Vizitator daulacap Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Salutare, sunt nou pe forum si am cateva intrebari sa va pun !Am facut o statie de 2x40W cu transformator de 12 v etc. Acum as dori ceva mai puternic....dar nu stiu daca va fi la fel ori va trebui sa cumpar alt transformator:-? am un transformator de 12-24V si 5A. Vreau sa fac o statie in jur a 120-150 de W daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi nu stiu daca acel amplificator se va lega la 12 V x la 24 ce punte redresoare imi trebuie ...etc Astept un raspuns ! Va multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Am facut o statie de 2x40W cu transformator de 12 vCe componente ai utilizat acolo? Link spre comentariu
Vizitator daulacap Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Pai am transformator de 12V si 5A , amplificator de 2x40W , punte redresoare, condensator, ventilatoare, radiatoare , si mici componente unde boxele :-?? si intrarea .... Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Ce componente ai utilizat acolo?...adica ce integrate, tranzistoare...?Pai am transformator de 12V si 5A Stii sa calculezi puterea ...? Link spre comentariu
Vizitator daulacap Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 amplificatorul este cumparat din magazin un TDA8560Q Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 probabil a folosit TDA8560Q Link spre comentariu
Vizitator daulacap Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 deci ma poti ajuta ;;) sa fac ceva mai de putere :X Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Deci noi nu . Garantat . Numai Dumnezeu..... Link spre comentariu
Vizitator daulacap Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Multumesc oricum Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Pai am transformator de 12V si 5A , amplificator de 2x40W , punte redresoare, condensator, ventilatoare, radiatoare , si mici componente unde boxele :-?? si intrarea .... Deci....in mare....P=UxI...Asta inseamna aproximativ ca traful tau are 60VA (W).....iar amplificatorul tau scoate 80W, dar consuma minim 150W....asta nu poate exista !Dintr-un traf. de 12V@5A nu o sa poti sa scoti mai mult de 10-15W/canal.Concluzie : cauta un alt traf+punte redresoare+condensatori pentru a face un amplificator mai potent. Link spre comentariu
Vizitator daulacap Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Pai o sa cumpar un alt amplificator mai mare si transformatorul are si 24 de V doar vreau sa stiu daca pot lega un amplificator mai mare la transformatorul pe care il am Link spre comentariu
Marian Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Salutari tutuor. Am gasit aceasta tem dechisa unde se discuta CI-ul asta asa ca pun aici o mica problema a mea legata de mpliful cu TDA8560Q, am facut ampliful dupa schema urmatoare: [attachment=1]amp.gif[/attachment] Iata si cablajul realizat e mine pentru el [attachment=0]Amplif-Dispunere piese - 2.pdf[/attachment] Ampliful a mers ok mai bine de 1 an, de curand ina s-a defectat,. am gasit CI-ul si tranzistorul de la STD-by arse, mentionez ca la functia de snd-by am pus un intrerupator pe care l-am fixat permanent pe on, problema mea consta in intelegerea motivului pentru care acestea s-au ars spre a evita repetarea problemei pe viitor, am observat ca de multe ori se da volumul spre maxim si ledul de la clipping se apinde destul de tare si in boxa apar distorsiuni accentuate insa audientei de acolo nu pare sa ii pese de acest fapt ci doar zgomotul sa fie cat mai mare, ampliful comanda o singura boxa de 8Ohm ( doar atat cere situatia de fata ), boxa am verificat-o si este ok, asadar inteb, sa fie oare motivul craparii CI-ului acel clipping? adica o urmare a faptului ca se merge prea mult cu volumul la maxim? sau alta sa fie problema? Ceva pareri mai avizate mi-ar fi de un real ajutor, si multumesc anticipat pentru orice raspuns. O zi placuta va doresc. Link spre comentariu
apollo11 Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Gandeste-te ce inseamna clipping: tensiunea de iesire este limitata de tensiunea de alimentare, deci in loc de o sinusoida (de exemplu) o sa ai o sinusoida la care o parte este "taiata". Asa, de exemplu: Asta inseamna doua lucruri: - puterea pe care ampliicatorul trebuie sa o debiteze e mai mare - semnalul e distorsionat deci contine armonici pe frecvente inalte Ambele fenomene pot duce la distrugerea difuzoarelor, insa daca boxele rezista, imi imaginez ca va ceda amplificatorul . Mai multe detalii aici. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Asadar se pare ca nu m-am inselat in supozitia mea ca defectul este datorat functionarii peste capacitate ( in clipping ), ei bine problema ar fi ca eu nu am nici un control asupra amplifului, eu doar l-am realizat si-l livrez beneficiarului care il foloseste in regim de functionare de aproximativ 15 ore pe zi, si dupa cum am zis a mers ok mai bine de un an, insa in ultimul timp se dadea cam des volumul spre maxim in ciuda avertismentelor mele, de aceea trebuie sa fac o modificare ceva care sa limiteze pe cat posibil posibilitatea de clipping, ma gandeam la o reducere a amplificarii sau o micsorare a impedantei de intrare, ce parere aveti? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Nici una nici alta.Atenuezi intrarea. Pui in fata un repetor cu un AO mai de calitate si dupa el pui un atenuator rezistiv format din rezistenta fixa si rezistenta fotosensibila.Nu umbla la gain ca s-ar putea sa ai probleme cu stabilitatea la gainuri prea mici, iar impedanta de intrare iar nu e bine sa o modifici ca s-ar putea sa influentezi negativ sursa de semnal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum