron 5GLE-1, 12 Vcc.Diferente alternativ/Continuu:-alimentand bobina in alternativ, deci retractez, intr-adevar se aude mai tare. Numai ca e o diferenta. Sunetul e foarte diferit de cel al unui buzzer.-alimentand in alternativ prin NI, intr-adevar, se auzea cam incet.-alimentand cum am spus initial, eu zic ca se auzea suficient si foarte apropiat de sunetul unui buzzer.Daca e nevoie o sa fac si eu un filmulet daca nu ma crezi.Personal eu as alege ultima varianta. Acuma fiecare face e vrea. Desi nu inteleg de ce sa folosesti releu si nu buzzer!!! Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Eu am testat un releu de tip Omron 5GLE-1, 12 Vcc.Diferente alternativ/Continuu:-alimentand in alternativ prin NI, intr-adevar, se auzea cam incet.Eu cred ca se aude mai incet pentru ca releul comuta prea rapid si contactulmobil nu apuca sa ajunga in pozitiile limita.Eu as incerca o temporizare in comanda bobinei (un condensator in paralel cu bobina?). Link spre comentariu
Postări Recomandate