Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VAmetru cu Attyni13

nickrvl

Postări Recomandate

acum ca am deblocatorul am tot incercat sa programez un attiny13 pentru volt/amp. si nu reusesc nici cum.. nu stiu unde gresesc: deschid SinaProg, incarc hexul, ii dau program de la flash apoi intru la fusebit unde bifez reset si scriu programul din nou.. .

Parerea mea ca NU scrii corect progamul in Attiny, ori hex-ul este de vina, ori tu gresesti undeva.Aici ai eroare, trebuia sa fie OK, NU error.tu stii ce faci acolo. :nas: [attachment=4]Myhayxx error.JPG[/attachment]
intr-adevar aici este greseala..dar nu-mi dau seama din ce cauza... pasii pe care ii fac in timpul programarii sunt aceiasi pe care mi i-ati prezentat deci suta la suta nu gresesc..o sa cumpar un alt attiny sa vad daca face la fel dar mai intai o sa incerc si pe un alt calculator poate e vorba de windows sau mai stiu eu ce sa zic..am incercat sa scriu si hexul de la "nickrvl" pentru aprinderea unui led si la fel acolo da eroare..
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

31

• GeoMar

29

• Myhayxx

22

• manolo

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

intr-adevar aici este greseala..dar nu-mi dau seama din ce cauza... pasii pe care ii fac in timpul programarii sunt aceiasi pe care mi i-ati prezentat deci suta la suta nu gresesc..o sa cumpar un alt attiny sa vad daca face la fel dar mai intai o sa incerc si pe un alt calculator poate e vorba de windows sau mai stiu eu ce sa zic..am incercat sa scriu si hexul de la "nickrvl" pentru aprinderea unui led si la fel acolo da eroare..

Attiny 13 este conectat corect la programatorul USBasp?Il alimentezi din programator sau din sursa auxiliara de 5v?post-17385-139829355016_thumb.jpgpost-17385-139829355021_thumb.jpgL.E.Nu stiu daca este de la Windows.Eu pe laptop (pe care am facut testul si printscreen-urile) am Win instalat din Sept anul trecut.Plus ca am instalat/dezinstalat o groaza de programe de atunci.Driverele pentru USBasp le-ai instalat presupun, altfel nu puteai sa scrii nici Atmega8 pentru deblocator.
Link spre comentariu

am reusit sa programez.. dar tot nu stiu ce are de imi da erori... ca sa pot programa trebuie sa dau "Program" de multe ori ...imi da eroare una dupa alta si tot dau click pe program si intr-un final zice: verificare ok atunci bifez reset si scriu fusebit..attiny il alimentez din programator.. e mai bine sa folosesc o sursa auxiliara?? o sa incerc si asa

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Foarte interesant si tentant proiectul.Am gasit la mine un Attiny 25. Oare merge in loc de Attiny 13 cu acelasi cod sau trebuie modificat hex-ul ?

La prima vedere sint la fel, doar memoria e mai mare, ar trebui sa mearga.
Link spre comentariu

S-ar spune ca am noroc. Functioneaza cu Attiny 25 ...

Posted Image

Posted Image

Zilele urmatoare, probabil de revelion ca o sa am timp mai mult, am sa trec si la testele in sarcina ca sa vad cum e precizia si daca e OK ii fac si cablaj. M-as bucura sa fie...

Chiar, s-a mai rezolvat ceva cu precizia citirilor sau poate sa-mi spuna cineva dintre cei care au realizat montajul cum sta treaba. Se abate cu mai mult de 10% ?

Cu hex-ul si valorile componentelor de pe site-ul strain da citiri mai corecte ?

Link spre comentariu

Felicitari pentru reusita ! Am o curiozitate, ce ai alimentat la 102 V si 10 A ? Sau asa arata fara sarcina , la functionarea in gol ? Normal trebuia sa indice 0,00V si 0,00 A fara sarcina.

Link spre comentariu

Nu stiu de ce indica asa. N-am apucat sa investighez...Oricum, am facut proba doar cu uC-ul conectat la display, fara nimic pe partea analogica... Functionare in gol.Si simularea in proteus arata 0,00V si 0,00 A. Curios, tre sa vad ce se intampla...

Link spre comentariu

Nu stiu de ce indica asa. N-am apucat sa investighez...Oricum, am facut proba doar cu uC-ul conectat la display, fara nimic pe partea analogica... Functionare in gol.Si simularea in proteus arata 0,00V si 0,00 A. Curios, tre sa vad ce se intampla...

vezi ca ai 2 semireglabili de unde poti ajusta si tensiunea si curentul...
Link spre comentariu

Da, o sa fac si partea analogica si o sa vad ce se va intampla...Deocamdata, asa cum am spus, n-am conectat de display-ul si uC. Sper in final sa fie bine....Nu mi-ati spus cum stam cu precizia. E mai rea decat +/- 10 %, sau mai buna ?

Link spre comentariu

La precizie , personal nu pot sa-ti spun nimic, eu am Voltampermetru facut cu Atmega 8 si are precizie de 99% din cauza la 2 semireglabili pe care nu i-am gasit ca valoare indicata. teoretic si practic trebuie sa fie 100% daca ai respectat valorile componentelor. Din simulare nu-ti poti da seama ?

Link spre comentariu

Nu prea. Simularea mi se pare ca arata valori diferite...Spre exemplu fara sarcina simularea imi arata 0V si 0 A si in realitate s-a vazut ce e :nebunrau: O sa incerc sa vad, desi orice informatie de la cei care au construit deja e binevenita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări