Vizitator Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 majoritatea circuitelor integrate se gasesc pe alldatasheet.comdin lipsa de spatiu se scrie doar terminatia denumirii pe capsula asa ca dati cautare cu tot ce e pe capsula dar la cautare selectati ,,end,,la cautare 5q0765rt cu end va apare la rezultate ka5q0765rt Link spre comentariu
itzu Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 asa este, nu merge cq1265rt in locul lui 5q0765rtam gasit de cumparat 5q0765rt, l-am pus pe placa si totul merge binedeci acest integrat a fost defect, cum spunea cineva mai sus "din sase am schimbat sase"stie cineva de ce se defecteaza asa frecvent aceste surse?eu va multumesc mult la toti cei care mi-au scris si m-au lamurit, sa aveti sanatate multa! Link spre comentariu
radu ionel Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Rectific cu modificarea de mai jos,ptr tensiunea din pin 4.Verifica mai intii snubber-ul, paralel, cu primar trafo chopper bara de 300v>ptr a nu pune in pericol ambalarea termica(suprimarea virfurilor) a ci sursa 5Q0765rt(China).Dispunere pini si tensiuni:pin1-(derna) 300v pin2-masa pin3-(Vcc)=18v start din alternativ prin cele 2 rez.120K pin4-(Vfb)=9v corect este 4,5v si pin 4 0ptocuplor pin5-sincronizare 1,7v reactia din trafo chopper...echiv cu 5Q07652Q...vedeti ca Nu este direct echiv. cu KA5Q0765_______________________________________________________________________________________Raspunsul vi s-a dat mai sus, dar banuiesc ca NU la-ti citit cu atentie>>>SNUBBER-ul DEFECT si made CHINA.Cauzele principale a supraincalzirii surselor echipate cu tranzistor sau ci MOSFET..Snubber-ul este format din elemente pasive de retea,un grup de r+c+d,montat paralel cu bobina primara(bara de 300v) a trafo chopper>>>care are rolul de a suprima tensiunea tranzitorie(formare impuls care elimina virfurile parazite) Link spre comentariu
itzu Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 in cazul meu sunt bune si radiatorul nu se incalzeste prea tarepe la 40 - 45 gradeam citit cat am putut de atentmultumesc mult! Link spre comentariu
radu ionel Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Atunci logic,made China>produc mult,F.ieftine si...calitate F.F.proasta... Link spre comentariu
itzu Postat Martie 11, 2011 Autor Partajează Postat Martie 11, 2011 asa edar daca la noi s-au vandut si se mai vand tv de acest fel cu piese de acest felvor mai fi problemesi degeaba as aduce in discutie cauzele acestor probleme :cry: toate cele bune! Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 3, 2011 Partajează Postat August 3, 2011 salutareCa sa nu deschid alt subiect,doresc un sfat pe aceasta tema .Am un samsung model cw-21z453n,care a fost trasnit.Am avut integratul din sursa 5Q0765rth crapat plus niste periferice.Am doar 5Q1265rf este compapatibil? Link spre comentariu
radu ionel Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Rectific cu modificarea de mai jos,ptr tensiunea din pin 4.Verifica mai intii snubber-ul, paralel, cu primar trafo chopper bara de 300v>ptr a nu pune in pericol ambalarea termica(suprimarea virfurilor) a ci sursa 5Q0765rt(China).Dispunere pini si tensiuni:pin1-(derna) 300v pin2-masa pin3-(Vcc)=18v start din alternativ prin cele 2 rez.120K pin4-(Vfb)=9v corect este 4,5v si pin 4 0ptocuplor pin5-sincronizare 1,7v reactia din trafo chopper...echiv cu 5Q07652Q...vedeti ca Nu este direct echiv. cu KA5Q0765____________________________________________________________________________________Stii de ce nu-ti functioneaza sursa....fiindca: cq1265rt=are rez.interna 0,9 Ohmi si in pin 5 sincro nu genereaza nimic deoarece vcc pin 3 este blocat avind rez.f.mica.....5q0765rt =are rez.interna 1,7 Ohmi....si de aici rezulta incompatibilitatea dintre ele.Succes!!!...___________________________________________________Va rugam cititi cu atentie raspunsurile(toate) colegilor de mai SUS,la acest subiect.Chiar daca aparent sint identici parametrii sint DIFERITI.Montati ce este indicat(echiv) si va va scapa de complicatii;timp,nervi ptr. depanare si repunere in functiune corecta. Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Am inlocuit fara modificari ,si functioneaza perfect.Tensiunile sunt bune ca si in schema televizorului. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 @eugen:daca intrebarea era-se poate monta 5q1265 in locul lui 5q0765 raspunsul era=dacompatibilitatea implica ceva mai mult;integratul este un hibrid format dintr-un circuit comanda si un mos special,sense-fet parcapt puteri diferite pun mos-uri diferite la acelasi integrat comandaati pus un tranzistor mai puternic deci se va incalzi mai putinla rigoare insa poate fi si un dezavantaj-la un defect in etaj final linii sau cadre sursa cu 5q0765 intra in protectie la un curent mai mic si poate salva tranz final liniieste numai o tratare teoretica,puteti lasa linistit integratul Link spre comentariu
stefanion Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 buna ziua ,sa nu mai deschid alt topic,va prezint pe scurt fenomenul, am gasit crapata integratul sursei (5q0765rt), am mai gasit dioda d 551,scurt, in rest totul pare ok,am inlocuit catva cond din secundar sursa. functioneaza normal nu se incalzeste tare, doar are un fluierat pe trafo chopper,probabil in functie de imagini,adica mai mic aproape dispare,si dintrodata mai mare,la sonor mic deranjeaza,in rest ok!,ar mai trebui sa inlocuiesc ceva ,sau asa functioneaza acest sasiu. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) verificati miezul magnetic al chopper-ului...e posibil sa fie desfacut (de.ex...in partea de jos ...unde acesul e mai dificil ) sau are "joc" fata de bobina ...mai e posibil ca miezul de ferita sa fie crapat ... incercati sa tineti fix miezul chopper-ului cu ceva ne magnetic si bun izolator electric(ex.plastic sau lemn uscat)...asa, observati daca se mai aude acel zgomot... p.s trebuia sa spuneti ce sasiu are acest tv... Editat Decembrie 14, 2014 de elmar Link spre comentariu
stefanion Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 tv este sunny, sasiu : px20183----1cg ,si mai scrie,tot pe sasiu: at211k1pft (thomson) Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 de obicei cind crapa aceste integrate se mai duce cul din pin 1 alea placheta si schimbati si c electrolitic Link spre comentariu
stefanion Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 verificati miezul magnetic al chopper-ului...e posibil sa fie desfacut (de.ex...in partea de jos ...unde acesul e mai dificil ) sau are "joc" fata de bobina ...mai e posibil ca miezul de ferita sa fie crapat ... incercati sa tineti fix miezul chopper-ului cu ceva ne magnetic si bun izolator electric(ex.plastic sau lemn uscat)...asa, observati daca se mai aude acel zgomot... p.s trebuia sa spuneti ce sasiu are acest tv... este strans bine, am incercat tot ce ati zis, acel zgomot e in functie de imagine,( probabil in functie de consum ), se aude cand sonorul este la volum mic,in rest e ok, cei drept cond din pin 1 integrat sursa nu l-am schimbat, dar ma gandesc ca fara el integratul crapa repede ,se incalzea, si eu il am de 2 ore in functiune cu capacul pus,o sa il inlocuiesc, cond electrolitic l-am inlocuit cu unul nou,! multumesc de atentia acordata! o zi buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum